Днес продължаваме и с последната част от серията „30 начина да си уредите среща с мъж”. След като Ви представихме част I и част II, вижте сега и последните 10 трикчета:

21. Не прекалявайте с флирта

Бъдете внимателни и не пускайте всичките си женски оръжия в действие, когато общувате с него. Бъдете закачливи, но по-обрани. Не натрапвайте свалката, за да не реши, че имате леко поведение не само към него, а по принцип. Бъдете нежни и кокетни, без никакви вулгарни и преки сексуални намеци. Думите ви трябва да са премерени и фини, за да не го изплашите или отблъснете, а езика на тялото ви си остава основният ви коз. Важно е и да не вадите на показ всичките предимства на фигурата си – подчертайте някои от тях, но дискретно - оставете нещо на въображението. Ключът е в баланса. Всяко престараване ще изглежда като отчаяние в неговите очи.

22. Не забравяйте целта

Вече сте направили всичко нужно, за да ви забележи и да започне да разговаря с вас. Флиртът е в действие, смее се на шегите ви, прехвърчат някакви искри... единственото което остава е да ви покани на среща. Как да насочите темата към главната ви цел? Заговорете го за предстоящи концерти, нови филми, барове и ресторанти. Бъдете развълнувани, но нека не изглеждате отчаяни. Кажете например: „Знаеш ли за онзи нов бар, ходил ли си? Всички ми казват, че е страхотен” или: „Фен ли си на „Игрите на глада”, има го на 4D, дали си заслужава да се гледа?”. Всъщност някои мъже бавят поканата, само защото не са сигурни, че ще се съгласите да излезете с тях и отказът ви би ги накарал да се чувстват зле. Те също като нас внимават да не сбъркат, например като ви поканят прекалено рано. Насочвайки темата натам, не само, че му помагате да се реши да ви покани, но и му подсказвате какво би ви харесало и къде да ви заведе.

23. Спрете разговора в неговия пик

Какво искаме да кажем с това? Когато разговаряте с него и започнете да усещате, че се изчерпвате откъм теми, намерете си извинение да се оттеглите. Нормално е да се изчерпвате, все пак с почти непознати обсъждаме предимно по-общи теми. Може би да си тръгнете е последното нещо, което искате да направите, но повярвайте ни, за предпочитане е пред неловкото мълчание, което би го навело на мисълта, че срещата с вас би била истинско мъчение. Освен това, когато си тръгнете от разговора, докато той е в своя пик, ще засилите желанието му да ви види отново.

24. Позиционирайте се правилно 

Ако знаете, че ще имате възможност да прекарате известно време заедно в едно помещение, не забравяйте да се позиционирате така, че да имате повече поводи за лично взаимодействие с него. И това не означава непременно да станете негова сянка или да се лепнете за рамото му в празна стая. Старайте се да заставате така, че да имате визуален контакт с него – може да сте по-далеч, но да ви вижда добре. Ако пък сте в претъпкано помещение, тогава ще имате извинение да сте по-близко до него. Възползвайте се – опрете се леко в него и говорете по-тихо, така ще го накарате да се навежда по-често към вас, което скъсява дистанцията, не само физически. Занапред ще се чувства по-комфортно от вашата близост, дори и в не толкова претъпкана стая. Отново повтаряме – не прекалявайте. Все пак не искате да се превърнете в преследвачка.

25. Забавлявайте се

Ако го срещнете, когато сте с група от приятели, постарайте се да се концентрирате върху тях и разговора ви, вместо изведнъж да замлъкнете и постоянно да му хвърляте погледи. Поздрав и голяма усмивка са напълно достатъчни. Следенето на всяко негово движение като ястреб, готов да нападне плячката си, изглежда прекалено настъпателно и отчаяно. Дайте му възможност той да ви погледа и нека ви види в най-добрата ви светлина – усмихната, разговорлива, забавляваща се. Оживеният ви разговор ще му направи приятно впечатление и дори ще му се прииска да бъде част от вашата групичка.

26. Бъдете самоуверени

Как може да очаквате някой да ви хареса, ако самите вие не се харесвате? Самочувствието е едно от най-привлекателните качества. Постарайте се винаги да се чувствате страхотно в своята кожа - качили сте някое и друго килце? Поспортувайте! Излязла ви е пъпка - посетете козметик и се погрижете за здравето на вашата кожа. Изобщо, всички малки ритуали за разкрасяване ще ви помогнат да станете по-самоуверени. И все пак не забравяйте, че вие сте прекрасна и уникална и че всъщност никой не е съвършен. Приемете малките си недостатъци като ваш чар, именно те ви правят различна. Перфектната визия и поведение „като по калъп” всъщност ви обезличават. Разбира се, бъдете внимателни да не пресечете тънка линия между самоувереността и самонадеяността.

27. Бъдете позитивни

Никой не иска да общува с мрачни и нещастни хора, носещи се напред-назад като гръмоносни облаци. Не казваме да си залепите неестествена усмивка до ушите, но се постарайте в моментите на тъга, да не се засичате с мечтания обект. Не, той няма да бъде принца, който ще ви спаси от мъките ви, ще ви утеши и ще направи всичко за вашето щастие. Все пак, не сте толова близки, че да очаквате подобна подкрепа. Най-малкото подобни теми се обсъждат с добри приятели, а той едва ли се чувства най-подходящия човек, който да се разходи из тъмните кътчета на вашата душа. Ако ситуацията не е толкова трагична, например публично сте се изложили, просто се опитайте да видите смешната страна на случката. Изобщо, винаги търсете комичното в трудни и неудобни ситуации. Не забравяйте, че „Ако не можете да се смеете на себе си, животът ще изглежда много по-дълъг, отколкото сте очаквали.“ – Сам, „Гардън Стейт“.

28. Не се вманиачавайте

Може да си мислите, че той е перфектният мъж за вас, вече дори може да изпитвате силни любовни чувства към него. Каквото и да се случва в главата и сърцето ви, не се поддавайте на желанието ви да следите всеки негов ход. Нали не искате да се превърнете в лудата преследвачка от втория етаж? Спрете да му вървите по петите и да го дебнете. Ще бъде наистина странно, ако се оказвате постоянно на едно и също място с него, а още по-ужасно ще е да ви види как надничате зад някой храст. Всеки мъж се нуждае от малко лично пространство – не нахълтвайте в тоалетната и не се опитвайте да го издърпате докато разговаря с приятелите си.

29. Бъдете търпеливи

Не можете да пришпорвате любовта! Знаем, че не можете повече да чакате и искате да започнете връзка с него още сега, но нищо не убива разцъфващата любовна история така, както нетърпението. Показали сте му, че имате интерес, сега е време да утихнете и да изчакате неговата реакция. Дайте му пространство и време, за да разбере какво чувства към вас. Нека нещата се случват естествено, без натиск и принуда.

30. Не приемайте отказа му лично

Може да не ви звучи като трикче за уреждане на среща, но е много важно да можете да приемете отказа с достойнство и винаги да се дръжте на ниво. Не знаете каква е причината да ви отхвърли точно сега – може да има семейни проблеми, да излиза от трудна връзка, да няма достатъчно средства, за да се чувства спокоен да ви изведе някъде. Озлобяването и демонстрацията на разочарование от ваша страна със сигурност ще го накарат да си отдъхне, че не се е забъркал с вас. Най-малкото крайната ви реакция може да стане достояние на повече хора и дори да ви лепнат етикет „откачалка”. Останете мили и позитивни, такива каквито сте били досега.