Твоите 20 са времето, когато можеш да правиш каквото поискаш. Можеш да промениш и да градиш живота си както решиш. Може да падаш, но после ще ставаш. Можеш да постигнеш и направиш всичко, стига да се бориш, защото животът не е лесен. Никой не знае какво го очаква на 20 и по-нататък, но има някои златни правила, които съпътстват тази възраст. Това са 20 неща, които непременно ще ти се случат на 20, виж ги:

  1. Парите няма да ти достигат в продължение на доста дълго време.
  2. Първият път, когато се влюбиш най-вероятно няма да е и последният. Има различни видове любов и хора, които ще се появят в живота ти по различни причини.
  3. Несъмнено ще растеш отделно от приятелите си в някои отношения. Ще се преместиш, ще започнеш връзки и кариера, които ще отнемат много от времето ти, така че вместо да се обвинявате взаимно за това, ценете времето, прекарано заедно.
  4. Нищо в живота ти не е постоянно. Това е едновременно ужасяващо и чудесно. Трябва да си отворена за промяната и да приемеш, че тя е 100% необходима.
  5. Никога няма да изглеждаш „перфектно”, ти си красива такава, каквато си. Приеми това, което виждаш в огледалото и спри да се опитваш да го промениш. Ти си млада и жизнена, възползвай се.
  6. Понякога ще се чувстваш самотна. Ще изглежда така, сякаш всеки си има собствен живот, а ти плаваш в океана единствено със своята самота. Това е добре. В края на краищата, ти наистина можеш да разчиташ само на себе си. Ще ставаш по-силна, заради моментите, в които си се чувствала изоставена.
  7. Никога няма да дойде време, в което няма да се нуждаеш от родителите си.
  8. Понякога ще се чувстваш недооценена, победена и разочарована.
  9. Ще промениш мнението си за нещата. Не бива да се чувстваш виновна за прекратяване на връзка, напускане на град или работа, ако е за твое добро. Всичко, което трябва да направиш е да промениш мисленето си.
  10. Пазарът на труда не е това, което беше. Твоето ниво на образование или опит в дадена работа вече не е сигурен билет за успех. Сега ще трябва постоянно да се доказваш. Най-добре с усилена работа.
  11. Миналото си е минало. Трябва да оставиш зад себе си всяко „какво ли щеше да бъде” и да продължиш напред.

  12. Няма винаги да е лесно да бъдеш добър човек. Ще трябва да се бориш за това, което смяташ за правилно, а понякога никой няма да се съгласява с теб.
  13. Не всеки ще те харесва, а ако си мислиш, че е възможно да допадаш на всички, ще се самоубиеш опитвайки се.
  14. Ще започнеш да подценяваш хората. Не се бори със себе си, за да видиш доброто у някого.
  15. Когато откриеш своя човек, той няма да е перфектен. Във вашата връзка или брак понякога ще има и трудности. Не за това, че мислиш някой за перфектен, а заради факта, че той е перфектен за теб. Трябва да се омъжиш за най-добрия си приятел, не за „мечтания” мъж.
  16. Тялото ти ще се промени. Дали заради раждането на деца или поради липса на средства за карта за фитнес, не винаги ще изглеждаш на 20. Нека си припомним номер 5 – ти си красива. Твоето тяло трябва да се промени точно както всичко останало в живота.
  17. Ще паднеш по лице няколко пъти. Това би могло да е заради работа или връзка, или каквото и да е, но ще се случи. Тогава трябва да се изправиш и да се поучиш от грешките си.
  18. Не всичко ще бъде такова, каквото си го представяш сега. Може и да не искаш да раздаваш парите си наляво-надясно или да работиш това, което си си представяла цял живот и това е нормално.
  19. Твоите основни ценности не винаги ще са като на тези около теб, но ти трябва да застанеш зад тях.
  20. Ще се чувстваш като различен човек след тези години и може би ще знаеш много повече, отколкото сега. Най-важното е да помниш коя си в сърцето си. Обичай свободно. Стреми се към осъществяване на мечтите си. Приеми несъвършенството и разбери, че животът ти понякога ще се обърква, но той е красива бъркотия и е изцяло твой.