„Закръглените жени са истински жени. Кльощавите жени са истински жени. Жени, които са си правили пластични операции, също са истински жени. Жената, която носи най-малкия номер дрехи е също толкова жена, колкото онази, която облича най-голям размер. Това, което ни прави „истински” хора не е формата на плътта ни, а нашата човечност. Губим я, когато съдим другите, а не, като отслабнем, напълнеем или вземем личното решение да се подложим над естетичната хирургическа намеса.”  

Хюго Швайцер

„Най-хубавите усмивки крият най-дълбоките тайни. Най-красивите очи са проронили най-много сълзи, а най-добрите сърца са почувствали най-много болка.”

Анонимен автор

„Един ден някой ще те прегърне толкова силно, че всичките счупени парченца в душата ти ще се залепят.”

Анонимен автор


Тя каза: "Толкова се страхувам." "Защо?" - попитах аз. "Защото съм толкова безгранично щастлива, доктор Расул. Плаши ме това щастие." Пак я попитах защо и тя рече: "Позволяват ти да бъдеш щастлив, само ако се канят да ти отнемат нещо."

„Ловецът на хвърчила”, Халед Хосейни


„Хората се страхуват от себе си, от собствената си реалност. От чувствата си, най-вече. Те говорят колко е велика любовта, но това са глупости. Любовта боли. Чувствата са смущаващи. Хората са научени, че болката е зло и опасност. Но как биха могли да се справят с нея, като ги е страх да чувстват? Целта на болката е да ни събужда. Те се опитват да я скрият. Но така грешат. Болката трябва да се разнася, както едно радио. Чувствате силата си, когато преживявате болка. Най-важно е как я понасяте. Болката е чувство. Чувствата са част от вас. Вашата реалност. Ако се срамувате от тях и ги криете, значи позволявате на обществото да разруши вашата реалност. Отстоявайте правото си да почувствате болката си.”

Джим Морисън

„Никога не бях виждала толкова много млади и привилегировани хора да се опитват така отчаяно да са щастливи. Изписаха се безброй статии и публикации в интернет, та дори и уъркшопове се провеждат за това как да постигнем щастие. Кой е казал, че трябва да сме щастливи през цялото време?! Не трябва. Вероятно точно натискът да го постигнем ни пречи да сме щастливи. Няма нищо лошо в това, че не сте напълно удовлетворени от живота си денонощно. Представете си, ако това беше така, колко скучен човек щяхте да бъдете! Напълно човешко е и всеки би се припознал във вас, ако преживявате грозни ситуации, нямате вдъхновение, мразите начина, по който изглеждате, или чувствате вина, че не постигате достатъчно. Ако четете това, значи имате достъп до интернет, т.е. имате компютър, което ме кара да подозирам, че вероятно имате дом с електричество и храна, и чисти дрехи. Всички тези неща не са достъпни за голям брой хора на планетата. С това не казвам, че човек не трябва да опитва да подобри положението си в живота. Но изглежда, че много от нас вече не са доволни с нормално количество щастие, а имат фиксидея постоянно да ликуват от щастие.”

Кели Рийл

„Най-вече сами себе си не лъжете! Онзи, който лъже сам себе си и слуша собствената си лъжа, стига до там, че вече никаква истина, нито в себе си, нито наоколо, може да разпознае!”

Фьодор Достоевски


„Никога не съжалявайте за който и да било ден в живота си. Добрите дни ви носят щастие, а лошите – опит. И двете са важни в живота. Всичко е Божия благословия, желая ви прекрасен ден!”

Анонимен автор

„Вкопчваме се силно един в друг, защото се страхуваме от загуба. Държим се, докато дланите ни прокървят. И в тази упоритост не забелязваме отговора: Просто остави нещата на течението.”

Ясмин Могахед

 

„Всеки е преживявал онази болка, която го оформя по такъв начин, че вече не може да си върне предишната невинност.”

Зоуи Дешанел

„Нуждаем се от хора, с които да сме възможно най-открити. Да водиш истински разговори с хората изглежда много просто и очевидно, но се иска кураж и рискуване.”

Томас Мор


„След като работата ще заеме по голямата част от живота ви, единственият начин да бъдете напълно доволни е да я вършите наистина добре. Единственият начин да вършите добра работа е да обичате това, което работите. Ако още не сте го открили, не спирайте да търсите. Също както всичко, което се отнася до чувствата на сърцето, ще знаете, когато го открете. И както всяка страхотна връзка, става все по-хубаво с годините. Затова не спирайте да търсите. Не се предавайте.”

Стив Джобс

„Колкото и да ми се иска да съм човек, който ходи на партита, пийва няколко чашки и си прекарва добре, не съм. Аз по-скоро ще си остана вкъщи и ще чета, или ще изляза на вечеря с някой, или ще поговоря с някой, който обичам, или с някой, който ме разсмива.”

Даниел Радклиф

„Не е ли странно как ден след ден изглежда, че нищо не се променя, а когато човек погледне назад, всичко е различно.”

К. С. Луис

„Има две основни мотивиращи сили: страхът и любовта. Когато се страхуваме, ние се оттегляме от живота. Когато сме влюбени, се отваряме за всичко, което животът ни предлага, със страст, вълнение и приемане. Имаме нужда първо да се научим да обичаме себе си с целия си блясък и несъвършенства. Ако не обичаме себе си, не можем да развием способността си да обичаме другите и да творим. Еволюцията и надеждата за по-добър свят се крепят на безстрашието и гледната точка на хората, които прегръщат живота с отворени сърца.”

