Като деца всички си представяме какви ще бъдем като пораснем. Искаме да сме като какичките: красиви, умни, успешни. И докато се усетим, улисани в мечти и планове за бъдещето, то лети бързо към нас. В един момент осъзнаваме, че сме на двадесет и няколко, а човекът, който си представяхме, че ще бъдем е мноого далеч от сегашното ни положение.

Наближавайки 25-тата си годишнина, все повече започваме да се замисляме за живота си, бъдещето, къде сме стигнали, къде сме искали да стигнем до тази възраст. И плановете, които не сме успели да осъществим за 25-те си години съществуване, ни преследват в съня ни. 

Мислим си колко сериозна възраст е 25. Четвърт век!  Възраст, в която започваме все повече да се отдалечаваме от тинейджърските години и навлизаме в ерата на "сериозните" хора. Започват все повече да тежат на плещите ни отговорностите на възрастните: семейство, кариера, финанси. 

Ето 25 неща, които всяка жена трябва да притежава преди да навърши 25, за да не бъде преследвана от духовете на неизпълнените планове, а да се радва на живота си.

1. Да бъде достатъчно уверена в себе си, така че да не се налага да обяснява пред никого (дори пред себе си)  с кого излиза, с какво се храни и как се облича. 

2. Банкова сметка (или поне точен финансов план за такава) с достатъчно средства за поне няколко месеца - за всеки случай. Все пак животът е непредвидим.

3. Само номерата в телефона, приятелите във фейсбук, плановете и като цяло хората в живота, които тя иска. 

4. Най-добра приятелка, която й е като сестра. 

5. Собствено място.

6. Да знае от какво има нужда в една връзка. Не просто да знае какво иска, а да не се притеснява да се запознава с нови хора в търсене на това нещо. 

7. Гардероб, пълен с нещата, които смята, че разкриват красотата й. Включително дрехи, подходящи са интервю за работа, погребение, сватба, излизане в петък вечер, мечтаната среща. 

 8. Умението да си поиска повишение на заплатата, повишение за по-висока длъжност, промяна във връзката или човека, с когото излиза. 

9. Вярата, че заслужава всички хубави неща. 

10. Любимо кафене, ресторант, от който може да поръчва по всяко време, прическа, която отнема не повече от 5 минути, благодарствени картички на десктопа на компютъра, електронно копие на любимата книга.

11. Хоби, което няма нищо общо с пиене, пазаруване или друг човек.

12. Любими рецепти за бързи и вкусни ястия, запаметени в съзнанието й.

13. Желанието да готви (дори само за себе си).

14. Пътуване, за което да разказва невероятни истории, и такова, за което има невероятни планове.

15. Чувството, че няма нужда да се сравнява с другите жени. 

16. Достатъчно добри отношения със собственото си тяло. Такива, в които тя няма притеснения за това как би я възприел партньорът й. 

17. Поне една връзка, в която партньора й не се е интересувал от тези неща

18. Да може да си прости връзка с мъж, който не е бил особено зрял за възрастта си.

19. Да знае какво харесва в секса и достатъчно увереност да си го поиска, без да се притеснява от това. 

20. Бормашина, незалепващ тиган, собствена кредитна линия, сутиен с нейните точни мерки и умението да сменя гума, да отпушва канали и да намира обувки с 40% намаление.

21. Истинска връзка с майка си. Не просто роднинска. 

22. Паспорт, багаж за "набързо", възможността да се приготви за пътуване за по-малко от 10 минути, в случай, че й се отдаде възможността да пътува за уикенда, седмицата или цял живот.

23. Комплект за спешни случаи: обезболяващо, тампон, мокра кърпичка, презерватив, чисто бельо, четка за зъби (джобен размер), лепенки, 50 лв. и План Б.

24. Способността да прости на себе си за това, което е била в миналото.

25. Идея за това каква иска да бъде.