Една от най-големите ни мечти винаги е била да намерим точния човек, с когото да изградим стабилна и зряла връзка. За това си създаваме списъци с критерии, на които трябва да отговаря идеалният за нас кандидат. Често обаче, забравяме една много важна подробност. Ние вече имаме изградени няколко важни ръзки в живота си - тези с приятелите си. Те са хората, които познават и най-скритите кътчета на душата ни, най-големите ни страхове, най-тъмните ни тайни. И ни обичат такива. И дори да не го осъзнаваме, те са едни от най-важните хора в живота ни. За това, един от критериите и може би един от най-важните, на които да отговаря г-н Идеален, е да се разбира добре с приятелите ни. 

Ето и 14 причини да го зарежете, ако не го прави: 

1. Той няма сериозни намерения: 

Разделите са сериозно нещо. Особено, когато човекът, с когото се разделяш, е станал част от живота ти. Няма лесен начин да се разделиш с някого. А когато са намесени близки и приятели, ситуацията става още по-сложна. Трябва да се разделиш с неговите, както и да обясниш на своите защо вече няма да ви виждат заедно. 

Един мъж, който вижда раздяла в близко бъдеще, не би си направил труда да положи усилие да се разбира с важните за теб хора.

2. Той е несигурен

Запознанството с твоите приятели подлага мъжа до теб на кръстосан огън от погледи, оглеждания, преценки и последващо обсъждане от хората, които искат най-доброто за теб. И той много добре знае това. 

Един истински уверен мъж, който иска да е с теб, би искал същото като тях, за това няма да има проблем да се подложи на гореспоменатия тест. Има проблем? Значи не е твоят човек.

3. Той се срамува от нещо

Често, когато сме влюбени, имаме навика да идеализираме обекта на своите желания. Което е добре за него. Той осъзнава обаче, че приятелите ни не са влюбени в него и не го виждат като прекрасния принц на бял кон. И това го притеснява. Както и фактът, че те могат да ни отворят очите за реалността - той е просто обикновен мъж. 

4. Той иска да вижда само собствената си представа за вас

В неговите очи, той ви вижда по начин, по който той сам създава в съзнанието си. Вижда това, което отговаря на неговата собствена представа за жена. Запознавайки се с приятелите ви, той ще трябва да вижда вас от друг ъгъл, дори може би истинското ви Аз. Нещо, което не иска. 

5. Той е антисоциален

Той е човек, който предпочита да комуникира с колкото може по-малко хора. Това е голям проблем за връзката, особено, ако вие сте социален човек и обичате вечерите прекарани навън сред приятели. 

6. Той е страхливец 

Срещата с приятелите ви е може би първото притеснително нещо, което ще преживее той като мъжът до вас. Ако не може да се справи с това, как ще се справя с нещо по-страшно? 

7. Той не цени това, което е важно в живота ви

Приятелите ви са важни за вас, но не и за него. Голям проблем. Истината е, че връзките се градят на базата на партньорство, а в основата му стои подкрепата, а не доминантността. 

8. Той е контролиращ

Ако категорично отказва да направи усилие да се разбира с приятелите ви, то той ви принуждава да избирате между него и тях. Кара ви да се чувствате виновни, когато изберете тях и бавно се опитва за завладее света ви, като се превърне в негов господар, а вие сте просто пионка.

9. Той не иска да ви опознае на по-дълбоко ниво

При срещи с приятели, често на показ излизат малки смешни и забавни засрамващи истории от миналото. Ако той няма желание да се среща с приятелите ви, то той няма желание да се запознае с миналото ви и нещата, които сте вършили. Той няма желание да задълбочава отношенията си с вас.

10. Кара ви да избирате

Няма по-неприятна ситуация от тази, в която трябва да избирате между близки за вас хора. А човекът, който ви кара да правите такъв избор е този, който трябва да си иде.

11. Ами семейството? 

Ако той не иска да се разбере с приятелите ви, вероятността да направи усилие, за да се разбере със семейството ви е много малка. Тогава, проблемът се задълбочава, защото семейството е неизменна част от вас и ако той не я харесва, няма място в живота ви.

12. Той не уважава избора ви

Докато семейството ни е отредено от майката природа и не можем да избягаме от избора й, то приятелите си ги избираме сами. Да, той може да не харесва лудата ви братовчедка, която вие също не харесвате много, но ако има проблем с най-добрата ви приятелка, това вече е лошо. 

13. Той няма много общо с тях

Вие избирате приятелите си по сходни интереси, предпочитания, вкусове. Ако той няма желание да комуникира с тях, защото твърди, че нямат много общо, то това трябва да бъде предупреждение за вас. Може би вие двамата нямате много общо.

14. Той цени личния си живот много повече от вашия

Той може и да не се разбира с приятелите ви, но винаги иска да излизате с неговите? Така, той показва че във вашата връзка, най-важни са неговите желания, приоритети и приятели. 

Един истински мъж, който наистина ви обича, ще направи каквото е нужно, за да стане част от живота ви, без да го променя, ще намери начин да се разбира с приятелите ви и ще ви вижда такава, каквато сте, а не такава, каквато му се иска да бъдете.