1. Преподаване на английски

Така се е случило, че англоговорящите имат едно от най-търсените умения – говорят английски. Може да изглежда малко, но това е едно от най-големите ви предимства. Преподаването на английски в чужда страна е възнаграждаващо, както за вас, така и за учениците ви, и ще ви даде възможност да обикаляте по света с лекота. Такава работа има в изобилие, но ще ви е нужен сертификат, който може лесно да се придобие в рамките на месец.

2. Работа в правителствена организация

Ако обичате да пътувате, но искате и да завършите специалност в университета, може да се замислите да следвате Международни отношения и да си потърсите работа в правителствена организация, която се занимава с външните работи и търговията. Най-общо казано, тези позиции са свързани с много възможности за пътуване, но е вероятно да бъдете изпратени навсякъде по света, без да можете да изкажете мнение. Но ако сте наистина приключенски настроени и искате предизвикателства, тази работа е за вас.

3. Екскурзоводи

Ако обичате да излизате и сте приятелски настроени, това е една от най-подходящите работи за вас. Представете си да живеете в чужда страна и да развеждате туристи, които като вас обичат да пътуват около вашия нов дом. Ако обичате да разговаряте и да говорите разпалено за новата страна и града, в който живеете, бъдете сигурни, че работата е подходяща за вас.

4. Стюардеси

Това е една от най-очевидните длъжности за хора, които обичат да пътуват, но освен това работата като стюардеса е нещо много приятно и постижимо. Представете си да пътувате със самолет по целия свят, да отсядате в някой хотел за една или две нощи и на другия ден пак в самолета. Трябва да обичате да сте сред хора, a що се отнася до квалификации, повечето авиолинии имат изискване към предишен опит в обслужването на клиенти и сертификати. Очаквайте лудо работно време и луд начин на живот. Не е толкова лесно, колкото звучи и изглежда, но е перфектно за хора, които обичат да пътуват. Освен това ще получите огромни намаления за полети за вас и вашето семейство.

5. Бизнес с внос и износ

Звучи налудничаво? И малко е. В днешния свят можете да внасяте и изнасяте почти всичко, защото всеки търси нещо ново. Трябва да бъдете предприемачески настроени и да не се отказвате пред най-малките трудности. Но това е и прекрасно извинение да пътувате по работа, ако ви потръгне бизнеса.

6. Работа на круизен кораб

Работа на круизен кораб има в изобилие, но тя е и много търсена. Ако успеете да си намерите такава позиция, ще бъдете изключително приятно изненадани – ще работите, докато обикаляте света. Ако това не ви звучи достатъчно хубаво, също така ще получите безплатна храна и настаняване!

7. Работа като детегледачка

Ако обичате децата, това е перфектната работа за вас. Бонус е и ако можете да говорите втори език или искате да започнете да учите втори език. Като детегледачка, ще имате приемно семейство в чужда страна, ще се грижите за деца и ще получавате заплата. Това е един страхотен начин да изпитате атмосферата на новата страна, но ще имате ограничено свободно време.

8. Преподавайте йога, танци или нещо друго!

Ако сте запалени по йога, танци или нещо друго и сте добри в това, можете да се опитате да преподавате. Възможностите за това са безкрайни – преподаване на йога в Бали или инструктор по танци в Аржентина! Защо не? Звучи добре.

9. Работа в бар

Една от най-популярните работи за обичащите да пътуват. Ако имате работна виза, работата в някой бар ви е гарантирана. А ако имате предишен опит, това със сигурност ще ви е от полза.

10. Ски или сърф инструктор

Друг популярен избор е сезонна работа като сърф или ски инструктор. Предпочитани дестинации са Канада или френските Алпи за тези, които обичат зимата, но ако не сте фенове на студения климат, помислете за уроци по сърф.

11. Работа на яхта

Ако се чудите какво е да работите на яхта, защо не пробвате? Заплащането е щедро, но затова пък ще трябва да работите дълги часове. И все пак: работа на яхта, звучи страхотно!

12. Работа в международна верига хотели

Често хората забравят, че за да започнете работа в чужбина, понякога може да стартирате и от родната страна. Ако си намерите работа в международна верига хотели, имате много възможности за прехвърляне в рамките на компанията, но в друга страна.

13. Уеб дизайн

Живеем във вълнуващ дигитален свят, където почти всеки може да си изкарва прехраната онлайн. Една от областите, в които има потенциал за работа, е уеб дизайнът и програмирането. Ако можете да пишете кодове, да бъдете креативни, можете да се пробвате в тази сфера. Бъдете смели, започнете свой бизнес, за който винаги сте си мечтали, и предложете вашите умения онлайн.

14. Работа като туристически агент

Ако обичате да пътувате толкова, че можете да си се представите да резервирате ваканции за други, тази работа е перфектна за вас. Бонусът е, че ще бъдете поканени на различни пътувания безплатно, както и ще получите голямо намаление за организирани пътувания за вас и вашето семейство.

15. Снимки/видеа по време на път

Ако сте надарени с креативност и искате да прекарате цялото си време в пътувания, то тогава е добра идея да си вземете камера и да се научите как да работите с нея. След това е необходимо да овладеете това изкуство, за да можете да продавате снимки/видеа онлайн. Първоначално ще е необходима малка инвестиция, но възможността да превърнете това хоби в работа на пълен работен ден не е за изпускане.

16. Блог за пътувания

В днешно време блоговете са станали много популярни – разискват се теми за козметика, книги, филми и т.н., а и блоговете за пътувания набират все повече фенове. Ако сте били наскоро в Барселона например, споделете какво сте видели, какви са вашите съвети към читателите ви. В началото винаги е трудно, но колкото повече време отделяте,толкова по-добри ще станете в писането на статии, редактирането им и приспособяването на подхода. Има много блогъри, които първоначално са започнали да пишат просто за забавление и в последствие блогърството се е превърнало в работа на пълен работен ден. Защо да не пробвате?