1. Очаквай да прави всичко по нейния си начин, без да ти дава обяснение за каквото и да е, поне на първо време. Това обаче не означава задължително, че ти няма доверие или не уважава мнението ти – тя просто е свикнала да прави нещата, които обича, когато иска и както си иска, без да трябва да има позволение или одобрение от някого.

2. Най-вероятно ще подходи към връзката ви бавно и внимателно. Не си мисли, че не те харесва – просто това е нещо съвсем ново за нея.

3. Нормално е в началото приятелите й да бъдат доста загрижени към нея и дори подозрителни към теб. Това, разбира се, произлиза от факта, че те не са свикнали да я виждат с някого и искат да се уверят, че ти си човекът за нея и ще се отнасяш подобаващо към личността й.

4. Бъди подготвен, че тя трудно ще ти позволи да правиш разни неща за нея. Предвид факта, че досега се е грижила сама за себе си, е някак нормално цялото това внимание и жестове да й бъдат чужди и да не може да свикне с тях толкова бързо.

5. Бъди упорит и отстоявай мнението си като истински мъж, като само понякога й се оставяй да те обори със своята гледна точка.

6. Опитай се да й даваш свободата, от която се нуждае, особено след първата ви среща. Не я притискай и не я търси настойчиво. Пеперудите в стомаха й са нещо непознато и тя трябва да премисли тези най-сладки мигове, да се съвземе от връхлитащите я чувства и едва тогава да ти се отдаде напълно. 

7. Очаквай да се отдръпне от теб, точно тогава, когато най-много те харесва. Разбира се, тя ще се върне при теб, просто й трябва малко време.

8. Бъди готов да дадеш отговор на въпроса какви са чувствата ти към нея директно. Тя е момиче на място и за нея е важно да знае дали са взаимни или всичко е само в нейната глава.

9. Не се изненадвай, когато разбереш колко твърдоглава е. Въпрос на време е да се отпусне пред теб и да спре да ти прави напук.

10. Предпазливостта й би могла да те изнервя и побърква, но само търпението ти е решението на въпроса, който най-много я измъчва точно сега – заслужава ли си всичко това или не.

11. В началото е нормално да ти няма почти никакво доверие, но с всеки изминал ден тази липса ще става все по-малка и по-малка, докато накрая се почувства в най-сигурните ръце.

12. Другото нещо, което ще бъде съвсем в рамките на нормалното, е, че тя ще ти демонстрира постоянно колко е силна. Но не се плаши, това е само външната й обвивка, която е вид защитна стена между нея и околния свят. Не е нищо лично към теб.

13. Тя ще се опитва да прикрива и държи в тайна много от нещата за себе си, които за теб ще бъдат от значение. До момента, в който не разбере, че може да ти има доверие и вече е време да я опознаеш напълно. Именно тогава ще се запознаеш с неопетнената и чиста вътрешна красота, която притежава.

14. Тя е уязвима и често ще се опитва да прикрива слабостите си. Когато обаче реши да сподели някоя от тях с теб, ще се почувства „гола“, така че кажи й нещо мило и бъди до нея.

15. Очаквай да не ти казва, когато има нужда от теб. Но ти, въпреки това, бъди наоколо, защото дори и да не си го признава една малка частица от нея ще иска да си там.

16. Тя е момиче, което със сигурност се страхува – да не те нарани, да бъде обичана и да обича. Ако подходиш внимателно и не я оставиш, когато тези чувства я завладеят, няма да разбереш кога точно ще се е променила.

17. Да бъде сама е нейната перфектна зона на комфорт. Така че не очаквай да ти признае след две срещи колко влюбена е в теб и колко „най“ във всяко едно отношение си ти. Ако държиш истински на нея, ще изчакаш колкото е необходимо и всички тези нейни странности няма да имат значение за теб, особено ако любовта към нея вече те е пленила. Бъди търпелив и ще видиш как любовта й към теб ще я промени.