Днес сме подбрали няколко съвета, споделени от професионалистите, които ще ти помогнат да засияеш.

Маникюр

Искаш лакът ти да изсъхва по-бързо? След като свършиш с нанасянето му, потопи ноктите си в купа с ледено студена вода, изчакай една минута и ги извади. Този метод ще втвърди лака в дълбочина, а не само на повърхността. Така няма да се притесняваш, че маникюрът ти ще се развали.

Преди да нанесеш лака, намажи кожичките със зехтин. По този начин по-лесно ще премахнеш излишния лак, който е полепнал по кожата около нокътя. Освен това зехтинът ще направи кожата ти по-мека.

Ако маникюрът ти има нужда от освежаване, но нямаш време за цялостно лакиране, можеш да бъдеш креативна и да замажеш положението с малко брокат. Нанеси безцветен лак върху стария ти лак, след това поръси ноктите с брокат или ги потопи в него и готово – имаш нов блестящ маникюр!

Ако използваш стикери за формички, например за френски маникюр, увери си, че краищата на стикерите стърчат извън нокътя, иначе ще ти е много трудно да ги махнеш, а и сигурно ще развалиш маникюра си.

Ако искаш да премахнеш брокат или много упорит лак от ноктите ти, трябва да напоиш едно парче памук с лакочистител, да го сложиш на пръста си, след това да го обвиеш с фолио и да почакаш няколко минути. След това брокатът ще се махна напълно безболезнено и лесно.

Коса

След шампоана нанеси балсама по цялата дължина на косата, след това измий косата си и я остави да изсъхне сама, без помощта на сешоар. По този начин ще намалиш заплетените кичури.

Когато все пак използваш сешоар, наведи главата си напред и започни от корените, по този начин ще получиш повече обем.

Когато сплиташ косата си, можеш да използваш специален мус, който ще направи плитката по-подредена, спретната и красива.

Ако косата ти често се заплита, започни сресването от връхчетата и постепенно стигни до корените. По този начин минимизираш щетите.

Когато сушиш косата си с кърпа, не търкай твърде силно. И недей да изстискваш косата си – това също може да я увреди. Използвай мека кърпа и само леко я притисни към косата.

Ако косата ти е мазна, но денят ти е толкова забързан, че нямаш време да я измиеш, използвай сух шампоан или бебешка пудра. Нанеси ги в корените, след това премахни частиците и косата ти отново ще е чиста и сияйна.

Грим

Не се отчайвай, ако не можеш да направиш перфектните линии нито с молив за очи, нито с очна линия. В такива случаи можеш да направиш 3-4 малки линии и след това да ги съединиш. Или да контурираш очите си с мънички точици, по които след това да се ръководиш.

Преди да подостриш мек молив за очи или устни, сложи го в хладилника за няколко минути – по този начин той ще сте стегне и ще се размазва по-малко по острилката.

Комбинирай тъмните сенки със светли. Например кафяво, тъмнозелено и тъмносиньо с кремави нюанси. Такива комбинации са подходящи както за деня, така и за вечерта.

Нанеси ружа върху най-изпъкналата част на бузите ти, а след това нежно прелей краищата с пръсти. По този начин няма да има ясна граница и видът ти ще е по-нежен.

Кокосовото масло отлично се справя с премахването на грима. Нанеси малко кокосово масло върху памучен тампон и нежно избърши очите си. И помни – не бива да търкаш грубо нежната кожа под очите.

Нанеси малко прозрачна пудра върху устните си, преди да сложиш червилото, по този начин ще го направиш по-трайно.

Ако при нанасяне спиралата ти постоянно се размазва под и над очите, използвай визитна картичка, малко календарче или просто парче хартия – дръж го над клепачите или скулите си. По този начин няма да има нужда да се притесняваш от неприятни петна.

Грижа за кожата

Трябва винаги да имаш под ръка спрей с термална вода или овлажняващ крем. Термалната вода овлажнява и успокоява кожата.

Не забравяй да използваш подхранващ крем за зоната около очите. По този начин ще предотвратиш ранната поява на бръчки в тази област.

Сутрин мий очите си със студена вода. Ако очите ти са подпухнали, можеш да вземеш едно ледено кубче и леко да потъркаш зоната под очите. Така кожата ти ще изглежда свежа и сияйна, а подуването ще изчезне.

Ледените кубчета са отлични в борбата с подуването и възпалението.  Благодарение на тях всяка пъпка ще стане по-малко забележима.

Не изхвърляй стария крем за лице – нанеси дебел слой от него върху стъпалата си преди лягане, сложи си тънки памучни чорапи и след като преспиш, на сутринта ще имаш най-меките крака.

Опитай масажа с четка, които е полезен за цялото тяло. Вземи една четка и с дължи нежни движения масажирай цялото си тяло, преди да влезеш под душа. Това ще стимулира кръвообращението и ще направи кожата ти гладка и мека.

Смеси една супена лъжица суров мед, една чаена лъжица захар и една супена лъжица кокосово масло. Разтривай устните си с тази смес за 5 минути, след това я отмий. Тази маска ще направи устните ти меки и розови, освен това може да се прилага всеки ден.

За дълги мигли

В едно бурканче смеси витамин Е, рициново масло и кокосово масло. Вечер, преди лягане, бръкни с пръст в сместа, избърши излишното количество и след това нанеси сместа в корените на горните ти мисли.