Във всяка връзка има проблеми. Понякога се изглаждат от само себе си, понякога изискват работа по тях. Понякога обаче, проблемите вещаят по-големи проблеми. Как да направите разликата между незначителните и сериозните? Ето четири признака, че връзката ви не върви.

1. Почти не си говорите

Всяка двойка минава през период, в който не общува особено. Понякога е заради смяна на режима, а друг път заради скандал. Ако обаче мълчанието се случва, за да се избегне скандал, или просто не искате да им споделяте неща за деня си от гняв, значи нещата не са добре.

2. Водите един и същ спор отново и отново

Когато двойките спорят, често стигат до решение. Може да не е веднага, но обикновено има заключение. Признак на проблеми е, когато постоянно спорите за едно и също нещо. Трябва да решавате проблемите по начин, който е полезен за връзката. Вероятно скандалите създават повече проблеми, вместо да решават настоящи такива.

3. Емоционална дръпнатост

Ако чувствате, че се отдалечавате един от друг емоционално, очевидно имате сериозни проблеми. Успешните двойки искат другият да е част от нещата, които им се случват. Когато се отдалечавате емоционално един от друг, лишавате другия от тази възможност. Това е вредно за връзката и някои проучвания сочат, че тези неща бележат началото на края на връзката.

4. Лоши чувства към половинката ви

Ако си мечтаете партньорът ви да си плати за нещо лошо, което е направил или се радвате, когато му се случи нещо неприятно, това е знак, че не сте в правилната връзка. Ако изпитате подобно желание, е време да потърсите консултация с професионалист. Успешните двойки споделят щастието и тъгата си. Не се радват, когато другият е нещастен.

Ако разпознаете тези признаци, има шанс да спасите връзката си. Потърсете професионален консултант, намерете литература за самопомощ или просто поговорете един с друг.