Забързани в ежедневния ритъм, увлечени в постиженията си, често забравяме, че животът е нещо прекрасно, което само чака да му дадем шанс да ни направи щастливи. Следващите 5 магически фрази имат силата да променят нагласата ни за всичко, което ни се случва и да ни изпълват с надежда за бъдещето.

Повтаряйте си ги често. Погледнете към тях, когато се почувствате в безпътица. Може би именно в тях е решението, с което да избегнете затрудненията. 

1. „Не съм перфектен, но кой е”

Животът не винаги е съвършен, дори и да се опитваме да бъдем перфектни. Усилията да бъдем суперчовек, който никога не боледува, храни се здравословно всеки ден, спортува и не се ядосва никога, са напразни. Никой не умее това. 

Много по-вероятно е точно тези усилия да гоним измислен идеал, да ни доведат до нещастие и самота. Разочарованието ни, че не можем да сме перфектни също може да се превърне в личен комплекс за малоценност, който да затъмнява разсъдъка ни и да ни пречи да осъзнаем, че уви - нищо не е идеално. 

2. „Успокой се. Всичко си има причина”.

Владейте се. Имайте контрол над себе си, във всеки един момент можете да кажете: „Тази история, няма да приключи зле за мен”'. Извлечете си поука от всяка трудна ситуация, премисляйте добре всичко.

Гледайте смело напред и вярвайте в собствените си способности. Вие сте достатъчно добри, за да се справите! Мислете позитивно. Вие го можете! Това може да ви помогне да решите проблемите си.

Спомнете си, че хубавите моменти са много повече от лошите. Затова оценявайте тези мигове и им се наслаждавайте. Бъдете себе си и вярвайте в дарбите си. Те не са случайни. Всяко едно изпитание, урок, загадка, с която се сблъскваме идва с причина. Просто се сетете за филма „Бедняка милионер”.

3. „Да грешиш не е грях”

Всички хора правят грешки. Хората не са машини, на всеки се случи да сгреши, дори и съвсем неволно. Помислете за хубавите неща, които ви предстоят.

Човек се учи, докато е жив. Не забравяйте, че успехите ще бъдат много повече от неуспехите. Търсете успеха и в малките неща, които понякога приемате за нещо рутинно.

4. „Няма невъзможни неща”

Всеки проблем има своето решение. Така, че не спирайте да го търсите. Не се отказвайте, работете над решенията, не приемайте внушението, че нещо непременно ще се обърка отново.

Всяка заплетена ситуация е начин да ни накара да променим перспективата и позицията, от която я гледаме. Понякога се налага просто да излезем малко в страни от пътя, по който сме свикнали да вървим, за да попаднем на чудна полянка с… решения.

5. „Аз съм неповторим”

Не се сравнявайте с другите. Всеки сам определя своята съдба, приема личните си успехи и поражения. Не позволявайте животът на другите да повлиява върху вашият личен живот. Вие сте достатъчно добри и можете да постигнете много!

Всеки от нас има своя собствена формула от таланти, знания, умения и психика, която е неговият инструментариум в живота. Не се опитвайте да копирате чужди ключове за живота, защото вашите ключалки ще са различни.