Независимо дали с един мъж сте заедно от месец или от няколко години, в някакъв момент в пространството се появява въпросът: "Той ли е правилният мъж за мен?". Този, с когото искате да бъдете завинаги? Този, с когото искате и можете да си представите всичко? Независимо дали става въпрос за вечната любов, за общо дете или звън на сватбените камбани, има няколко неоспорими признака, че Той е най-правилното нещо в живота ви. Ето 20 причини:

1) Извинете, но кой беше бившият ми?

Мисли за вашия бивш съпруг или приятел? Вече няма такива! Лесно, просто и съвсем естествено, защото вече нямате нужда от старите приказки и любови в живота си. Защото сега в него има само една – наистина голяма и истинска.

2) Без думи

С него няма никакво неловко мълчание. Защото той ни разбира, дори и без да изричаме нищо. Разбира се, това да прекарвате часове наред в разговори за съвместния си живот, мечти и планове на лунна светлина или под звездите, е наистина прекрасно и романтично, но с вашия избраник и мълчанието се превръща в също толкова прекрасно и специално занимание.

3) Чувствате се сигурни и защитени

Всеки е малко по-луд от време на време, но с него вие се чувствате съвсем нормални. Дори още по-добре: ако случайно търпението на нервите ви достигне ръба, подразнени сте от нещо или ви се иска да поплачете неудържимо, той винаги знае как да ви развесели и да върне радостта ви. Което от своя страна ви носи това така приятно чувство на уют и сигурност.

4) Показвате истинската си същност

Той знае и добрите, и лошите ни страни, знае на какво приличаме сутрин, когато тъкмо надигнем глава от възглавницата (на плашило). И най-хубавото е, че ни харесва и обича всякак – такива, каквито сме. Без повдигащите сутиени, без грима и без всички други разкрасителни атрибути, които спомагат за иначе перфектната ни външност.

5) Доверие вместо ревност

Той не е ревнив, защото ни има пълно доверие. Не излиза извън равновесие само защото някой ни е загледал или не дай си Боже ни е заговорил. Защо ли? Не е защото не го е грижа за нас, а поради простата причина, че знае най-важното: сърцето ни принадлежи само и единствено на него! А това, че някой ви е обърнал внимание или така да се каже „сте му хванали окото”, го кара по-скоро да се чувства горд и сигурен, че точно вие сте неговото момиче!

6) Подслушването е останало много назад в миналото

Думи като „подслушване”, „ровичкане” и „тършуване” вече не са част от вашия речник. И живот. Недоверието и шпионажите също. Вие му се доверявате, защото знаете, че няма причина да не го направите. Мобилният му телефон, имейлът му и Фейсбук профилът му? Доста безинтересни за вас.

7) Малки жертви

Той прави всички онези неща за вас, които иначе не би направил за никого друг и при никакви обстоятелства. Просто защото ви обича. Гледа вашите любими френски любовни драми, въпреки че никога не би си ги пуснал сам. Придружава ви на курса по зумба или танци, колкото и да му се струва трудно и дори страшно. И всичко това само за да види сияещата усмивка на лицето ви.

8) Винаги е близо

Той е винаги до вас, когато имате нужда от него. Ако член на семейството ви е в болницата или просто сте достигнали до така да се каже „дъното”, Той винаги показва, че имате цялата му подкрепа, любов и време – дори и без да сте го молили за това!

9) Караници? Не, благодаря!

Дори и често да спорите, то винаги е в подходящия тон и защото той иска да намери решение на възникналия помежду ви конфликт, а не просто да изпусне гнева си и след това да се държи така, сякаш не е станало нищо особено. И затова по-скоро би предпочел да се оттегли от завихрящия се скандал, вместо да продължи грубо да спори с вас.

10) Семейството е свято! 

Той ви придружава винаги, когато посещавате баба си и дядо си. И го прави с желание и усмивка. Няма да се оплаче, защото говорите по няколко часа на ден с майка си или сестра си или когато семейството ви идва на гости. Даже намира шегите на баща ви за наистина смешни!

11) Повече от всички думи...

Колкото и често да изричате думите "Обичам те", те не никога не ви стигат, за да изразите силата на любовта си и да подчертаете колко безгранична е тя. И без значение колко пъти ги повтаряте, те пак не могат да обрисуват безкрайния мащаб на това, което чувствате към него.

12) Той знае какво е важно за вас

Нещата, които е трябвало да дискутирате часове наред с предишните си партньори и дори да искате своеобразното им „разрешение”, сега с него се случват съвсем лесно и просто. Ако му кажете, че искате да участвате в маратон, който ще се проведе в друг град, той няма да ви попита „Ама защо?” или „Трябва ли да дойда и аз?”, а просто ще каже, че ще ви очаква на финалната права, за да ви прегърне силно, когато финиширате.

13) Той е различен…

… от всеки друг. Всъщност той не съответства на досегашните ви „трофеи”, нито по своята външност, нито по характера си. Но и това изобщо не ви интересува – чувствате се така, сякаш до този момент сте живели в пълна лъжа и заблуда относно нуждите, желанията и предпочитанията си.

14) Държите се като 14-годишни

С него може да действате глупаво и безгрижно, както когато сте били деца. Няма друг, с когото да можете да се смеете така неудържимо и от сърце (дори и на най-глупавите неща), както го правите с него.

15) Той е най-големият ви фен

Той често ви казва за колко талантлива, красива, умна, силна и привлекателна ви намира. И ви насърчава, когато се почувствате слаби и уязвими.

16) Просто точният

Разбира се, като всяко друго нещо на този свят и любовните отношения се изчерпват или по-скоро преминават през различни етапи. Но независимо от проблемите и препятствията, които срещате, все пак само с него вие се чувствате и знаете, че сте на „точното място, в точното време и с точния човек”.

17) Той ни познава по-добре от всеки друг

Ние му споделяме всичко, понякога дори до най-малката и досадна подробност – за това как е минал денят ни, какво сме яли, с кого сме се видели, какво сме свършили и като цяло за всичко, което се случва в живота ни. Причината не е, защото той иска ежедневен отчет от вас (много мъже, разбира се, го правят!), а просто защото искате той, като вашата допълваща ви половинка, да знае всичко, което мислите, чувствате и преживявате. Вие му имате пълно доверие и изпитвате нужда от това. Твърде много ли е? Дори прекалено? Не трябва ли да остане и малко загадъчност? С него тези игрички са пълна глупост!

18) Той ни мотивира, устремява и вдъхновява

Мисълта за любимия е най-сигурният начин за успешно постигане на поставените ни цели. Именно защото точно този човек е нашата най-голяма и вълнуваща мотивация да се развиваме и усъвършенстваме като личности.

19) Всеки ден е по-хубав, когато сме с него

Дори и най-тъжните и тежки дни са по-поносими, когато той е до нас. Независимо, че невинаги може да ни окаже реална помощ, и само душевната, психическа подкрепа понякога върши чудеса. Мисълта, че в края на деня ще видите и ще се сгушите в своя любим, може да ви крепи във всеки напрегнат и труден ден от живота ви.

20) Всичко е различно от преди

Връзката ви с него е осезаемо по-различна от всичко, което сте изживели някога преди. Какво точно е различното, дори и вие самата не може да определите с точност. Просто се чувствате по-особено - по-добра, по-щастлива, по-пълноценна и по-жива от всякога. И без значение каква точно е причината за това ви състояние, вие не искате никога повече да живеете без това чувство. Чувството, че той просто е Правилният човек и Единствената ви любов!