Някои жени нямат търпение да станат майки, други изобщо не бързат и дори не смятат, че някога ще пожелаят да имат деца. В коя категория попадаш ти и готова ли си да станеш майка – разбери чрез тези 20 забавни признака:

  1. Навсякъде, където погледнеш, виждаш бебета. Реално погледнато, бебетата около теб не са се увеличили, просто така ти се струва, защото често мислиш за това да имаш деца.
  2. Все още съжаляваш, че си дала любимото си име на кучето си. Няма ли да е странно да имаш бийгъл и дете с едно и също име?
  3. Заглеждаш се по дрехите за бременни и изпитваш желание да ги пробваш.
  4. Заглеждаш се и по бебешките колички и си мечтаеш за някоя, която е неоправдано скъпа, но просто искаш да я имаш. После виждаш майка да бута същата количка и изпитваш мигновена завист.
  5. В пълна хармония си с тялото си и дори можеш да усетиш кога настъпва овулацията ти.
  6. Постоянно харесваш бебешки снимки във Фейсбук и дори си запазваш някои идеи за твоето дете.
  7. Често насочваш разговора към това колко сладки са бебетата и задаваш въпроси от рода на „Колко деца искаш да имаш?“ на необвързаните си приятелки, които изобщо, ама изобщо, не се интересуват от бебета в момента.
  8. Можеш да издържиш един напрегнат ден, въпреки че не си си доспала. Ако можеш да поддържаш тази форма в продължение на 4 години, значи си напълно готова.
  9. Когато минеш покрай бебешката секция в някой магазин, винаги се заплесваш по сладките играчки и дрешки, а понякога не издържаш на изкушението и купуваш някоя от тях.
  10. Всъщност нямаш търпение да носиш широки и удобни дрехи, докато си бременна.
  11. Вече си се запасила с тестове за бременност.
  12. Ако кучето ти или котката ти повърне на новите завивки, не изпитваш нищо друго, освен искрена загриженост. В теб няма гняв или погнуса, само съчувствие. Това определено е сериозен признак, че си готова да бъдеш майка.
  13. Изведнъж живо те интересува количеството на фолиева киселина във всяка храна. Колкото и да мразиш листните зеленчуци, напоследък си купуваш все по-редовно.
  14. Разпитала си майка си как е минало раждането ти и искрено се надяваш след 20 и няколко години нещата в медицинската сфера да са се подобрили.
  15. Ако отворим историята на брауъра ти, ще видим, че си се допитвала до Гугъл за жизненоважни въпроси от сорта на „Как влияе кофеинът на детето в утробата“, защото кафето е МНОГО важно.
  16. Понякога, обикновено след обилно хранене, заставаш пред огледалото и се чудиш как ли ще изглеждаш с коремче.
  17. Питаш се дали има добри детски градини и училища в твоя квартал.
  18. Започваш да пестиш все повече от лични удоволствия, защото отглеждането на дете никак не е евтино.
  19. Трудно прикриваш завистта си, когато твоя приятелка ти съобщи, че е бременна. Все пак се радваш за нея, но ти се искаше да сте бременни заедно.
  20. Вече си представяш как казваш на половинката си, че си бременна. В представите ти събитието е грандиозно и очарователно и като нищо ще пишат за него по вестниците.