Нищо не е по-хубаво от това да си здрав, силен и... гол! Кога за последно си казахте колко сте красиви без дрехи, без да правите гримаси и да се срамувате от някои несъвършенства (които само вие виждате)? Просто да съзерцавате голото си отражение в огледалото и да го приемете такова, каквото е с целия му несъвършен блясък?

 

 

Екипът на Dama.bg реши да ви провокира, да ви накара да се замислите и може би да ви мотивира да приемете най-после голото си тяло като нещо красиво, а не като нещо, което трябва да промените.

Отърсването от комплексите може да отнеме години и то ако си наложите самодисциплина, приемане на недостатъците и започнете да се харесвате. Така че, ако искате да се гледате с любов в огледалото, а не да извръщате глава, ходете без дрехи у дома по-често. Питате се как ще ви помогне това?

1. За да притежавате своя собствена история: Тялото ви разказва историята си. Когато го опознаете, вие ставате притежатели на своята история. И когато притежавате историята си, можете да напишете края.

2. За да прегърнете пълнотата си: Когато се криете в дрехите си, вие всъщност не ставате по-слаби. Голотата не променя килограмите, а нагласата. Думата "naked" идва от староанглийски - "nacod" означава "празна". А думата "naked" идва от литовски - "basas", което означава "пълна в себе си". Това капсулира властта, която получавате, когато сте голи. Тя ви кара да се чувствате достатъчно добри, за да направите каквото искате.

3. За да прегърнете своята уязвимост: Да бъдеш гол всъщност е да си уязвим. И затова се иска кураж - кураж да приемете, че не сте съвършени. Това, което ви прави уязвими, ви прави и красиви!

4. За да покажете на света, че сте уникално красиви: Когато се погледнете голи в огледалото и изпитате задоволство, означава, че сте постигнали хармония. Това е и един от начините да покажете среден пръст на света, който ви кара да действате по определен начин. С голотата си показвате какво мислите за триизмерните стандарти за красота, които се опитват да ни налагат от всички посоки. Защо всички трябва да приличаме на Барби - да имаме тънка талия, голям бюст и малко дупе? Защо трябва да си слагаме силикон - за себе си или за другите? На нас самите нужна ли ни е по-голяма гръдна обиколка, или просто се опитваме да се впишем сред останалите?

5. За да се изправим срещу страховете си и да се освободим от тях: Даваме толкова много пари за дрехи, а някои от най-хубавите си моменти изживяваме без тях. Именно в тези моменти се изправяме срещу страховете си и се освобождаваме от тях - физически, умствено, емоционално и духовно. 

А вие харесвате ли се голи, срамувате ли се от голотата си и намирате ли я за срамна?