Добрият, лошият и Овенът.

Значи казваш, си влюбен в Овен? Нека бог се смили над душата ти! Шегичка! Ние сме чудесни хора за обичане. Буквално ще те прободем с рогатата си от обич. Сега обаче, след като си вече обвързан, има няколко неща, които е добре да знаеш за нас – представителите на Овен. Първото и най-важно е, че ние сме най-добри в леглото от целия зодиак. Напълно сме убедена, че това е обществено известен факт, астрологически доказано, постигнат е консенсус по този въпрос, но просто исках да го потвърдя отново, за да се знае.
След като изяснихме този момент, нека се поровим малко по-дълбоко.

1. Страстни сме.

Ние сме огнен знак, така че това не би трябвало да е изненада за никого. Била съм описвана като пламенен човек през целия ми живот, което след дълги години на самоанализ, осъзнах, че може да се приема както като комплимент, така и като обида. От положителната страна, това означава, че като влезем в една стая внасяме много енергия със себе си. Най-вече позитивна енергия. Понякога не дотам, в зависимост от настроението ни. Ние сме хората, които каниш на партито си, ако искаш то да бъде една идея по-забавно. От друга страна обаче нравът ни се стрелка като светкавица.

2. Егоцентрични сме.

Въведението на тази статия би трябвало да ти е подсказало този факт, но ще го обявя официално за твое улеснение: жените от зодия Овен се нуждаят от някой, който едновременно ще може да гали егото, когато се нуждаем от това (а това, да си призная, е често), но в същото време ще съумява да ни кара да запазваме някаква скромност. Успех в поддържането на този баланс!

3. Авантюристи сме.

Бихме опитали почти всичко поне веднъж. Но ако не ни хареса или не ни се удаде първия път, вероятно няма да повторим.

4. Лесно се отегчаваме.

Ако не ни ангажираш или не смогваш на темпото ни, или не си просто феноменален в леглото, или пък не ни говориш за интересни неща: СЛЕДВАЩИЯТ! Ще подходим любезно, имаме обноски, но бързо отминаваме, ако не успееш да задържиш вниманието ни.

5. Гледаме в по-широк мащаб картинката.

Малките детайли не ни вълнуват. Мислим просторно за проекти, идеи, цели и какво ще е необходимо, за да се изпълни дадена задача. По-незначителните детайли не са ни интересни. Ще се погрижим за тях, ако се налага, все пак сме отговорни, но вероятно ще го направим с неохота.

6. Агресивни сме.

Особено по отношение на това, което искаме, когато го искаме и по начина, по който го искаме. Моля, просто се отдръпни и не стой на пътя ни. Най-добре е да не се състезаваш с нас, защото е твърде вероятно да изгубиш.

7. Обичаме силно.

Влюбваме се бързо и с много ентусиазъм и обичаме с дълбока страст. Обичаме любовта. Когато сме влюбени в теб, ще разбереш това и ще го усетиш до дълбините на душата си.

8. Животът ни въодушевява.

Истината е, че всичко ни изпълва с ентусиазъм: пътуване, литература, театър, интересни хора, светът, ти. Повечето неща ни вълнуват и се впускаме в тях с пълна сила. Именно поради тази причина гледаме на нещата в широк план – ако се занимаваме с тривиалности, няма да има време да се наслаждаваме на живота на макс.

9. Лоялни сме.

Не се закачай с приятелите ни. Не се закачай с някой, който обичаме. Можем да таим злоба с години. И може да ни липсва физическа сила, но компенсираме с думи – можем да те съсечем с езика си. Враговете на нашите приятели са наши врагове, чувствай се предупреден.

10. Отстояваме позициите си.

Това е просто мил начин да се каже, че почти винаги казваме каквото си искаме, особено пред хора, които познаваме добре. Може и да се въздържим около родителите ти или шефа ти, защото явно „въздържанието” е социалната норма (виж ти!). За нас обаче е ужасно трудно да не изкажем как се чувстваме. Най-добре да си нащрек и да ни спасиш преди да експлоадираме от учтивост в такива ситуации.

11. Работим наистина усърдно.

Наеми Овен и му дай да върши нещо, което наистина го вълнува, и ще работи за теб повече от всеки друг. Това обаче важи, само и единствено ако Овенът върши работа, която го стимулира и го кара да се чувства удовлетворен.

12. Нетърпеливи сме.

Искаме всичко да е свършено вчера и при положение че ние можем да се появим в ресторанта/киното/на среща по-рано, не можем да разберем защо ти не правиш същото. Дори няма да споменавам гнева, който изпитваме, когато висим в задръстване или на опашка в магазина. Това направо ни разболява физически и няма друго лечение освен да не ни караш да чакаме.

13. Нуждаем се от пространство.

Ние сме неудържимо независими, което означава, че трябва, ама наистина трябва да водиш свой собствен живот. Ако се чувстваме като в клетка, ще изхвърчим в момента, в който открехнеш прозореца. Обикновено сме привлечени от човек, който има свои интереси и хобита, дава ни свобода да дишаме спокойно и да водим собствения си живот самостоятелно в допълнение към този, който имаме заедно.

автор: Петя Петкова