Чудите се какво да правите със старите чорапи или нарастващата колекция от резервни копчета? Предлагаме ви чудесни алтернативи на безполезните предмети, които ще улеснят ежедневието ви.

Какво да правим със старите ластици?


1.Затруднявате ли се, когато влизате в стаята с пълни ръце? Сложете единичен ластик под формата на буквата “Х” между двете дръжки на вратата. Така ще улесните отварянето и затварянето на вратата.

2. Хванете хлъзгавите каишки на роклите с широки ластици на закачалката, така че да не се свличат в гардероба.

Гумени ръкавици


3. Навлажнете гумените ръкавици и почистете тапицерията на дивана от косми от домашните любимци.

Край на счупените нокти!


4. За да добавите нови ключове към ключодържателя си, използвайте клинови зъби за раздалечаване на намотките. Така лесно ще плъзнете новия ключ, без да счупите някой нокът.

Кламер за бижутата


5. За да закопчеете стегната гривна, използвайте кламер за хартия. Свържете единия край с последната халка на гривната и хванете с карабинката. Така можете да закопчавате бижутата си и сами!

Лесно отделяне на жълтъка от белтъка


6. Затруднявате ли се при отделянето на жълтъка от белтъка? Вземете една пластмасова бутилка и я използвайте за нещо като прахосмукачка. Компресирайте и хванете жълтъка, след което отпуснете и го поставете в друга купа.

Раздвижете проблемния цип


7. Раздвижете твърдия цип със сапун. Разтрийте сапун в предната и задната част на зъбците. След това издърпайте и ципът ще тръгне гладко.

Спрете разнищването на конците с лак за нокти


8. Нанесете една капка безцветен лак за нокти върху копчето на ризата. Така ще спрете разнищването на конците с течение на времето. 

Повече място в гардероба или килера


9. Направете повече място в гардероба или килера с допълнителни куки между закачалките. Хванете две закачалки с метална кука. 

Гумена лента върху кутията с боя

10. За да избърсвате по-лесно боята от четката за боядисване, сложете гумена лента върху кутията. Така ще отстраните по-лесно излишната боя от четката.

Пластмасовата мрежа от портокалите за почистване на тигани и тенджери


11. Използвайте мрежестата торбичка, в която купувате портокалите и картофите, за почистване на тиганите и тенджерите. Така няма да надраскате покритието, но ще отстраните мръсотията.

Подхранване на градината с пармезан

12. Подхранете любимите си цветя с пармезан. Добавете към растителната тор малко настърган пармезан и така ще “нахраните” вашата градина.

Гевгир за фините тъкани


13. Използвайте гевгира за изцеждане на фините тъкани, които сте изпрали на ръка.

Съхранявайте четките за грим в поставка за четки за зъби

14. Подредете четките за грим в поставка за четки и паста за зъби за прилежен вид.

Почистете мъхестия пуловер с домакинска гъба


15. Премахнете мъхчетата от пуловера си с помощта на домакинска гъба. Внимателно почистете материята с по-грубата страна на новата гъба.

 

Споделете тези ценни съвети с приятелите си, ще ви бъдат благодарни!