Всеки иска да намери щастието си. Но много често се оказваме в задънена улица, чудейки се "Къде сгреших?" Ето 20 малки съвета, които могат да помогнат да се справите с трудните моменти и да намерите душевен мир и щастие.

 
  1. Прекарвайте време с правилните хора. 
    Това са хора, които харесвате, които ви обичат и оценяват, които ви подкрепят да се развивате и да вършите полезни и вълнуващи неща.
  2. Изправете се срещу проблемите. 
    Всеки ден се изправяме пред избор между живота и страха. Изберете живота, преодолейте собствените си вътрешни спирачки, изправете се лице в лице срещу проблемите. Това е единственият начин да ги решите.
  3. Бъдете честни със себе си за всичко. 
    Бъдете честни за това кое е правилно и кое не. Какво искате да постигнете и какъв искате да бъдете. Бъдете честни със себе си, защото можете винаги да разчитате единствено на себе си.
  4. Направете личното си щастие свой приоритет. 
    Вашите нужди имат значение. Ако не се цените, не се грижите за себе си и не държите на себе си, не очаквайте друг да го направи. Запомнете, можете да се грижите и за своите нужди, и за тези на любимите ви хора. Не е нужно да пренебрегвате нито едните, нито другите.
  5. Бъдете себе си. 
    Искрено и гордо. Когато се опитвате да бъдете някой друг, вие просто пропилявате човека, който сте. Бъдете себе си. Приемете своята индивидуалност пълна с идеи, красота и сила.
  6. Започнете да живеете в настоящето. 
    Чудото е сега. Сега е единственият момент, запазен за вас. Животът е сега. Затова спрете да мислите какво ще се случи в бъдеще или какво не се е случило в миналото и просто живейте. СЕГА!
  7. Започнете да се учите от грешките си. 
    Хубаво е човек да прави грешки. Те са градивните камъни на успеха. Ако не грешите от време на време, то значи не се опитвате достатъчно и не се учите. Поемете риск, падайте, изправяйте се и опитвайте отново.
  8. Бъдете по-учтиви със себе си.
    Ако имате приятел, който се държи с вас, както вие се държите със себе си, колко ще ви бъде приятел? Начинът, по който се държите със себе си, определя начина, по-който ще го правят и другите.
  9. Наслаждавайте се на нещата, които вече имате. 
    Проблемът на голяма част от хората е, че мислим, че ще бъдем щастливи, когато достигнем определен стандарт на живот.  Лошото е, че когато го достигнете, най-вероятно вече ще имате други цели. И така има опасност да прекарате живота си в преследване на определени цели. За това просто спрете и се огледайте. Вижте нещата, които вече имате, и им се насладете.


  10. Започнете сами да създавате своето щастие.
    Ако чакате някого, който да ви направи щастливи, то ще почакате дълго. Усмихнете се, защото този човек сте вие самите. Изберете щастието. Бъдете промяната, която искате да видите в света.
  11. Започнете да давате шанс на идеите и мечтите си
    Никога не може да сте 100% сигурни, че ще се получи, но е 100% сигурно, че, ако не опитате, няма да се получи. 
  12. Започнете да вярвате, че сте готови за следващата стъпка.
    Готови сте. Помислете си го. Имате всичко, от което се нуждаете да предприемете следващата малка градивна стъпка в живота си. 
  13. Започнете да създавате нови отношения заради правилните причини. 
    Контактувайте с нови хора, които са честни, може да се разчита на тях и отразяват вашата същност и това, което бихте искали да бъдете. 
  14. Започнете да давате шанс на новите си познанства.
    Може да звучи грубо, но не можете да запазите завинаги всичките си приятелства. Хората и приоритетите се променят. Както едни отношения охладняват, то други могат да израснат. Оценете възможността за нови отношения и нови приятелства.
  15.  Започнете да се състезавате със... своята по-стара версия. 
    Вдъхновявайте се от другите, учете се от тях, но не забравяйте, че да се съревновавате с тях е загуба на време. Единственият, с когото трябва да се състезавате, сте самите вие. Работете, за да бъдете най-добрата версия на себе си.
  16.  Радвайте се на успехите на другите
    Започнете да забелязвате доброто в другите и им го казвайте. Когато един човек е оценен, това автоматично води до други хубави неща - продуктивност, отговорност, щастие. Затова бъдете щастливи от успехите на другите.
  17.  Започнете да виждате позитивното във всяка ситуация
    Когато нещата се объркат, поемете си дълбоко въздух и се опитайте да видите позитивното във всяка ситуация. Припомнете си, че от тези трудни времена ще израснете по-силни.
  18. Прощавайте. 
    Всички сме били наранявани от някого или дори от собствените си действия. И въпреки че болката от преживяното е нормална, то в повечето случаи тя трае прекалено дълго. Лекарството за тази болка е прошката.
  19. Започнете да помагате на останалите
    Помагайте на хората около вас. Наставлявайте ги, ако знаете по-добър начин. Колкото повече помагате на другите, толкова повече те ще искат да ви помагат.
  20. Слушайте вътрешния си глас
    Ако ще ви помогне, споделете с най-близките си хора идеите си, но си дайте време и пространство да последвате интуицията си. Бъдете искрени със себе си. Кажете каквото сметнете за нужно. Направете това, което сърцето ви смята за правилно.