Мили дами, време е да започнете да планирате пътуването си за тази година. Ако само почивка не ви е достатъчна, а искате да опознаете друга култура и да се любувате на нови забележителности, следващият списък е точно за вас.

 
Разгледахме тенденциите, културните и други фестивали и изготвихме списък на местата, които си заслужава да посетите през тази година. Разгледайте го и вижте коя дестинация ви подхожда и харесва най-много. 
 

Куба
 
Откакто миналата година Бионсе и Джей Зи направиха почивката си там публична, доста хора решиха да вместят Куба в графика и плановете си за почивка. До средата на 50-те години малката карибска страна е била забранена за посещения, но сега вече е много по-лесно да разгледате забележителностите, а Куба е невероятно красива и недокосната от външния свят страна. 
 
 
Банкок, Тайланд
 
Със своите 15,98 милиона интернационални посещения Банкок е обявен за дестинация номер едно за 2013 година. Очакванията за тази година цифрата да расте. Столицата на Тайланд не престава да се развива. Вековните храмове, модерният нощен живот, страхотните ресторанти и невероятната храна правят града толкова желана дестинация. В Банкок няма значение дали ще предпочетеш скъп ресторант, или някоя улична сергия, храната е повече от божествена. 
 
 
Портланд, щата Мейн 
 
Бързо налагаща се туристическа дестинация. Предимствата, които предлага Портланд на туристите, са доста. Като започнем от храната и завършим с храната. Все повече талантливи готвачи се стичат към крайбрежния град и отварят там ресторанти. А градът е център на културното развитие. Любителите на изкуството ще останат повече от доволни. Ако сте избрали Портланд за своето пътуване, побързайте, защото редовно има недостиг на места в хотелите.
 
 
Исландия
 
Определено е една от най-интересните туристически дестинации в Европа. Столицата на страната - Рейкявик, се слави с разнообразието от забавления, които предлага на посетителите си. Има безброй редицата ресторанти, които изненадват с великолепна прясна храна. Също така има доста надеждни барове и клубове, които ще се погрижат за поддържане на доброто ви настроение. В новия интерактивен музей ще можете да видите пресъздаденото Северно сияние и Синята лагуна. Заслужава си. 
 
 
Тел Авив, Израел
 
Винаги е била една от най-популярните дестинации, избирана всяка година от милиони хора. В момента градът набира скорост като технологично и гей-приятелско място. Първата омъжена гей-двойка избра точно Тел Авив за своя официален меден месец. Технологичните центрове на Google, Amazon, Facebook и куп други фирми са създадени именно там. Градът е подходящ за всеки обичащ почивката и доброто настроение.
 
 
Хонг Конг 
 
Градът претърпява хотелски бум. Вече е утвърдена дестинация за любители на изкуството. Хонг Конг е домакин на фестивала Art Basel, който пожъна такъв успех, че датите през 2014 са определени за май. Няколко от големите галерии в света имат бази в Хонг Конг, а няма как да не бъдете впечатлени от музея на изкуството.
 

 
Добровник, Хърватия
 
През последните няколко години се наблюдава огромен наплив на туристи. Те са привлечени от гледките към Адриетическото крайбрежие, историческата архитектура и обектите на световното наследство, защитени от ЮНЕСКО. Хърватия ще ви зашемети с невероятната си и чиста морска храна и великолепното си вино. Ще ви излезе доста евтино да почивате там, особено ако избегнете туристическите приливи през юли и август.
 
 
Ботсвана
 
За повечето хора ходенето на сафари е най-неповторимото преживяване в живота. Най-подходящото място за това е Ботсвана. Тя е дом на бизони, лъвове, носорози, слонове и каквото може да ви дойде на ум. За да бъде и останалият ви престои там също толкова незабравим, съветът на експертите е да изберете Mombo Camp или Little Mombo Camp в  Okavango Delta, които са обявени за най-хубавите хотели в света. Там дори луксозните шатри имат отворени прозорци за наблюдение на природата. Разбира се, това удоволствие, гмуркането и останалите игри и луксът, които се предлагат, ще ви излязат малко солено.
 

 
Бразилия
 
2014 година ще бъде много силна за Бразилия. Тя е домакин на Световното първенство по футбол тази година и на Олимпийските игри през 2016. Това е причината страната да бъде обогатявана и модернизирана. Построени са десетки хотели, ресторанти и луксозни барове, които да поемат големите туристически напливи. Да не забравяме красивите плажове и сексапилните дами, с които се слави страната от край време. Ако сте спортен запалянко, Бразилия е най- подходящата дестинация за вас.
 
 
Токио, Япония
 
Токио ще бъде домакин на олимпийските игри през 2020, което насочи всички погледи към величествените азиатски метрополиси, а градът се радва на наплив на туристи. Столицата на Япония е известна с луксозните си хотели, изисканите ресторанти и различните, но интересни квартали.
 
 
Големият бариерен риф
 
Най-голямата коралова система в света е едно от най-големите природни съкровища в света. Защитен е от ЮНЕСКО и е едно от 7-те природни чудеса. Дом е на изключително много морски видове, които посетителите могат да разглеждат и проучват, докато се гмуркат с тях. Рифът обаче е застрашен от изчезване поради човешката дейност - замърсяване, прекомерен риболов, както и измененията на климата. Половината от рифа е вече изчезнал, така че, ако сте любител на морските приключения, по-добре побързайте, докато все още имате възможността да го посетите.
 

 
Остин, Тексас
 
Той е от градовете, които преминават през огромен хотелиерски бум, за да могат да поберат милиони туристи. За 2013 те са били около 6 милиона, а през 2014 се очакват дори повече. Мотото на града е "Пазете Остин странен", а жителите се стремят да го спазват. Остин е средище на културата и домакин на редица филмови и музикални фестивали и панаири. Туристите биват изненадвани по улиците от живите музикални изпълнения, филмовите прожекции и литературните четения. 
 
 
Никарагуа
 
Никарагуа е обявена за следващата Коста Рика, а туристическият наплив е доста голям. Никарагуа си остава много изгодна дестинация - Манагуа е един от 10-те най-евтини градове в света. Слави се с прекрасните си бели пясъчни плажове, недокоснатата дива природа и уникалната възможност за сърфиране и гмуркане с морските обитатели. Хората обичат царевичните острови и не пропускат възможността за страхотно прекарване на достъпна цена.
 

 
Берлин, Германия
 
В днешно време Берлин се смята за един от най-страхотните градове. С изобилието на подземните клубове, барове и магазини градът е вълнуваща дестинация. Да не забравяме интересните музеи, които са мечта за доста от нас. Германската столица не е толкова предпочитана, но това ще се промени, тъй като достъпът до нея ще стане много по-лесен благодарение на новото летище, което отваря врати през тази година.
 
 
Бонус дестинация: Космоса
 
За тези, които могат да отделят от портмонето си такава сума. Пътуването в Космоса скоро ще бъде достъпно за всеки срещу скромната сума от 250 000 долара. 
 
 
Коя от тези дестинации бихте искали да посетите? Споделете с нас в коментарите по-долу, за да ви предложим още полезна и интересна информация, с която да направим пътуването ви по-приятно.