Всеки, който е ходил на първа среща, знае, че далеч не е лесно. Често лошите срещи са повече от хубавите. Както се казва, трябва да целунеш много жаби, или в случая, да изтърпиш много скучни, странни и понякога абсолютно нелепи случки, за които никой след това няма да ти повярва.

Ако оцелеете след първата среща, въпросът е дали да отидете на втора. Трябва да прецените хубавото и лошото и да вземете решение дали си струва да преглътнете негативното. Всички казваме глупости, когато сме притеснени, но някои хора го правят постоянно. Ако си струва - прекрасно, но
ако не си, изобщо няма смисъл да се виждате отново.

Решението дали да идеш на втора среща е трудно, затова имате нужда от малко помощ. Ето 19 признака, които не трябва да подминавате. Не дължите нищо на никого.

1. Има много неловки мълчаливи моменти, които не са секси.

Неловкото мълчание на първа среща е неизбежно. Не е лесно да водиш непрестанен разговор с човек, с когото си се запознал току-що. Това е нормално.

Но когато опитвате да запълните мълчанието и се чувствате дискомфортно, е съвсем различно. Не сте длъжни да правите нещо, за да изглеждате по-привлекателни или интересни на някого, особено когато не сте сигурни дали го харесвате. Нищо хубаво няма да излезе от това.

2. Предпочитате да си чатите.

Защото сте в комфорта на дома си и във всеки един момент може просто да престанете да пишете.

3. Чувствате се длъжни за още едно питие.

Никога не трябва да пиете повече, отколкото ви се пие, само и единствено от учтивост.

4. Не усещате пеперуди в стомаха.

За химията се изисква повече време, но пеперудите трябва да се появят моментално, а не в последствие. Не ги ли усетите на първата среща, няма смисъл да отивате на втора.

5. Може да опишете човека визуално като "Става".

Наистина ли искате да сте с човек, който просто "става"? Не, разбира се, искате някой, с когото да се гордеете пред приятелите си. Може да не сте убедени дали това е човекът моментално, но със сигурност не си струва да продължавате, ако може да го опишете по този начин.

6. Нямате желание за секси съобщения на следващия ден.

Ако го харесвахте, щяхте да имате.

7. Кара ви да се чувствате неловко.

Независимо дали от това как ви гледа, какво е казал или от самите него, ако не сте се чувствали комфортно, не продължавайте. Имате интуиция с причина и трябва да я ползвате.

8. Груб е със сервитьорката.

Едно от най-неприятните човешки качества е да са груби с хора, които искат да им помогнат. Човек, който е мил с вас, но лош с бармана или сервитьорката, не е добър човек. Бягайте моментално.

9. Нарича жените "мацки".

Сексистко и гнусно. Жените трябва да се уважават.

10. Смее се на мненията ви.

Говорите за политика или за любимия си цвят, а той ви се смее. Всеки си има право на мнение и вярвания и просто защото са различни, не значи, че са неправилни и че е редно да им се смеете. Това е снизходително и детинско.

11. Не ви дава думата.

Има хора, които обичат звука на собствения си глас и изобщо не им пука какво имат да кажат останалите. Макар да не е хубаво качество, не ги съдете твърде строго, защото понякога и вие обичате да го правите. Ако човекът отсреща изобщо не ви дава думата, или ви прекъсва, не е на добре. Изобщо не го интересува какво имате да кажете.

12. Не ви задава никакви въпроси.

Цялата идея на срещата е да опознаеш човека, за да можеш да се влюбиш. Ако непрестанно говори за собственото минало, настояще и бъдеще, без да ви задава и един въпрос, значи просто си запълва времето с вас.

13. Рови си в телефона.

Трябва да имате правило колко пъти ще приемете за допустимо да си погледне телефона. Надвиши ли бройката, значи вероятно има връзка. С телефона си.

14. Не ви гледа в очите.

Контактът очи в очи е изключително важен. Хората, които не ви гледат в очите, или не се вълнуват от вас, или крият нещо. Има и такива, които се притесняват, но въпреки това полагат усилие.

15. Говори зле за бившите си.

Никой не трябва да говори за бившите си на първа среща. Рядко връзките приключват с добри отношения, но е глупаво да обиждаш бившия си пред непознат човек.

16. Преструва се, че срещата трябва да върви добре.

Всички сме били на ужасни срещи. Странно е, когато човекът отсреща каже "Върви много добре, нали?". Ако не се разберете от първата среща, никога няма да се разберете. Или просто този човек е много объркан. И двата варианта не са хубави.

17. Не знае какво търси.

Ако не ви каже какво търси на първата среща - нещо сериозно или неангажиращо, това е лош знак. Не трябва да си губите време с човек, който не знае какво иска.

18. Не можете да се сетите за детайли, които да ви накарат да се усмихнете.

Щом не можете да си спомните за нещо, което ви е обърнало корема по хубав начин, значи срещата не е била добра.

19. Просто не сте го усетили по някаква причина.

За танго са нужни двама, но в края на краищата втората среща зависи от вас. Дори да изгарят от желание да ви видят отново, ако вие не го искате, не го правете. Мислете първо за себе си. Не е егоистично или грубо. Просто знаете какво искате и няма да се примирите с по-малко от това.