Всеки ден чувам хората да казват, че са във връзка с хора, за които се грижат, но техните нужди не са удовлетворени. И всеки ден, с моите мили, умни и прекрасни приятелки се питаме как да променим това, че поддържаме тези посредствени отношения.

Да спрем сега!

Единственото нещо, което трябва да направим е да бъдем повече себе си, автентичността ни да излезе на показ.

Сега, това не означава, че никога няма да правите компромиси. Но означава, че никога не трябва да оставяте себе си на заден план, за да угодите на някого.

В човешката природа е да се страхуваме от непознатото и да изтръпваме от това да не останем сами. Но, мили приятели, не е вина на вашия партньор, ако нуждите ви не са удовлетворени. Вината е само ваша!

Отговорността е ваше владение. Осъзнайте вашите нужди и изберете някого, който ви уважава, наслаждава ви се и ви обича.

Трябва да се учите да ви е комфортно с непознат и да се освободите от токсичните връзки. Трябва да вярвате, че можете да създадете и моделирате живота от мечтите си, не променяйки се, за да задоволите другите, но прегръщайки любовта и заравяйки се по-дълбоко в своята цялостност.

Какво ще е ако се срещате с някой по-добър и намерите някой, който е невероятен, колкото сте и вие? Следвайте тези три съвета.

1. Практикувайте грижа за себе си и се обичайте

Няма да откриете спокоен, балансиран и щастлив партньор, когато сте извън контрол и вътрешно празен. Не бихте могли да спечелите този уверен, обичащ себе си човек, когато сте изпълнени със съмнения в себе си и безпокойство. Инвестирайте известно време, работейки върху себе си и изчиствайки вашата страна от улицата, по която се движите в едно партньорство, и ще бъде много по-вероятно да откриете някой, който също е балансиран и самоосъзнат.

Не се безпокойте за това как да направите плочки на корема или да вземете още една диплома, ако не ви кара отвътре да го правите. Само се фокусирайте върху това да станете най-добрата възможна версия на себе си и да обичате това, което сте.

2. Изразявайте нуждите си

Някои хора обичат да чатят всеки ден с половинката си. Други хора имат нужда от много време, което да прекарват сами с него или нея. Някои пък искат техния партньор да планира вълнуващи срещи. Всички тези желания отнемат еднакво време, за да се случват. Но партньорът ви никога няма да узнае какви са вашите нужди, ако вие не му кажете. Не е необходимо на първата ви среща да започвате със списъка, но веднъж щом осъзнаете, че вече сте заедно с този човек, е добре да кажете: Искам да почувствам любов и зачитане. Как ще се случи това?” и, когато чуете неговите предложения, можете да споделите и своите. Когато той не ви пита нищо по темата? Давайте много, че и още, признателност и зачитане.

3. Не се примирявайте, поставете по-високи стандарти за този с когото се срещате

Ходенето по срещи може да бъде изтощително и демобилизиращо. Знам. (Наистина знам!) Но знам, че може да бъди и съблазнително да срещнете наистина приятен човек, който да ви харесва. Но, моля ви, запазете се за човек, който ви дава това, от което имате нужда.

Не се срещайте повече със онзи секси пич, който отлага виждането ви в последния момент. Или със сладкото момиче, което мрази работата си и пресушило кредитната си карта. Или с онзи сладур, който е изключително негативен и говори неприятни неща за всичко и всеки.

Отново и отново, виждам моите приятели да се борят с неудовлетворяващи връзки. Евентуално, след като им разбият сърцето и след зловещи скандали, те намират техния човека, и всеки от тях казва: Не знаех, че може да е толкова хубаво! Искам да го изкрещя от върха на някоя планина! Имам желанието да мога да убедя приятелите си, че няма нужда да се примиряват с глупости. Те заслужават нещо много по-добро!”

Той е там отвън. Тя чака теб. А ти си губиш времето с този сладур, който не е точният човек за теб. И го знаеш!

Разбира се, във всяка връзка ние трябва да правим компромиси и да търсим средния път. Но, първо удовлетворете себе си и след това ще привлечете някой, който удовлетворява вас.

Това означава да прегърнете непознат и да се чувствате добре от това, че пускате нещо или някого, който не посреща вашите нужди.

Попитайте се: „Ако не се страхувах, какво бих направил?”