Джон Ленън

„Спокойно. Ще се превърнете във възрастен. Ще имате своя кариера. Ще намерите някой, който ви обича. Имате цял един живот; времето изисква време. Единственият начин да се провалите в живота, е да се въздържате да го живеете.”

Йоханес де Силенцио

„Приятелите могат да си помагат един на друг. Истинският приятел ти дава пълна свобода да бъдеш себе си и особено да чувстваш. Или пък да не чувстваш. Каквото и да чувствате в дадения момент, за него няма никакъв проблем. До това се свежда любовта – да оставиш човека да бъде себе си.”

Джим Морисън

„Престанете да се придържате към всичко, което ви наранява, и направете място за онова, което ви кара да се чувствате добре.”

Анонимен автор

„Страхуваме се да ни е грижа твърде много за другия, от страх, че него изобщо не го е грижа за нас.”

Елинор Рузвелт

„Понякога хората си мислят, че ви познават. Знаят няколко факта за вас и сглобяват образа ви както на тях им е изгодно. А ако вие сами не познавате себе си добре, може да им повярвате, че са прави. Истината е, че този образ не отговаря на истината. Това съвсем не сте вие.”

Лейла Сейлс

„Борбата ви прави по-силни, а промените – по-мъдри. А щастието е своенравно и изисква време.”

Гари Алън

„Мисля, че понякога тя се страхуваше да обича. Любовта я плашеше. Тя беше от онзи тип хора, които харесват неща, които са действителни, като например океана. Нещо, което можеш да посочиш и да знаеш какво е. Мисля че затова се мъчеше в любовта. Не можеше да я докосне. Не можеше да я сграбчи и да се увери, че никога няма да се промени.”

Кери Райън

„Ще научите като остареете, че правилата са създадени, за да се нарушават. Бъдете достатъчно смели да живеете според своите правила и никога не се извинявайте за това. Не бъдете конформисти, изберете неотъпкани пътеки, вместо да следвате по нечии стъпки. Смейте се в лицето на нещастието и скочете преди да погледнете. Танцувайте сякаш никой не гледа. Марширувайте под собствения си съпровод. И упорито отказвайте да се впишете.”

Манди Хейл

„Веднъж, щом повярвате че заслужавате любов, никога няма да се задоволите някой да ви поставя на второ място.”

Чарлз Орландо

„Нищо от онова, което си струва, не е лесно. Запомни го от мен.”

Никълъс Спаркс

„Докато не се научите да се чувствате добре, когато сте сами, никога няма да знаете дали избирате някого от любов или самота.”

Манди Хейл

„Възможно е да продължиш да живееш, без значение колко невъзможно ти се струва. С времето скръбта... намалява. Може да не изчезне напълно, но след известно време не е толкова съкрушителна.”

Никълъс Спаркс

„Моля се повече да не търсиш щастие в миналото, а да отплаваш напред към чиста и прекрасна земя. Моля се повече да не се взираш в плитчините на празни обещания, а да се гмурнеш в дълбочината на океан от гаранции. Дано почувстваш ветровете на надеждата и да усетиш уханието на радостта, дано сърцето ти отново е живо, както е било предвидено. Защото си воден от по-добър капитан, от истински мореплавател, от същински лидер. Плаваш с Христос, а той винаги ще те отведе вкъщи.”

Т. Б. Лаберж

„Има една самота, която съществува само в ума на човека. Най-самотният момент в живота на някой е когато гледа как целият му живот се разпада и не може да направи друго, освен да наблюдава с празен поглед.”

Франсис Скот Фицджералд

„Понякога седя сам под небосвода и мисля за всички галактики в сърцето си и наистина се чудя дали някой някога ще пожелае да ме разбере.”

Кристофър Пойндекстър

„Боли толкова много на раздяла, защото душите ни са свързани. Може би винаги са били и винаги ще бъдат. Може би сме живели хиляда животи преди този и във всеки от тях сме се намирали отново и отново. И може би всеки път сме били принудени да се разделим по същите причини. Ето защо вчерашното „довиждане” е било сбогуване за последните десет хиляди години и прелюдия към онова, което ще дойде.

Когато те гледам, аз виждам твоята красота и изящество и знам, че те са разцъфтявали с всеки твой следващ живот. И аз знам, че във всеки мой живот аз съм те търсил. Не някоя като теб, а теб, защото твоята душа и моята трябва да бъдат винаги заедно. И сега, по някаква непонятна причина, ние сме принудени да си кажем „довиждане”.

Бих искал да ти кажа, че всичко при нас ще бъде наред и ти се кълна, че ще направя всичко възможно това да се сбъдне. Но ако не се срещнем никога повече и нашето „довиждане” се окаже завинаги, аз знам, че ние ще се видим отново в един друг живот. Ще се намерим отново, звездите тогава може би ще бъдат други, и ще се обичаме не само в това невъобразимо бъдеще време, но и за всички онези времена, когато нещо ни е разделяло в миналото.“

„Тетрадката”, Никълъс Спаркс

„Хората, които вярват, че ще са щастливи, ако отидат да живеят на друго място, научават, че не става по този начин. Където и да отидеш, вземаш себе си.”

Нийл Гейман

„Дано предстоящата година е изпълнена за вас с вълшебство, мечти и добра лудост. Надявам се да прочетете хубави книги и да целунете някого, който мисли, че сте прекрасни. И не забравяйте да творите изкуство! Пишете, рисувайте, изграждайте, пейте или живейте, само както вие знаете. Надявам се, че по някое време следващата година, сами ще изненадате себе си.”

Нийл Геймън