Решението да имате деца е едно от най-важните в живота ви. Ето три причини, заради които не трябва да взимате това решение и три, заради които трябва.

Трите причини, заради които не трябва да взимате това решение:

1. Защото някой ви притиска

Ничие мнение не е важно. Вие сами трябва да решите, че искате да имате деца. Това е решение, което зависи изцяло от вас и половинката ви. Приятелите и семейството нямат право да ви се бъркат.

2. Защото културата ви го изисква

Традициите са прекрасно нещо, но не трябва да влияят на решението ви да имате деца.

3. Защото ви е скучно

В момента сте безработна и по цял ден си стоите вкъщи. Може да ви мине идеята, че това е подходящ момент за дете, но едва ли е така. Подобна скука трябва да води до купуването на куче, а не до създаването на човек. Ако в момента не се случва нищо в живота ви, това не значи задължително, че трябва да правите деца.

Трите причини, заради които трябва да вземете това решение:

1. Готови сте

Макар никога да не можеш да си напълно готов за нещо, то може да си поне подготвен. Подготовката идва в много форми: финансова стабилност, емоционална зрялост, духовно израстване и т.н. Да имаш дете е огромна отговорност, за която в повечето случаи можеш да се подготвиш. Донякъде.

2. Защото го чувствате

Крайното решение зависи от това дали го чувствате. Някой ден просто ще се погледнете и ще знаете, че сте готови за тази крачка.

3. Защото имате любов за даване

За да тръгнете да правите деца, трябва да сте готови да ги обичате. Най-добрите родители имат много обич за даване. Децата се нуждаят от обич. Нуждаят се от внимание, но най-вече се нуждаят от любов.