„Скъпа днес ще излизам с момчетата”, казва съпругът ми и вкарва в действие погледа на гладно пале. Естествено, това е достатъчно, за да ми разбие сърцето, да ме накара да се почувствам властната му надзирателка и сухарка и в крайна сметка той… да получи благословията ми.

Истината е обаче, че много отдавна аз не съм против излизанията му по мъжки. Дори напротив. Не страдам, ако остана някоя вечер сама у дома и мога да гледам глупав сериал и да пия студено вино, без някой да чупи клавишите на лаптопа си в бесен пристъп на споделяне на планове с момчетата. Наречете ме наивна, но мъжкото излизане е полезно. Понякога повече за мен, отколкото за мъжа ми. Но никога няма да му го призная.

Ако и ти си изправена пред дилемата как да приемеш излизанията на половинката си в обществото без теб, то проучи следващите няколко ползи. Най-важното от всичко обаче остава да разбереш – когато излиза с момчетата, той не го прави напук на теб. Не се опитва да ти избяга или не се срамува да си му половинка. Не си иска обратно свободата и хилядите подобни глупости, които ти се въртят в главата. Нищо такова. Просто има нужда за кратко да се събере с хора, които разбират неговата лудост, не държат непрекъснато да си говорите и го карат да се почувства обратно момче.

Ето и моите топ 3 причини да смятам, че мъжките излизания са полезни.

1. Освобождава напрежението

Знаеш как ние жените се събираме, за да си говорим за нашите неща. Въртим една и съща история от различен ъгъл, обсъждаме хора и реакции. И мъжете си. Все неща, които никой партньор няма да разбере и от които се дразни.
Е, тогава няма да те изненадам, ако кажа, че мъжете също имат такова моменти. Те също участват в интриги и напечени ситуации, които имат нужда да споделят с тяхната си тайфа, с техния език, с доза лудост и простащина. Представи си, че дори и те понякога имат нужда да се оплачат от жена си и някой да ги утеши. Може би си забелязала, че ако прекалено дълго време твоят приятел не се вижда с момчетата, става затворен, потиснат и изнервен. Именно това е резултатът от неговата невъзможност да сподели какво го терзае. Не му я взимай!

2. Оценява каква жена си има у дома.

Една от най-големите причини да не искаме да пускаме любимия навън с момчетата, е фактът, че ще се забърка с момичета. Това ни подлудява от ревност и сме в състояние пред половин час да го проверяваме къде е и какво прави.

Истината е, че когато мъжете излизат в компания, те рядко взимат жени със себе си. Ако иска да забърше нещо, приятелят/съпругът ти ще го направи, когато е сам. И не, няма да го спреш с проверките си. Затова спри с тормоза.

Съветът ми е да опиташ обратната стратегия – да го оставиш да опознае жените, които вечер обикалят заведенията в желание да си намерят жертва. Тогава ще оцени какво съкровище си има у дома. Съкровище, което го уважава и разбира потребностите му, а не го трови с ревност.

Мъжете имат нужда да общуват с жени, за да се чувстват уверени и оценени. Това не означава, че ще тръгнат да изневеряват. Но ако не смятат, че са специални и важни или че са успешни, то много по-лесно ще се увлекат от идеята да наваксват с любовни бройки.

3. Ще е много по-щедър към вас

Много мъже приемат излизането по мъжки като непростим грях. Страхуват се да си го поискат, а когато го получат бързат да се реваншират. Това умело може да използваш, за да получиш нещо желано. Не, не говоря за материални придобивки. Но ако половинката ти вече трета седмица забравя да поправи крушката, водата в банята или пък си прави оглушки, когато приятели са ви поканили на гости, то деликатно може да му го напомниш, след като се върне от мъжка вечер. Гарантирано няма да ти откаже каквото и да е!