Законът за привличането е мъдро правило, според което всеки трябва да изживява мечтите си. Мечтали ли сте да обиколите света? А, да напишете книга? Мислили сте си да отворите свой собствен магазин за кафе?

Всеки човек има уникални мечти, различни една от друга, но каквато и да е една мечта, тя е напълно постижима.

Разтворете крила. Потърсете целта и свободата си в този живот и най-важното – бъдете истински, когато те се появят. Покажете на другите, че животът не е толкова труден, стига да разберем какви късметлии сме, че съществуваме в свят, в който чудеса стават всеки ден. Необходимо е само да разкрием пълния си потенциал и да го насочим към онова, което обичаме. Трябва да го държим близо до себе си и никога да не му позволим да си отиде.

Тук са 30 съвета, които ще ви помогнат да привлечете това, за което мечтаете в живота:


1. Бъдете позитивни

Разхождайте се с възможно най-позитивно отношение. Когато говорите, го правете с добри намерения. Привлечете положителни мисли, без значение какво сте преживели. Колкото повече позитивизъм имате в живота си, толкова по-малко негативизъм ще съществува.

2. Бъдете благодарни. Оценявайте всичко.

Няма нищо на този свят, за което не трябва да сме благодарни. Бъдете благодарни за семейството, за приятелите си, за дома, за храната, която ядете, за приключенията. Някои хора нямат щастието да притежават нито едно от тези неща. Някои от нас започват от нищото. Не приемайте нищо за даденост.

3. Вярвай в мечтите си

Привличайте това, за което мечтаете, защото след като веднъж желанията ви се сбъднат, животът се превръща в едно безкрайно чудо. Нищо и всичко, от което се нуждаете и искате, е някъде там. Просто трябва да вярвате, без да задавате въпроси.

4. Следвайте интуицията си

Вие сте единствените, които имат контрол върху това, което става в ума ви. Ако нещо ви се струва добре, може би трябва да го направите. Ако имате съмнения, внимателно се вслушайте в тях. В известен смисъл, бъдете склонни да позволите на интуицията си да ви води.

5. Смело следвайте сърцето си

Законът за привличането е пряко свързан със следването на сърцето. Дори то да води до болка, посрещнете я с кураж. Куражът ви дава сила. Не позволявайте влиянието на другите да ви смачка. Обградете се с хора, които искат да ви видят да успеете и не забравяйте да ги подкрепяте по време на техните пътувания.

6. Вслушвайте се в инстинкта си

Винаги сме твърдели, че инстинктът ни обикновено се оказва верен. Независимо дали е правилно или грешно, инстинктът ни може да усети, когато се колебаем. Обърнете внимание на това чувство и го имайте предвид. Има много алчни хора на този свят, заради което е и важно винаги да сте във форма.

7. Давайте на другите. Помагайте на другите.

Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят към вас. Чували сме тези думи често, нали? Привличайте към себе си отношението, което искате, като бъдете мили и добри с околните. Така се създава един свят, изпълнен с добродетелна карма.

8. Пътувайте и се вдъхновявайте на едно съвсем ново ниво

Пътуването е един от основните и най-важни приоритети в живота. Всеки път, когато пътешествате, опознавате една съвсем различна част от света, за която не сте знаели нищо преди това. Когато видим нови места, ние получаваме нови перспективи, а те винаги са прекрасно допълнение към начина, по който живеем.

9. Отделяйте време, за да правите това, което ви доставя удоволствие

Законът за привличането предполага да привличаме това, което искаме. Искате ли повече време за това, което обичате? Ако е така, отделете това време, защото имате много от него. Не си измисляйте извинения. Времето е само една идея с цифри и тиктакане на часовник.

10. Без „Но”. Без „Какво, ако...?”. Без „Не мога”. Без „Няма да стане”.

Нищо не е прекалено трудно за изпълнение.

11. Бъдете истински с всеки

Нека бъдем искрени – никой не обичат фалшивите хора. Ако не можете да бъдете истински, ще ви бъде изключително трудно да привлечете истинското.
Да бъдете истински, означава да бъдете честни, да бъдете мили, да умеете да признавате своите провали.

12. Правете това, което можете, не бъдете лицемери

Покажете на останалите, че ако вие сте способни да направите нещо, значи всеки може. Ако искате да превърнете света в по-добро място, тогава трябва да покажете и на другите как да го направят.

