Върнали сте се от почивка и се страхувате, че разкошният ви шоколадов тен бързо ще изчезне? Не се притеснявайте, всичко вече е измислено!


1. Овлажнявайте кожата си 3-4 пъти на ден

Да, за тези, които работят в офис това не е така просто, но при всеки удобен случай опитвайте да нанасяте на кожата хидратиращ крем, колкото е възможно по-често. Пигментираните клетки са разположени в най-горния слой на кожата и единственият шанс да се запазят те живи, е влагата! Един от най-добрите овлажняващи продукти е кокосовото масло, тъй като естествените му съставки не само хидратират, но и подхранват. Ако подберете лосион, който съдържа кокосово масло или алое вера, можете да сте сигурни, че сте направили най-добрият избор.

2. Използвайте лосиони за запазване на тена

Много марки произвеждат специални средства за удължаване на тена, те стимулират естественото производство на мелатонин в кожата и вашият тен ще продължи по-дълго. Между другото, запазването на тена става по-добре, ако допълнително омекотявате кожата с продукти, съдържащи натурални масла, хиалуронова киселина и глицерин. Ако сте привърженик на натуралната козметика, да се стимулира производството на мелатонин ще помогне масло от рожков, тирозин (аминокиселина) и екстракт от бергамот.

3. Къпете се бързо

Не се къпете с прекалено гореща вода и избягвайте сапуните. Никакво застояване във ваната или под душа. Колкото повече мокрите кожата, толкова по-бързо тенът се отмива. Уверете се, че вашият душ гел има хидратиращ ефект и не забравяйте да прилагате успокояващ крем за тяло веднага след третиране с вода.

4. Хранете се правилно

Хапвайте храни, богати на бета каротин. Естественият му източник са морковите. Мелатонинът ще се запази като ядете пуешко, яйчен белтък, сьомга, сирене, сладки картофи, спанак, зеле, домати, авокадо, пъпеш и диня.

5. Използвайте тониращи кремове

Няма да крием от вас - именно използването на тониращи кремове удължава добрия тен.