Мило момиче, ето какви упражнения ще трябва да правиш днес:

Ден 17: 35 лицеви опори и 100 планински катерения

Лицеви опори

За упражнението, което тонизира и укрепва най-много мускулите на ръцете и гърдите, споменахме тук. Но нека още веднъж ти припомним как правилно да го изпълняваш с това видео:

Планински катерач

Ползи от упражнението

Т. нар. планински катерач представлява многоставно упражнение, което се извършва със собствено тегло и натоварва цялото тяло. То може да се използвате по време на тренировка както като основно упражнение, така и като кардио, упражнение за издръжливост, кондиция или баланс и координация.

Мускули, които се натоварват

При катерача най-много се натоварват: четириглавите и задни бедрени, големите седалищни, косите и правите коремни мускули, солеусите, прасците, 
големите и малки гръдни, раменни и триглави мишнечни мускули, а също и сератусите.

Стъпка по стъпка
  • Застани в положение за лицева опора, като поставиш дланите си на ширина, малко по-голяма от тази на раменете.
  • Започни да сгъваш единия крак към гърдите си, като през това време държиш гърба изправен, а корема стегнат.
  • Върни крака в изходно положение и бързо смени с другия крак.
  • Стреми се по време на изпълнение на упранението, тазът ти да бъде леко повдигнат нагоре, а сгъвайки разгънатия крак към гърдите, да изпъваш сгънатия преди това назад
  • Повтори колкото пъти е необходимо 

Може да направиш серията по-трудна, като забързаш темпото на изпълнение. И не забравяй да загрееш добре преди да започнеш!

Успех!

Виж цялото 30-дневно предизвикателство за перфектно тяло за лятото и побързай да се присъединиш към групата на спортуващите дами във Facebook.