Маникюрът е изключително важна част от визията на една дама. Той трябва да бъде красив, нежен, интересен, атрактивен, поддържан. Той трябва да прави впечатление, но да не се натрапва.

В днешно време, има безброй идеи за маникюр, с които можем да изглеждаме добре. Една такава, която предстои да се превърне в хит номер едно е т.нар. 3D маникюр.

Всъщност, става дума за 3D лак, с който релефът излиза на преден план и създава неповторими илюзия.



Новият лак е създаден по идея на Демера Форд и Сара Алад – дигитални художнички от Ню Йорк. Това са т.нар. „Лазерни момичета”, които представят нестандартните си уникални идеи в своя блог. Всичко започва с проектиране на ноктите на компютър и продължава с пластмаса, 3D принтер и месинг.

Идеята е набрала такава популярност, че са били изложени в Нюйоркския музей на изкуствата, а после – пуснати в продажба на shapeways.com. Цената на това чудо на 21-ви век е между 5 и 30 долара, като се има предвид дължината и използваните материали.


Като малък минус се явява фактът, че тези нокти не са много издръжливи. Перфектни са за специален повод или събитие, но не и за по-дългосрочна употреба. Всъщност, този лак се поставя върху естествените нокти с тънък слой лепило. Създателките препоръчват на дамите да ги носят най-много три дни, не повече.

 

Може да се насладите на някои предложения на "Лазерните момичета" тук.