С всеки изминал ден нашият свят се разкъсва все повече и повече. Ето защо си припомняме мисълта на Уейн Дайър: "Любящите хора живеят в свят, пълен с обич. Враждебните в свят, пълен с омраза. Същият свят." Предлагаме ви 25 съвета как да направим този свят малко по-добър...
 
1. Ако човек е прекалено егоистичен, груб или страшен и отказва вашата помощ, най-малкото поне направете всичко възможно да не го наранявате.
 
2. Когато си помагате един на друг, демонстрирате какъв тип човек сте и създавате свят, в който искате да живеете.
 

 
3. Всеки ден бъдете малко по-любезни и по-мъдри от предния ден.
 
4. Винаги бъдете себе си, освен ако не сте погълнати от личността си или егоцентрици. В тези случаи действа някой друг за разнообразие.
 
5. Проблемът при щастието е, че то може да бъде празна емоция. Ако се поглезите с хубав десерт, може да се почувствате щастливи. Но ако ядете десерт 7 дни в седмицата, може да започнете да се чувствате като претъпкана възглавница.
 
6. Ако знаете, че колега или приятел е под стрес, заради приключването на важен проект например, помогнете му с каквото можете, за постигане на желания резултат.
 
7. Ако оставите страхът да надделее, може да „заседнете” на лошо място. Говорите неща, които нямат никакъв смисъл, и не мислите трезво. Не позволявайте на страха да ви контролира.
 
8. Интелигентността не означава единствено да можеш да кажеш нещо стойностно на другите, тя е и умението да знаеш какво да кажеш по различен начин на всекиго.
 
9. Хората са в основата на целия бизнес и живот. Не технологията. Не финансите. Хората!
 
10. Как да помогнете на уплашен човек? Първо му докажете, че може да ви вярва. После разгромете предизвикателството му на малки парченца и му покажете, че може да се справи с него.
 
11. Най-добрият начин да уловите вниманието на някого е като му зададете въпрос, от чийто отговор се интересува.
 
12. Можете да накарате другите да ви вярват и да се чувстват ценни и важни, като отделите от времето си за тях, изслушате ги и повторите точно това, което са казали по-рано.
 
13. Пазете се от съвети и действия на хора, които са били възнаградени за определени резултати.
 
14. Най-атрактивното нещо на света е човек, чувстващ се напълно комфортно в собствената си кожа. Стремете се да бъдете такъв човек.
 
15. Бъдете последователни. Ако искате да живеете близо до водата, не търсете къща на 3 километра от нея.
 
16. Колкото повече оценявате различията, които правят всекиго от нас уникален, толкова по-бързо ще изведете най-доброто от себе си и от околните.
 
17. Никога не спирайте да оспорвате идеите, които най-много харесвате, в противен случай, някой ден те могат да се превърнат в идеите, които водят към падение.
 
18. Ако кажете какво искате – отново и отново, чрез думи и мисли в главата си, в крайна сметка ще го получите.
 
 
19. Винаги е слънчево. Единственият въпрос е колко високо трябва да отидете.
 
20. Ако сте поели безгранична инициатива, научете се да бъдете търпеливи. Ако притежавате безкрайно търпение, научете се да предприемате действия. Ще се нуждаете и от двете.
 
21. Бъдете толкова постоянни при оказването на помощ към другите, колко сте, когато се стремите към това, което искате.
 
22. Чуйте какво казват хората, преди да го преведете на свой собствен език, следвайки мирогледа си.
 
23. Колкото по-способни сте да оставите собствените си мисли на страна, толкова по-успешно ще ги управлявате щом отново почувствате нужда от тях.
 
24. Ако си представите, че щастието, което изпитват околните, е резултат от вашите действия, ще се почувствате толкова добре, колкото тях.
 
25. Колкото по-съсредоточени сте върху настоящето, толкова по-голямо удоволствие ще получите от това да сте просто спокойни.