Мъжете и жените са доста еднакви, когато става дума за любов. Но винаги се появяват и моменти, в които сме напълно убедени, че всъщност произлизаме от различни планети, та даже от различни вселени. А Любовта може да бъде толкова проста... е, разбира се, само ако мъжете подозираха всички онези неща, които ние се опитваме да им кажем, но знайно или незнайно защо, не винаги правим. Затова, скъпи мъже, в следващите редове ще откриете 23 неща, за които тайно желаем да се досещате сами, без да се налага изрично да ви ги казваме:

1. Създавайте ни чувство за сигурност

Това далеч не означава, че очакваме да влизате в постоянни „битки” за нас и да бъдете наш закрилник от всичко и всички. Имаме предвид всички онези малки неща, например когато ви звъннем късно вечер, отивайки до магазина – макар и от разстояние, се чувстваме защитени, чувайки гласа ви. Затова просто създайте у нас чувството, че можем да разчитаме на вас винаги, когато имаме нужда от помощ – така вие се превръщате в нашия рицар, който би ни спасил и за който знаем, че ще ни спаси в кризисни моменти.

2. Ние не сме емоционална изтривалка

Никой не иска да бъде с човек, който постоянно се оплаква от живота си и вижда само негативните неща, случващи се в него. Хей, все пак ние сме заедно с вас! Просто няма как животът ви да бъде толкова скапан, както излиза от непрестанното ви мърморене!

3. Имаме дни, в които сме изключително изнервени… и изнервящи 

Да, говорим за онези дни от месеца, в които се чувстваме като нещо средно между въздушен балон, смачкана гъба или просто кисела краставичка. Накратко казано – гадно е! Затова, мили мъже, не оставайте безучастни, освен ако не сте готови за някой безсмислен скандал. Това е доста подходящ момент да покажете, че ни обичате или просто да проявите минимално разбиране към „страданието” ни. Ние бихме направили същото и за вас!

4. Не е лесно да си жена и то стереотипна

Преобладаващото твърдение (което, разбира се, се подкрепя с много примери) е, че жените сме по-слаби, по-романтични, по-последователни и по-отстъпчиви. И може би това е причината да правим големи компромиси и да се примиряваме с неща, които всъщност не харесваме и дори ни нараняват. Но това далеч не означава, че трябва да се възползвате или поне не го правете прекомерно, защото в много ситуации по-сдържаното поведение не е проява на слабост, а на точно обратното…

5. Ние не искаме Принц Стоманено сърце

Никой не иска партньор, който пази своите чувства като държавна тайна. И най-неромантичният човек не може без най-малките и обикновени прояви на любов. Защото изразяването на любовта, по какъвто и да е начин, е в основата на всяко щастливо и пълноценно партньорство.

6. Жените също не винаги казват всичко

Ние, жените, обичаме да говорим много, но ако някога усетите чувството, че премълчаваме нещо и то очевидно ни притеснява, то съвсем спокойно може да ни попитате. Моля.

7. Понякога имаме нужда от потвърждение

Просто защото понякога се чувстваме несигурни в сферата на любовта и любовните „работи”. "Ще се получи ли това между нас наистина?", "Дали той ме обича?", "Приема ли той връзката ни толкова на сериозно, колкото и аз?". И още куп подобни въпроси, които често ни измъчват – и вие можете съвсем лесно да ни избавите тях.

8. Работата в екип е всичко

За да функционира и за да се запази една връзка, поставянето на собствените интереси трябва да остане на по-заден план. Абсолютната (вече) отживелица, че мъжът е главата на семейството и като такъв той има повече права, тоест командва всичко, а жената се грижи за децата и домакинството, е оставила голяма диря и е успешно следван модел в любовните взаимоотношения. Но съвременното общество предполага взаимност и равна свобода за развитие. И тук се крие именно ключът към успеха - взаимните компромиси.

9. Искаме да ви направим щастливи

Ние не искаме нищо повече от това да ви видим щастливи. Вашето щастие е наше щастие. Същото важи и за недоволството ви. Точка.

10. Имаме големи очаквания

Една жена трябва да знае своята стойност и да иска такъв човек в живота си, който да заслужава любовта й. Уважението, доверието и коректността са изключително важни. И със сигурност не само за жените.

11. Несигурността е нормална

Всеки понякога се чувства несигурен и се нуждае от помощ или малко утеха. Когато самочувствието ни и вярата в собствените ни възможности са драстично спаднали, то сякаш крещим безгласно за помощ. За вашата помощ. Затова в такива моменти ни помогнете да започнем да се харесваме отново и дори повече от преди.

12. Ние също се нуждаем от въздух

За всяка връзка е добре, ако и двамата партньори понякога правят по нещичко сами – като среща с приятели или колеги или просто време, в което можеш да останеш насаме със себе си. И да, жените също се нуждаем от това, например от една хубава женска вечер с момичетата.

