В тълковния речник думата сексапилна означава чувствена. Както се вижда не става дума за перфектно дупе, или голям бюст, или дълги крака, става дума за чувственост. Става дума за чувственост!

"На мнение съм, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните."

 

София Лорен


Чувствеността е свързана с нашите сетива, с насладата от виждането, чуването, докосването, помирисването. В този смисъл всяка една от нас носи в себе си енергията на сексапилността и е нужно само да се приближи към нея, да се отвори за нея, за да се разлее по тялото й.

Чувствеността е свързана с удоволствието от живеенето. Това е нашата вътрешна сочност, нашата жизненост. Днес много от жените вярват, че за да излъчват сексапил е нужно да излъчват секс и си представят мрежести чорапи, къси кожени поли и дълбоко деколте. Картина, която превръща жената в инструмент за удоволствие и ограбва нейната вътрешна сочност.

С тези три вкусни стъпки те каня да погледнеш на чувствеността с топли очи и да я поканиш в своя живот, за да я опознаеш.

Аз съм вътрешно слънце за моето тяло

Искам да ти споделя една басня на Езоп, която докосна сърцето ми и много ме накара да се замисля за начина, по който общуваме със своето тяло.

Северният вятър и слънцето спорили кой бил по-силен и се съгласили да признаят за победител този, който успее да смъкне дрехите на първия пътник, показал се от завоя на пътя. 

Пръв си опитал щастието вятърът. Въпреки упоритите му опити, той само принудил пътника да се загърне още по-плътно в дрехите си. Северният вятър още повече се ядосал и задухал с все сила, но пътникът веднага измъкнал от багажа си допълнителна наметка, за да се увие още по-добре. Накрая вятърът се уморил да духа и се обърнал към слънцето, за да му припомни, че сега бил негов ред.

Слънцето отначало греело така, че излъчваната топлина да не е много силна, което подтикнало пътника да свали само връхната си дреха. Но после започнало да грее много по-ярко и изпотеният от горещината пътник не издържал, смъкнал дрехите си и се хвърлил в най-близкия вир, за да се охлади.

Стоплянето е много по-убедително от всякакво прилагане на груба сила.

За да дадем живот на вътрешно усещане, което дълго е било замръзнало в нас е нужно единствено да го стоплим, да му дадем топлинка и пространство. Често чакаме стоплянето да дойде отвън, истината е, че го носим вътре в себе си. Спомняш ли си, когато те боли коремчето какво правиш, слагаш си ръката върху него и така чрез топлината ти се отпуска и успокоява.

Тялото ти има нужда точно от тази топлина, за да се омекоти, стопли и отпусне. Ето защо ти предлагам да опиташ следното. Време е да се сприятелиш със своето тяло и в един отрязък от време да си представиш, че то е най-красивото тяло на тази планета. Позволи си да изпиташ това, което сексапилните жени чувстват постоянно в себе си! Спри да се заблуждаваш, че може да говориш на тялото си най-грозни и унизителни думи и да излъчваш сексапил!

И така запали си свещ, пусни си нежна музика и погали цялото си тяло, предай му нежност, топлина и усещане, че е специално. Разбери, че това усещане единствено ти може да му го дадеш. Когато извира от теб ти ще имаш топлина, идваща от вътрешното ти слънце. Когато идва отвън ще е непостоянно и така обричаш себе си на студ. Много жени знаят това с ума си. Избери да си от тези жени, които са поканили тази мъдрост в костите си, защото са тренирали да бъдат вътрешно слънце за себе си момент след момент, защото се питат: Как общувам с тялото си от позицията на вътрешното си Слънце или от позицията на Северния вятър? И когато се уловят, че студуват се питат: Какво е нужно да си кажа, да направя за себе си и тялото си, за да се стопля поне мъничко?

Аз съм свързана с усещането за щастие

Не, тук не става дума за празни позитивни утвърждения. Тук става дума, че за да излъчваш сексапил е нужно да си свързана с чувствата си. В моята практика често срещам жени, които са свързани с болката си, свързани са с трудностите си, с недостатъците си. Имат план да ги отстранят, готови са да се подобрят. Това, което обаче забравят е да се свързват и с щастието вътре в тях. Всичко в живота пулсира, променя се, има свой ритъм и цикъл. Дълго време си мислих, че това описание на природата е да ми покаже, че има нощ, че има тъга, че е нужно да пуснем болката в нас, да приемем, че имаме своите спадове.

Докато не попаднах на въпроса: Кога за последно сте си казали Щастлива съм! Толкова ми е хубаво и леко в момента!

И в този момент осъзнах, че аз и много други жени всъщност не изживяваме в дълбочина щастието си, не му даваме пространство, когато го има, когато е налично. Не става дума да си говорим позитивни мисли, когато сме тъжни и така нито сме щастливи, нито изживяваме тъгата си.

Става дума затова, когато сме щастливи да забавим, да се усетим, да си кажем Сега съм щастлива! Да пуснем тази енергия в себе си и да я опознаем. Да и се насладим в дълбочина. Да тренираме себе си да изживяваме удоволствието до последната капка. Ето това е секси, ето това те свързва с чувствеността. Ето това вътрешно състояние е неустоимо, привличащо другия и подхранващо сексапилността ти.

Аз танцувам и движа духа си

Колкото си по-далеч от музиката и танците, толкова по-малко сексапил и чувственост излъчваш. Танцуването е най-естественото и чувствено преживяване, което те свързва с личното ти усещане за сексапил, както нищо друго. Толкова е мощно и трансформиращо, че съм изумена, колко малко жени всъщност осъзнават това. Всяка култура има свои народни танци. Защо? Защото танцът е живот, символ е на свързване със себе си, с хранещата Земя, с вътрешното ни хранилище. Говорейки си как да бъдеш сексапилна, обличайки се секси няма да те свърже в тази дълбочина, в тази цялост, както да танцуваш.

Танцът те свързва с усещането за сексапилна жена. Жена, която чувства. Жена, която вижда със сърцето, а не с очите. Жена, която следва ритъма, вибрацията. Жена, която се доверява и наслаждава на музиката и движението. Жена, която се чувства сигурна и дава израз на духа си.

Парадоксът е, че повечето жени смятат, че за да танцуват първо е нужно да станат сексапилни с говорене и анализиране, а всъщност усещането за сексапил е следствие от загряване на тялото, от танцуването, от движението на духа в нас.

Дами, мисля, че е време да спрем да говорим как да бъдем сексапилни, а да започнем да се радваме на тялото си, да усещане в пълнота щастието, колкото и да е кратко и да пуснем духа си да се движи. Обичам думите на Йода от Междузвездни войни: Да правиш или да не правиш – няма място за опит.

Бъди Вдъхновяваща Жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на „Бъди Вдъхновяваща Жена”.

П.П  Сподели на близките на сърцето си и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П Каня те да продължим заедно пътуването ти към дълбоката ти женственост и сексапил. Добре дошла на тренинга „Блестяща и уверена” на 15 Октомври от 19:00 – 22:00, 30 лв. Твоята неустоимост е най-добрият подарък, който може да дадеш на партньора си.

 Да, избирам  да бъда Блестяща и уверена!