Нормално е във всеки брак да има грешки. Не съществуват идеални отношения, но има грешки, които са непоправими. Най-доброто решение е да работите за по-добър изход от ситуацията. Ако не се стараете да поправите грешките си, бракът ви ще започне да страда.

Много от нас повтаряме една и съща грешка по причини, които са известни само на нас самите. Истината е, че тези грешки нараняват половинките ни и децата ни. Ако повтаряте многократно тези грешки, е време да престанете.

1. Лъжа

"Лъжата е благородна, никога няма да разбере." Това невинаги е вярно. Понякога казвате лъжа и ви се разминава с нея, но по-често истината излиза наяве. Когато това стане, половинката ви ще се чувства лъгана и ще загуби доверието си към вас. Постоянните лъжи ще се отразят и на децата ви, защото няма да се чувстват сигурни във вас.

2. Приемане

Не приемайте, че половинката ви е виновна за всичко. Често вината е споделена. Понякога единият е по-виновен от другият, но като цяло и двамата имат вина. Не е разумно само единият да прави всичко. Защо иначе ще сте спътници в живота?

И двамата родители трябва да са ангажирани с живота на децата си. Трябва да им помагат с домашните и да им бъдат приятели. Децата няма да се чувстват комфортно да се обръщат към родител, който често не е на разположение. Домакинството не се състои само от един човек.

3. Неуважение

Нормално е двойките да си лазят по нервите. Нормално е и да се карат. Важното е да не губят уважение един към друг. Когато обидите започнат, няма връщане назад. Не използвайте миналото на половинката си срещу нея. Не се взимайте за даденост. Ако сте неуверени за нещо, не търсете отговора в чуждия телефон. Ако имате съмнения, не се страхувайте да ги обсъдите с половинката си. Уважавайте си личното пространство.


Нормално е да се греши. Ако не го правим, как ще можем иначе да растем и да се развиваме като хора? Тайната се крие в това да не повтаряте грешките си. В брака нямаме право да правим една грешка няколко пъти.