13. Липсата на старание убива всичко

Дори и най-доброто партньорство отива „на кино”, когато старанието, дали само едностранно или двустранно, спре. То може да се изразява в липса на сексуален живот, липсата на каквото и да е разнообразие в него или просто пренебрегване на комуникацията с партньора: При всички случаи създаването на граници и недостъпност до живота ви и на случващото се в него, водят само и единствено до отчуждаване, което в повечето случаи е равнозначно на провал и край на любовните взаимоотношения. В крайна сметка човек трябва да прави това, което иска, но и да умее да живее с последствията от изборите, които е правил.

14. Да, ние сме загрижени

Ако пътувате с приятели през нощта или излезете за една приятна вечер, която по някакво стечение, се проточи до ранни зори, то не дръжте приятелката си в невежество. Просто защото женското съзнание е способно да създаде доста описателна версия на това, което ви се е случило, дори когато няма никаква информация. Не, че вие сте виновни за тази наша склонност да се притесняваме за всичко, но определено няма да ви попречи на хубавото прекарване, ако поне ни кажете къде сте и че всичко ви е наред. Ние искаме да се забавлявате – но малко информация никога не е излишна.

15. Научете се да се справяте с нашите нервни кризи

Факт: Жените могат от време на време (за щастие, не винаги) да са много емоционални. И често, изпадайки в подобно състояние, единственото, което търсим е комфорт – под каквато и да е форма. Следователно, не правете голям проблем от безсмислените ни сълзи, а ни прегърнете. Това помага в повечето случаи.

16. Отпуснете ни

Когато сме стресирани или вбесени заради глупавата постъпка на някоя наша приятелка или се ядосваме за случващото се в работата ни, всъщност е доста просто: Не започвайте дискусия с нас относно това, че приемаме твърде на сериозно неща, които са безсмислени и колко нелогично и абсурдно е всъщност нашето раздразнение. Просто ни изслушайте спокойно. Това е от изпитана полза, за разлика от всичко останало, което ни вбесява и разпалва гнева ни още повече.

17. Не бъдете твърде здравомислещи и умерени

Твърде много от мъжката логика в любовта е просто досадно явление за много от жените. Просто помислете малко преди да заявите трезво и зряло, че сте ни предупредили за последствията от дадено наше действие, със скритото „Казах ли ти?!”. Да, може и да е така, но определено не е нужно винаги да ни „натривате” това, че сте били по-разумен и по-логичен. Любовта не винаги е логична, нали?

18. Парите не са всичко

Много мъже смятат, че жените си търсят такъв мъж, който може да ги издържа и да им предложи безкрайни финансови възможности. Мъж, който може да се грижи за децата им, да им осигури просторна къща с голям двор/ басейн/ джакузи и прочие. Мъж, който може да превърне в реалност всяка фантазия и мечта на жената до себе си. Да, всичко това несъмнено е много хубаво, но ние отдавна сме равнопоставени на вас, разполагайки със свои собствени възможности. Затова се отпуснете - съвременното общество позволява на жените да печелят наравно и дори повече от партньорите си, при това без да отнемат функциите ви на по-силни и закрилящи. Не забравяйте истинската стойност на една връзка, а именно – любовта.

19. Всичко има своите граници

Жените често и дълго се борят за нещата и хората, на които държат. Особено, когато става дума за любов. Дори когато очевидно това не е добре за тях. Но не приемайте това за слабост. Защото, щом веднъж осъзнаем и усетим, че една връзка е нелогична и изчерпана, то в повечето случаи си тръгваме. И никога не се връщаме.

20. Заглеждането по други жени

Вие намирате някоя жена за привлекателна? Това е съвсем нормално. Но може да забележите красотата на другите жени без да карате вашата собствена да се чувства като „плашило”, което вече никой не би загледал. Помислете върху това.

21. Просто бъдете себе си

Обичаме ви такива, каквито сте. Ето защо не е нужно да играете всевъзможни роли и да се преструвате на някой, който не сте и то само за да ни впечатлите. Ако покажете истинската си същност открито и честно, то повярвайте - за нас няма да има по-важно и истинско доказателтово за любовта ви от това.

22. Понякога бъдете безнадеждни романтици

Ние не искаме всеки ден свещи, рози и обети за вечна любов. А просто да продължите да се грижите заедно с нас за пламъка и страстта на връзката ни. А това може да се изразява в малки съобщения, които ни оставяте рано сутрин, когато тръгвате за работа, изненадваща целувка или просто любимия ни сладолед. Нужна е съвсем малка доза въображение на ден, защото всъщност жените сме доста скромни в желанията си...

23. И най-накрая, ние жените искаме само едно-единствено нещо и то е... Любов. Защото нищо друго няма значение!