Не случайно казват, че бременността прави жената красива. Оказва се, че освен красота, сладкото коремче ще ти донесе и още куп привилегии.

 

Екипът на Dama.bg е убеден, че бременността ще ти донесе много повече от едно бебе. Ето и някои от най-яките привилегии от това да си бъдеща мама.

  1. Може да кажеш на целия свят, че си бременна: Реакциите на близките и познатите ти са изключително интересни, положителни и показателни за отношението им към теб. Това е една чудесна новина, която може да споделиш с всички.
  2. Гърдите ти изглеждат невероятно: Благодарение на бременността ще добиеш ясна представа как би изглеждала със силиконови импланти. Бюстът се уголемява, за да се подготви за предстоящото кърмене. Познай кой ще бъде най-доволен от промяната?
  3. Всеки иска да направи нещо хубаво за теб: От половинката до непознатите в автобуса - всички искат да ти помогнат. Това те кара да се чувстваш важна и обичана. Страхотно, нали?!
  4. Имаш оправдание да носиш еластични панталони с висока талия: Край на тесните дънки, които ти спират дъха! Временно може да си позволиш да изглеждаш неглиже и никой няма да те упрекне за това.
  5. Можеш да видиш малкото човече в теб: Благодарение на видеозона можеш да видиш бебето си. Олеле, то се движи!
  6. Имаш блестяща и сияйна кожа: Повишеният приток на кръв прави кожата ти блестяща и сияйна. 
  7. Имаш право да капризничиш: Близките ти с готовност ти предлагат масаж, пухкава възглавница, вкусен фреш. Каквото поискаш, получаваш го!
  8. Чувстваш движенията на бебето: Това е най-невероятното усещане от бременността - да усещаш как малкото човече се движи вътре в теб.
  9. Имаш "вградена" масичка: Можеш спокойно да сложиш табличката с храна на корема си...
  10. Можеш да мечтаеш за бъдещето на бебето си: Дали ще стане президент, политик, спортист, певец... всичко е възможно.
  11. Косата ти е прелестна: Повишените нива на хормона естроген стимулират растежа на косата и й придават обем.
  12. Разполагаш с информация, за която близките ти дават мило и драго: Полът на бебето, името, терминът ... има толкова много неща, за които само ти решаваш дали да ги споделиш.
  13. Задобряваш в брейка: Не всеки може да направи някои движения, като например да се върти по корем на земята (не че ти го препоръчваме!).
  14. Имаш оправдание да си хапваш сладкиши: Бебето се нуждае от 350-450 калории допълнително, така че не се лишавай от любимия си йогурт или шоколад. 
  15. Обхващат те щури настроения: Благодарение на бушуващите хормони, с теб никога не е скучно. Имаш толкова щури мечти, че чак не е истина!
  16. Имаш прекрасни нокти: Хормоните и пренаталните витамини правят чудеса с ноктите ти. Време е да си направиш страхотен маникюр!
  17. Можеш да си изрисуваш корема: Кога отново коремът ти ще има размерите на баскетболна топка?
  18. Имаш извинение непрекъснато да пазаруваш: Има толкова много неща, които трябва да купиш - дрехи за бременни, бебешки принадлежности...
  19. Можеш да спиш по цял ден: Сега имаш нужда от повече сън, толкова си изморена, че никой няма да посмее да те буди.
  20. Декорирането на детската стая е забавно: Независимо от бюджета, с който разполагаш, обзавеждането на детската стая ще ти достави голямо удоволствие.
  21. Сексът е невероятен: Различни фактори като увеличилия се приток на кръв към половите органи, повишената ти чувствителност, те правят гореща и секси.
  22. Може да проследиш нарастването на коремчето: Всяка седмица си различна! Може да си направиш цяла фотосесия, демонстрирайки напредъка си.
  23. Имаш извинение за всичко: Забрави да купиш прах за пране, да изпратиш важен мейл, да платиш кабелната... няма проблеми! Можеш спокойно да се оправдаваш с бременността. Твърде уморена си да приготвиш вечеря, твоят човек няма да каже и дума!
  24. Прекарваш повече време с близките си: Бебето е идеален повод да прекарваш повече време с хората, които обичаш.
  25. Бебешките принадлежности са толкова интересни: За повечето от тях дори нямаш представа за какво служат...
  26. Избирането на име за бебето е вълнуващо преживяване: Имаш пълното право да избереш име за бебето, нали ти ще го родиш?
  27. Мотивирана си да се грижиш за себе си: В името на бебето се храниш здравословно, пише много вода, спиш добре.
  28. Чувстваш се като Бог, защото даваш живот: Всичко, което правиш, е от първостепенно значение за бебето. Това не те ли прави важна?
  29. Никога не си сама: Бебето винаги е с теб! Чувстваш тази съкровена връзка, още преди раждането, която ще продължи цял живот.

Сигурни сме, че бременните ни читателки и майките имат какво да добавят по темата. Ще се радваме да споделите с нас и други ползи от бременността в коментарите под статията :)