В кухнята и банята ви има всичко необходимо, за да се справите с акнето, да преодолеете нацъфтелите краища на косата, да намалите теглото си и да решите още няколко козметични проблема!

1. Ускоряване на метаболизма

Трябва ви само мед, канела и вода. Сварете 250 мл вода и сложете в нея, докато кипи, една супена лъжица канела на прах. Разбъркайте и оставете да се охлади до стайна температура, добавете 2 супени лъжици мед. Половината от напитката изпийте сутринта на празен стомах, а втората - преди лягане. По-малко килограми за една седмица: звучи изкушаващо, нали?

2. По - гъста коса

Ако сте загрижени за загубата на коса или просто искате да подобрите състоянието на сухата си и боядисана коса, вземете масло от репей - около 1 чаена лъжичка и втрийте в кожата на главата. Колкото по-интензивен е масажът, толкова по-ясно изразен ще бъде ефекта. Оставете маслото върху кожата на главата около 15 минути, а след това измийте косата, както обикновено.

3. Цъфтящи краища на косата

Кокосовото масло е не само чудесен овлажнител за кожата, но също така и супер средство срещу цъфтежа. То съдържа протеини, които изпълват пространството между настръхнали люспи и като лепило залепя цъфтящите участъци. Просто нанесете маслото върху проблемните места за 5-10 минути преди миене на косата.

4. Освежете косата си

Твърде мързеливи сте да миете косата си? Успали сте се и не сте имали време да приведете косата в ред? Ако сте блондинка, просто вземете малко нишесте и нанесете върху корените на косата. То перфектно абсорбира мазнините и косата ще бъде чиста! Ако имате тъмна коса и се страхувате, че нишестето ще се забележи, добавете супена лъжица какао на прах или смляно кафе. Ефектът е същия, без следи!

5. Отървете се от статичното електричество

Косата ви е тънка и постоянно се наелектризира? Вземете кърпички за сушене на дрехи от сушилнята и прекарайте по косата си - леко, като едва-едва я докосвате. И готово!

6. Премахнете торбичките под очите

Вечерта запарете зелен чай и сложете използваните пакетчета във фризера. На сутринта ги наложете върху торбичките под очите си за една минута или две и можете безстрашно да се погледнете в огледалото.

7. Победете зачервяването

Сварете малко овесена каша и оставете да се охлади до стайна температура. Направете от получената каша и нанесете като компрес върху проблемните области, като покриете с хартиена кърпа и изчакате да подейства за около 5-10 минути.

8. Забравете за акнето

Няма да повярвате, но вашето спасение е вазелинът. Нанесете тънък слой върху проблемните области и покрийте с найлоново фолио. Намокрете кърпа с много гореща вода, изстискайте и сложете върху фолиото. Задръжте около 3 минути, след това свалете фолиото и отмийте вазелина.

9. Напукани устни

Смесете равни части кафява захар, мед и зехтин. Перфектният и вкусен гел за устни с омекотяващ ефект е готов!

10. Облекчете слънчевото изгаряне

Намажете с кисело мляко, ако имате мазна кожа или заквасена сметана (20% масленост), ако кожата ви е суха. Половин час по-късно няма да има и следа от вашия пропуск да се защитите превантивно (Знаете, че е необходимо да се използват слънцезащитни препарати, преди излагане на слънце!).

11. Освежете кожата си

Ябълковият оцет е чудесна алтернатива на тоника. Той подсушава, дезинфекцира кожата и идеално почиства. За да не изсуши кожата прекалено, добавете малко мед и етерично масло от лавандула. Този тоник ще издържи в хладилника една седмица!

12. Измивайте лицето със зехтин

Това звучи съмнително, но опитайте и се уверете, че ако вместо вода измиете лицето със зехтин, кожата ще бъде идеално чиста и овлажнена. Няма да се нуждае от лосион и в същото време ще бъде сияйна и еластична!

13. Направете устните пухкави

Вземете най-обикновен гланц за устни, сложете го в малка кутийка (ако използвате блясък, купен в кутийка е още по-лесно). Капнете 2-3 капки етерично масло от мента. Разбърквайте с шпатула и нанесете с памучен тампон. Оценете ефекта!

14. Придайте сияние на лицето

Никакви други средства няма да имат същия ефект, както маската с овесени ядки, ягоди и зехтин. Сварете овесена каша с вода, добавете пюре от 3-4 ягоди и супена лъжица масло. Намажете и задръжте върху предварително почистената кожа около 10-15 минути. 

15. Матиране на кожата

Специалните матиращи и абсорбиращи мазнини кърпички спокойно заменете с ... обикновени салфетки. Основното е, че трябва да са меки и многопластови.

16. Перфектна очна линия

Всичко, което ви трябва в допълнение към течната очна линия е само тиксо. Просто залепете до клепача, оставяйки свободна само лентата на кожата, която искате да нарисувате.

17. Направете зъбите си бели

Просто добавете към вашата паста за зъби малко сода за хляб. Поръсете със сода пастата, поставена върху четката, непосредствено преди миенето на зъбите.

18. Направете си гладка прическа

Късата коса през цялото време се разрошва и се разваля вида ѝ? Намажете ръцете си с обикновен крем и прекарайте леко по повърхността на косата. Прическата е идеална и без ефекта на „излях един тон лак за коса".

19. Удължете аромата на любимия парфюм

За да не изчезне аромата на парфюма, почти веднага след нанасяне на шията, китките и деколтето, намажете тези области с тънък слой вазелин. Ароматът няма да ви напусне през целия ден, но няма да бъде толкова убийствено силен, колкото ако го нанесете няколко пъти.

20. Направете ноктите си по-бели

Просто ги почистете с избелваща паста за зъби. Толкова е просто!