Нещата около жените се промениха драстично през последния век. Нашите майки и баби са израснали е един различен свят. За да ви улесним, ще ви покажем няколко умения, които всяка жена на възраст между 22-66 години трябва да притежава: 

  1. Да казва „Не” и да сменя темата

    Когато някой ви попита нещо, което искате да избегнете, използвайте това умение против неудобни въпроси. Кажете „О, това ли! Сега ми разкажи за (сменете темата)."
  2. Да се научи да готви (поне малко)


    Измайсторете едно вкусно и необикновено ястие, превърнете го в свой специалитет и впечатлете всеки, който го опита.
  3. Да инвестира пари разумно

    Научете се да инвестирате пари като умна и интелигентна жена, която знае как да управлява средствата си.
  4. Да научи посоките

    Когато хората ви кажат да обърнете от североизток към югоизток, ако действате по съответния начин и не се бъркате, това е знак за умна жена. Не бъркайте ляво и дясно.
  5. Да започва разговор с всеки

    С умението да започвате разговор ще стигнете навсякъде, където пожелаете. Ако имате съмнения, попитайте и кимайте мъдро, това също ще привлече внимание върху вас.
  6. Да преговаря

    Независимо дали става дума за хранителни продукти, заплата, къща или кола, трябва да знаете как да преговаряте в различните ситуации. Не се колебайте, а питайте за по-ниска цена, направете го, защото заслужавате най-доброто, а и си струва.
  7. Да позира за бързо щракване

    Това е важно за много жени – леко завъртете глава на една страна, вместо да гледате право в камерата. Седнете или стойте прави с изпънати назад рамене. Не кръстосвайте ръцете си. Поставете езика си на върха на устата, за да подчертаете челюстта си освен, ако имате силно изразена брадичка.
  8. Да премахва нежеланото окосмяване от тялото си


    Включително и от главата си... поддържайте гривата си оформена и чиста. Това ще ви накара да се почувствате по-уверени. Ако трябва отидете при професионалист, а после покажете гладката си кожа на света.
  9. Да приключва разговор

    Приключването на разговор е също толкова важното, колкото и започването му. Бъдете добри, учтиви и мили. Не лъжете, не дължите обяснение на никого. Добър пример е следният: „Добре е, че те видях, хубав ден”, усмихнете се и продължете.
  10. Да опакова

    Упражнявайте подредбата и бързината при опаковане на всичко необходимо за един уикенд, в малка чанта. Помислете за облекло, което включва повече дрехи, обувки и чанти, и не забравяйте зарядните устройства и лекарства. Пример за добро опаковане е това на лекарства в пликове за сандвичи и надписването им с маркер. Те са много по-малко обемисти, отколкото всички ви бутилки.
  11. Никога да не забравя име

    Всеки път, когато се запознавате с някого, запомнете името му. Хората, които помнят имена са интересни. Попитайте как се произнася или го спелувайте, след това повторете името. Помислете за нещо, което ще ви помогне да го запомните. Попитайте за произхода му, например.
  12. Да познава колата си 


    Умната жена познава основните части и тяхната работа: масло, спирачки, радиатор, двигател, скоростна кутия, свещи, фарове. Трябва да разбирате, кога рутинната проверка е задължителна и да я направите. Купете основните ремонтни инструменти и се научете да проверявате течностите ти и да сменяте гумите на колата си.
  13. Да слага важните неща на удобно място

    Умните жени носят лични карти, ключове, телефони, гланц за устни, дъвки или лентички за свеж дъх и нещо за четене в чантите си. Това са неща, които ще ви предпазят от скуката и ще ви помогнат в трудни ситуации.
  14. Да посреща новите съседи или колеги

    Поздравете ги по приятелски и мил начин, и им дайте полезни съвети, като най-добрите места за пазаруване, за хранене и за кратките почивки в работата.
  15. Да задоволява както своите, така и нуждите на партньора си

    Интелигентните жени могат да удовлетворят както своите, така и нуждите на партньора си във всяка ситуация, и да се справят с нещата спокойно и разумно. Състраданието и мъдростта са водещите сили.