Ще можеш ли да го понесеш, скъпи мой бъдещ съпруг?

Малко се безпокоя, когато става въпрос за евентуалната среща с бъдещия ми съпруг. Не защото се страхувам, че тя никога няма да се състои (тук малко излъгах, но както и да е), а защото съм необвързана вече от доста време. И въпреки че този период, в който съм самa, ме нaкара да осъзная много за собствените си ценности и желания, а също така ми даде и време да помисля за всичко онова, от което категорично се нуждая по отношение на партньора си.

Някои от желанията ми са малко нереалистични, други са абсолютно задължителни, а трети вероятно ще се нагодят сами с времето.

Имам нужда да ...

1. Казва и пише романтични неща

Думите са прекрасно нещо, особено тези в знак на любов. Дори и да е нещо съвсем простичко като „Обичам те” в съобщение веднъж седмично, просто трябва да го прави.

2. Поиска ръката ми от баща ми

А също и от майка ми, така и така е започнал. Знам, че е ужасно старомодно и дори някои биха го нарекли и анти-феминистко, но знаете ли? Изобщо не ме интересува. Сигурна съм, че той ще се съгласи, въпреки че ще трябва да пътува десетина часа до дома на родителите ми. Баща ми обаче ще сподели домашното си вино с него и майка ми ще му сготви нещо специално, така че няма да си изкара зле.

3. Умело балансира доходите ни

Въпреки че съм напълно стабилна финансово, се безпокоя дали ще се оправя с парите повече отколкото за каквото и да е друго в живота си. Спестявам много по-голяма част от доходите си в сравнение с останалите хора на моята възраст, но ме тревожи някакъв нерационален страх, че спестяванията ми ще се изпарят. Нуждая се от някой, който е приземен и ще съумява да ме успокои, когато откачам.

4. Умее да уважава личното ми пространство

Отгледана съм като единствено дете, а в тези случаи вариантите са два – да станеш силен и независим или разглезен до безобразие. Смятам, че аз съм от първите и поради тази причина съм свикнала да прекарвам много от времето си сама и това е важно за мен. Причината не е в другия човек, просто ми е нужно пространство, за да прочистя ума си. Винаги обаче ще се връщам.

5. Правим много секс

Искам и много бебета между другото. Знам, че с времето сексът от типа „трябва да те имам тук и сега” отшумява и особено, когато двойката се сдобие и с деца, но искам винаги да се чувствам физически свързана с партньора си. И искам той винаги да гледа на мен като на най-сексапилната жена, която е виждал. В замяна обещавам да положа усилие, дори когато съм уморена след работа, но очаквам и да ми се отговаря със същото.

6. Изслушва колкото и да мърморя за нещо

Имам склонност да се отплесвам, когато се чувствам несигурна. Това е моят начин да се опитвам да изкопча думите от хората, когато има някакъв проблем. В такива моменти звуча доста несвързано и емоционално, като често прекалявам, но ако се принудя да мълча, това ще ме изяде отвътре.

7. Приема, че имам шест бутилки с шампоан и балсам

А лаковете ми са поне 25 различни цвята. Както и 10 червила. Да, съгласна съм, че не ми трябват всичките, но някой ден, когато съм под душа и се окаже, че шампоанът е свършил, на теб ще се падне честта да тичаш до магазина... Сигурна бях, че ще размислиш!

8. Казва ми, че не изглеждам дебела

Ако някой ден изляза от спалнята, готова за някакво специално събитие, и партньорът ми просто измърмори „Хайде, да тръгваме”, това наистина ужасно ще нарани чувствата ми. Аз ще му правя комплименти и ще разтривам гърба му, когато е под стрес, така че просто очаквам да получавам същото.

9. Не се сконфузва, ако плача на филми

Безкрайно независима съм, самодостатъчна и силна, но драматичните филми ми влияят всеки път. Понякога и комедийните даже.

Винаги ще са нужни кърпички в киното?

10. Свободно изразява мнението си

Искам да съм влюбена в нечий ум, сърце и всичко, в което вярва, което го вбесява и което го прави уникален и го вълнува. Искам да се радвам на всичко това. Така че искам да се споделя с мен и да ми се каже всичко, мъжът до мен да съумее да сподели живота си.

11. Извежда ме редовно на срещи

Изобщо не ми пречи да прекарам петък вечер вкъщи по пижама с поръчана храна и филм, отново мога да го броя за романтична вечеря. Но постоянно чувам истории за двойки, при които тръпката е изчезнала с времето. Аз още дори не съм я открила и вече се паникьосвам да не я изгубя, така че с бъдещия ми съпруг искам да сключим сделка да ходим на срещи поне веднъж седмично и колкото и да сме заети, да не се загубим взаимно.

12. Майка му ме харесва

Не е нужно да сме най-добри приятелки или да пием вино заедно, но искам да ме харесва. И по възможност изобщо да не харесва приятелката на сина си от студентските години.

13. Запален е по нещо

Или по-добре по няколко неща. За нищо на света не искам да бъда всичко за човека до себе си. Искрено вярвам, че никой не може да се развива в нечия сянка или залепен за някой друг. Посlедното, което искам в живота си, е взаимно да се задушаваме. Ще подкрепям партньора си с каквото и да иска да се захване, нещо, което да обича освен мен.

14. Напомня ми, че няма да си отиде

Съжалявам, виновни са Tinder и всичките сайтове за запознанства, както и милионите сцени по баровете нощем. Не ми е останала много вяра в противоположния пол.

15. Кара ме да се чувствам обичана

И обожавана. В никоя от връзките си до този момент не съм се чувствала истински обичана, а това е много важно за мен. Имам нужда да чувствам любовта до мозъка на костите си и да я виждам ясно в очите, които ме гледат. Защо ли? Защото аз ще обичам повече от всичко на света и се нуждая именно от същото.