12 закона, 12 принципа, които ще те накарат да отвориш очите си за собствената си сила. Които ще ти помогнат да напишеш собствената си съдба. Които ще променят живота ти...

1. Законът за Причината и Следствието

Нашите мисли и действия създават нашата реалност. Ние изживяваме последствията от тях. Звучи колкото страшно, толкова и обнадеждаващо. Промени мислите си, за да промениш действията си и следователно – да промениш реалността си.

2. Законът за Създаването

Ние създаваме живота си с ежедневните избори, които правим. Малки и големи. Но никога незначителни. Това, с което се обграждаме, става част от живота ни. Изгражда живота ни. Затова трябва добре да премисляме какво и кого искаме до себе си. 

3. Законът за Смирението

Научи се да приемаш живота такъв, какъвто е. Не забравяй, дори да не го направиш, нищо няма да се промени. Единственото, което ще се промени, ще е собственото ти усещане за покой и душевен мир. Защото, за да промениш живота си, първо трябва да го приемеш. Да приемеш себе си.

4. Законът за Израстването

Нашето единствено задължение е да се развиваме, да израстваме. Ежедневно. Често този процес е болезнен. Често ни се иска да останем в зоната си на комфорт. Но само чрез промяната има развитие. Само чрез развитието има израстване. И само чрез израстването можем да постигнем самоусъвършенстване.

5. Законът за Отговорността

Трябва да приемеш, че ти и само ти си отговорен за собствения си живот. Спри да хвърляш вината върху другите. Каквото и да са ти причинили, ти си им го позволил. Но това не значи да се самообвиняваш. Значи само да приемеш собствената си отговорност за живота си до момента. И способността да решаваш как искаш да живееш отсега нататък.

6. Законът за Свързаността

Всички сме уникални, но всички сме свързани. Отделно сме. И сме Едно. Научи се да виждаш себе си в другите. И тях в теб. Научи се да обичаш себе си. Защото така ще можеш да обичаш и света. И не забравяй: каквото причиняваш на другите, го причиняваш и на себе си. Прощавай и ще получиш прошка. Помагай и ще получиш помощ. 

7. Законът за Фокусирането

Насочи цялото си внимание върху това, което имаш, а не върху това, което нямаш. Първото ще ти помогне да изпълниш душата си с позитивизъм. Второто – с негативизъм. А негативизмът ще те отдалечи от щастието и от успеха. Фокусирай се върху усещането за благодарност. И върху радостта.

8. Законът за Щедростта

Колкото повече даваш, толкова повече ще ти бъде дадено. Истинската стойност на човек се разкрива в грижата му за човека срещу него. Бъди съпричастен. Откликвай. Помагай. Давай, без да чакаш отплата. Обичай, без да изискваш същото в замяна. Просто бъди Човек.

9. Законът за Промяната

Промяната е неразделна част от живота. Променят се всички. И всичко. И в това няма нищо лошо. Да останеш същият, значи да престанеш да живееш. Не се страхувай от промяната. Прегърни я. Довери й се. Тя не идва, за да те нарани. Идва, за да ти помогне да се доближиш до истинското си Аз.

10. Законът за Настоящето

Тук и сега... Живей без съжаления за миналото. Без страх от бъдещето. Това значи да живееш истински. Освободено. Пълноценно. Научи се да го правиш. Позволи си. Само така ще отвориш очите си за красотата на света, която е около теб... тук и сега.

11. Законът за Търпението

Всяко хубаво нещо става бавно. За сбъдването на всяка мечта е нужно време. Бъди постоянен. Бъди търпелив. Работи за мечтата си. Вярвай в нея. И в себе си. Вярвай във Вселената. И в своята предопределност да бъдеш щастлив.

Законът за Въздействието

Помни, че променяйки себе си, променяйки живота си, променяш и света около себе си.