1. По-силна си, отколкото предполагаш.

2. По-подла си, от колкото си мислиш.

3. Най-простите думи ще разбият сърцето ти най-тежко.

4. Ще се променяш. Няма да бъдеш същия човек, който си била преди три години. Дори няма да си същия човек, който си била преди три часа. И повярвай ми, това е добре. Особено ако не харесваш човека, с когото си била преди три часа.

5. Хората идват и си отиват. Някои като пауза за цигара, други като горски пожар.

6. Ще харесаш името си едва тогава, когато чуеш как някой го изрича насън.

7. Няма нужда да вдигаш завесите към живота си, щом не искаш.

8. Никога не възпирай себе си, когато искаш да пишеш на някого. Ако го обичаш в 4 сутринта… кажи го. Ако в 9,30 продължаваш да го обичаш… кажи го отново.

9. Намери своето тихо място. Дали ще бъде кухненския под или кварталната кръчма… Намери своето тихо място и му се наслаждавай.

10. Ще те е страх от много и различни неща — паяци, клоуни, от вечеря сервирана в самота. Най-големият ти страх ще се окаже факта, че хората могат да те видят такава, каквато виждаш сама себе си.

11. Един ден случайно ще срещнеш някого и когато го погледнеш, ще бъде сякаш гледаш към слънцето. Един ден ще се появи човек, който ще гледа на теб като на слънце. Изчакай го, моля те!

12. Ще се научиш да спиш сама. Ще се научиш да избягваш студените ъгли на спалнята. Ще се научиш да се увиваш със завивките така, сякаш някой те е прегърнал.

13. Бъди винаги приятел с разбитите хора. Те знаят как да оцеляват.

14. Винаги ще бъдеш жадна за любов. Винаги.

15. Самотата ще се появи тогава, когато се обградиш с десетки хора, които не те разбират.

16. Хората ще ти казват "обичам те" често. Когато ти казват: "Звънни по-късно да те чуя" или "Не се ядосвай." Бъди сигурна, че чуваш, когато хората около теб изричат „обичам те“.

17. Винаги бъди благодарна за нощите, които са се превърнали в сутрини, приятелите, които са се превърнали в семейство, и мечтите, които са се превърнали в реалност.