Като малки ни се струваше, че мама и татко ни забраняват страшно много неща и по този начин ни лишават от всички радости на детството. Но днес разбираме, че голяма част от тези забрани са ни били от полза, а спомена за тях буди усмивка на лицето ни. A тази статия ще ви припомни, какво е да си дете на строги родители:

1. Вие винаги сте били първото дете от компанията пред блока, което е трябвало да се прибере, защото сте имали най-ранен вечерен час.

2. За да можете да останете при приятел с приспиване, е трябвало да оставите адреса, телефона и други контакти на семейството, при което сте отивали. Обещавали сте да не пиете, да не гледате страшни филми преди заспиване и да си легнете точно в 22 ч. А на следващия ден сте давали подробен отчет на родителите си, какво сте правили.

3. Всеки път, когато приятелите ви са правили планове, къде да отидете след училище, вие сте знаели, че родителите ви няма да ви пуснат, защото за такива неща е трябвало да предупреждавате 2-3 дни предварително.

4. Преди да се обърнете с каквато и да било молба към родителите си, сте репетирали пред огледалото не само речта си, но и възможните отговори.

5. Преди да поискате каквото и да било от родителите си, е трябвало да се убедите че са в добро настроение.

6. С тежка въздишка и със сълзи в очите сте казвали: „Както и да е… Вие и без това ще откажете”, което е било просто хитра уловка, когато молбата действително е била важна за вас.

7. Имали сте възможност да отидете само на един-единствен купон, а съветът на приятелите ви „помоли ги още веднъж” просто не е работел.

8. Винаги се е налагало да избирате между купона в петък или в събота вечер, защото е нямало абсолютно никакъв шанс да ви пуснат и на двата.

9. Били сте подложени на огромен стрес, когато приятелите ви са променяли плановете за вечерта за стотен път, а на вас ви се е налагало да звъните отново и отново на родителите си, за да им кажете къде ще сте.

10. Честичко сте послъгвали, защото това е бил единственият начин да ви пуснат да излезете някъде.

11. Не сте псували, преди да влезете в университета.

12. Никога не сте говорили с родителите си за „онази тема”. Възможно е да са ви подхвърлили книга, от типа „Как се променя тялото ни”, като са ви дали възможност сами да разберете всичко.

13. По време на вечеря обикновено сте обсъждали, как вървят нещата в училище, но никога не сте обсъждали приятелите или увлеченията си.

14. Вие и сега не можете да се облечете, без да ви мине мисълта „Какво ще кажат нашите за това?”. Как само се караха навремето за това, че полата е прекалено къса, кръстът е гол, а дънките са прекалено широки и падат.

15. Да си пробиеш ушите беше максимума на промените по външния вид, който сте имали право да направите. Тема табу и до днес остават татуировките и пиърсинга.

16. Когато сте гледали телевизия с родителите си, сте превключвали канала при най-малката вероятност героите да започнат да правят непристойни неща.

17. Родителите ви винаги се опитваха да се запишат като придружители за училищните екскурзии.

18. „Обади ми се когато пристигнеш”, „Да не би да правиш това и когато си на гости?!”, „Свали си лактите от масата”, „Не се прегърбвай докато пишеш” са само част от фразите, които сте чували стотици пъти през годините.

19. С години сте си мечтали да направите нещо спонтанно, без да давате обяснения на никого.

20. Но въпреки всичко, родителите ни си остават най-прекрасните хора на света!