13. Осъзнайте, че въображението ви е нещо много мощно

Представете си, че мечтите ви се сбъдват. Законът за привличането е за това, да си представим това, което искаме и да го превърнем в реалност. Ако постоянно мислите за мечтите си и си ги представяте осъществени, вие ще се стараете много по-усърдно да ги реализирате.

14. Бъдете ентусиазирани за това, което ви интересува

Стремете се да научите повече за това, което винаги е предизвиквало интереса ви. Ако нещо наистина ви вълнува, ще отделите колкото време е необходимо за него.

15. Надвийте неуспехите си

Ако се провалите, станете, изтупайте си и повторете. Винаги привличайте успех и щастие.

16. Осъзнайте, че притеснението, стресът и страхът не са от значение

Никой не обича да се тревожи, да бъде стресиран или ужасно да се страхува от нещо. Ако се фокусирате върху премахването на тези неща, в живота ви ще започне да се прокрадва щастие. Прегърнете неизвестното с широко отворени обятия и сърце, жадуващо за приключенията, които му предстоят.

17. Признайте, че всичко се случва поради някаква причина

Привлечете способността си за постигане на успех, независимо какво се случва. Животът е изключително мистериозен по особено красив начин.

18. Бъдете честни, лъжите са безполезни

Говорейки истината, вие я привличате. Това ще ви е от полза, защото никога няма да имате нещо за криене. Ако се срамувате от нещо, просто си признайте. Никога не се възползвайте от хората и по-важното, не обвинявайте другите за вашите собствени грешки. Признайте ги и понесете последствията за тях.

19. Живейте така, сякаш всеки ден е чудо

Живейте така, сякаш мечтите ви се осъществяват всеки ден. Живейте така, сякаш няма да има утре. Чудесата ще започнат да се случват навсякъде около вас.

20. Бъдете широко скроени

За да привлечете това, което искате, трябва да бъдете широко скроени. Когато съзнанието и ума ви са отворени към новото и към света, можете да наблюдавате през различни гледни точки.

21. Не позволявайте на училището да попречи на образованието ви

С други думи, училището не е единственото място, където можем да се образоваме. Ние се учим и от нещата, които преживяваме.

22. Учете се от всекиго

Не само преживяванията са от значение, важно е да осъзнаем, че можем да научим по нещичко от всеки човек в живота си. Всички имаме на какво да научим останалите и какво да вземем от тях - простото доказателство за това, че всички сме способни на всичко. 

23. Търсете доброто в хората

Ако виждаме доброто в другите, е по-вероятно те да видят доброто у нас. Започнете като покажете на някого ползата от доверието. Ако той или тя ви разочарова, просто продължете напред.

24. Вярвайте в изобилието и в свободата

Заедно със свободата върви и изобилието. Разбира се, нямаме предвид, че чрез постигане на свободата идват и всички пари на света, които можете да харчите за каквото си поискате. Освободете себе си и хората около вас, като просто оцените живота и изобилието, което носи той.

25. Фокусирайте се върху нуждите, не върху исканията си

Привличайки това, от което се нуждаете, вашите искания ще започнат да просперират. Ако не поставим нуждите си на първо място, няма да разберем тяхното значение за нас. Нашите нужди са ни много нужни. Исканията и желанията ще вървят ръка за ръка с тях.

26. Не се залъгвайте, че парите купуват щастие

Парите купуват материални неща. Те не могат да купят страст или любов, амбиция или успех. Парите не могат да купят мечти, цели или смисъла на живота ни. 

27. Запомнете, че винаги може да бъде и по-добре

Никой на този свят не е съвършен. Може да не сте роден гений или с таланта, който ви се иска, но ако се упражнява, се учите. Защо да не се сдобиете със знания за всичко, което ви интересува, а после да работите за подобряване на най-важното?

28. Не се отказвайте

Никога. Дори и за секунда.

29. Бъдете търпеливи

Търпението е добродетел. Винаги искаме да постигнем целите си възможно най-бързо, но понякога не става така. Понякога трябва просто да се пуснем по течението.

30. Вдъхновявайте другите. Мотивирайте ги.

Стремете се да вдъхновявате. Мотивирайте другите с амбицията и ентусиазма си. Покажете им, че животът е едно приключение, пътуване. Чрез въображението си можем да контролираме и реализираме мечтите си.