Кой каза, че в неделя не се спортува? Ние, от екипа на Dama.bg, не приемаме никакви извинения, когато стане дума за спорт! И сме напълно сигурни, че ти, също като една истинска дама, си мотивирана и държиш на външния си вид. Поради тази причина те предизвикваме да обърнеш внимание на тялото си и днес, нищо че е почивен ден! Е, готова ли си да видиш в какво се състои днешната тренировка? Да, започваме!

Ден 7: 3х60 секунди планк и 200 подскока с разтворени ръце и крака

Планк

За това как правилно да изпълняваме планк, вече говорихме. Днес обаче сериите ще бъдат 3, така че се разтегни добре и да започваме!

Подскоци с разтваряне на ръцете и краката

Ползи от подскоците

Подскоците или т.нар джъмпинг джак е упражнение, което се изпълнява със собствено тегло. То влияе благоприятно върху сърдечно-съдовата система и е отлично кардио упражнение.

Мускули, които се натоварват при подскоците

При това движение се натоварват най-вече прасците, абдукторите, аддукторите, солеусите, мускулите на седалището, гръбните мускули, големите гръдни мускули, квадрицепсите, тазобедрените и бедрените мускули. 

Стъпка по стъпка
  • Присвий леко коленете и постави ръце пред пръстите на краката си, за да отскочиш.
  • По време на отскока раздалечавай краката си и вдигни ръцете си над главата все едно пляскаш.
  • Приземи се със събрани крака и ръце, свободно пуснати до тялото.  
  • Не заключвай коленете и дръж гърба изправен, като се стремиш да не навеждаш торса напред, когато се приземиш. 

Успех!

Виж цялото 30-дневно предизвикателство за перфектно тяло за лятото и побързай да се присъединиш към групата на спортуващите дами във Facebook.