Според експерти, успелите хора знаят, че почивните дни всъщност са тайното оръжие за професионален успех. Те не трябва да бъдат изтощаващи, а да ви зареждат с енергия за предстоящата седмица. Успелите хора предпочитат да прекарват уикендите със семейство си, вършейки неща, за които обикновено не им остава време.

Какво точно имаме предвид?



Екипът на Dama.bg ви представя 14-те неща, които успелите хора правят (или трябва да правят) през уикендите:

1. Да отделят време за семейството и приятелите. Това е особено важно за тези, които не прекарват много време с любимите си хора през седмицата.

2. Упражнения. Всеки има нужда да ги прави, но ако ви е трудно да се упражнявате 4-5 дни през работната седмица, то трябва да бъдете по-активни през почивните дни, за да компенсирате. Те са перфектна възможност да изчистите ума си и да измислите свежи идеи.

3. Стремеж към страст. Всеки има своята страст, която рядко е работата. Отдайте й се през почивните дни, за да се заредите с енергия.

4. Ваканция. Да отидеш някъде далеч през уикендите е чудесен начин за почивка от еднообразието на интензивната работна седмица.

5. Изключете се. Най-успелите хора избягват електронната си поща за известно време. Не казваме, че това трябва да се прави през целия уикенд, но дори и една разходка без телефон, ще ви накара да се почувствате освободени.

6. Доброволчество. Работата като доброволец осигурява баланс на тежката аналитична работа, която сте вършили цяла седмица. Това е чудесен начин да се откъснете от виртуалната мрежа и да срещнете хора с подобни интереси.

7. Избягвайте домакинската работа. Всеки уикенд има някои задачи, които трябва се свършат и обикновено хората се надяват те да отнемат възможно най-малко от времето им. Направете малък прозорец за домакинската работа и се насладете на почивката си.

8. Планирайте. Планирането прави хората по-ефективни и ако го направите преди началото на седмица, това означава, че сте готови да минете през понеделника с бясна скорост! Ще сте готови да дадете ясни указания на хората, които работят за вас, а те ще са готови да ги изпълнят.

9. Общувайте. Хората са общителни същества и проучвания, свързани с опита им със щастието, което изпитват през деня, показват, че общуването не е много далеч от секса. Излизайте с приятелите и семейството си, или се включете в местна общност.

10. Градинарство, занаяти, игри, спорт, готвене, културни дейности. Това е нещо особено важно за тези, които са затворени в офиса през цялата седмица.Радостта при някой хора, се появява със създаването на красиви градини.

11. Интернет. Сърфирането във виртуалната мрежа не е събитие за успелия човек, това е начин на живот. Където и да отидеш и каквото и да правиш, можеш да се свържеш с нови хора.

12. Разсъждавайте. Успелите хора отделят време през почивните дни, за да оценят това, което имат и разсъждават върху щастието и постиженията си.

13. Медитация. Медитацията предлага индивидуален подход за прозрение и постигане на мир. Все пак, как по-добре да се подготвим за успехи в този труден свят?

14. Презаредете. Живеем в конкурентен свят. Върховната производителност изисква малки паузи от време на време, с цел презареждане. Ето така, успелите хора правят толкова много.

Успелите хора знаят, че времето е твърде ценно, за да бъдат прекалено спокойни. Не трябва да губите това време, мислейки какво да правите с него – гледайки телевизия, проверявайки електронната си поща или вършейки домакинска работа. Ако не разполагате с натоварена работна седмица, то уикенда няма да е от такова значение. Но, ако започвате в 8 сутринта и свършвате в 8 вечерта всеки ден, то със сигурност се нуждаете от разнообразен и вълнуващ уикенд.