Всички знаем как светът около нас се променя през зимата, но той не е единственото нещо, което търпи изменения: в цялото животинско царство, птици и зверове, живеещи в по-студените климатични области, се адаптират по специален начин, за да могат да оцелеят в лошото времe.

Животните на някои от тези снимки може да изглеждат вкочанени от студ, но това не е 100% сигурно – в повечето случаи, на фотографите им е по-студено от животните, които снимат. Бозайници като лисици, котки и други окосмени създания, трябва да поддържат постоянна телесна температура. Ето защо, те често натрупват мазнини в тялото си, които се превръщат в допълнителна козина към покритието им. Така те се справят със студа. Всъщност, тези „зимни палта” създават допълнителен слой от изолационен въздух между кожата им и студеният въздух отвън. Понякога те израстват в бял цвят, за да им осигурят по-добро прикритие в новата среда. Всеки, който има породисто куче, което се е приспособило към студа, като хъски, знае как стоят нещата с козината, когато животното започне да сменя зимното си палто.

Птиците също се сдобиват с допълнителни зимни пера, които също могат да пораснат в бяло. Това се наблюдава предимно при по-големите хищни птици, като бухалите. Някои птици не се адаптират толкова добре към студа, колкото други. Въпреки това, едно врабче може да изгори 10% от теглото си по време на зимна нощ, така че всяка храна или подслон, коiто бихте му предложили на другия ден, ще бъдат високо оценени.