Може би си мислите, че знаете всичко за секса. За това как се прави страхотен, главозамайващ, разтърсващ секс. Може би с приятелките си сте го обсъждали стотици пъти на по кафе, прочели сте толкова много статии за секса и гаджето ви твърди, че се справяте толкова добре, че можете спокойно да се наречете секс експерт. 

Истината е, че всички статии, които описват определени движения, както и порно филмите, далеч не показват що е то страхотен секс. Нито съветите на приятелките ви могат да помогнат в това отношение. Ето 5 малки тайни за страхотен секс на сексоложката Тами Нелсън, които могат да бъдат приложени без значение дали просто излизате, вече сте женени, правите секс от 20 години или тепърва се опознавате. 

1. Страхотният секс е планиран

Много двойки си мислят, че спонтанният секс е най-хубавият. Но това не е така. Замислете се за времето, в което само излизахте. Всяка събота вечер, дори малкият шанс да излезете и да правите секс ви караше да се подготвяте със секси бельо и кутийка презервативи в чантата. Това си е планиране. Всъщност уговарянето на дата за секс възбужда сексуалното очакване, което за жените означава повече желание за секс. Пък и когато знаете, че довечера ще правите секс имате време да се подготвите и да си осигурите всички онези малки неща, които биха доставили още по-голямо удоволствие от секса: свещи, романтична музика или нов възбуждащ парфюм. Естествно, след това можете да се отдадете на цялата спонтанност, на която сте способни: планирано и във възможно най-секси вид. 

2. Страхотният секс е чест

Когато сте обвързани, си мислите, че няма значение колко често правите секс, но всъщност има, особено за мъжете. Когато една жена не иска секс, то това означава, че или не е възбудена, или е разочарована. Когато не е възбудена, много лесно може да затвори вратата към всякакъв вид сексуални ласки, като просто се завърти и каже: "Уморена съм, не мога да правя секс сега" или "Когато измия чиниите, тогава". Но да правите секс в момент, когато не усещате сексуално желание, не трябва да води до яд и негодувание. Напротив! Апетитът идва с яденето и често точно такъв секс се превръща в страхотно преживяване. Този тип секс освобождава от стреса, който сте натрупали (и заради който не ви се прави секс като цяло) и допринася за заздравяване на връзката. 

3. Страхотният секс е действие

Разбира се, хубавото да имаме връзка е, че можем да споделим с партньора си какво ни харесва. И да, споделянето е задължително. Няма как да правим страхотен секс, ако очакваме той сам (понеже ни обича и познава добре) да разгадае какво ни възбужда. Ако ние го обичаме, просто ще му го кажем, за да улесним и двете страни. Често обаче, думите могат само да разсеят обстановката. За това за страхотен секс са важни действията. Можете да покажете на партньора си какво ви възбужда и без думи: като забиете нокти в гърба му или го захапете лекичко, когато прави това, което обичате. Можете да забраните приказките и звуците по време на секс и да се наслаждавате на нещата, които той прави, когато му харесва. Ако все пак държите да говорите, винаги използвайте позитивни думи като например: "Обичам, когато го правиш наляво", вместо "Мразя, когато го правиш надясно". И ако обичате да крещите от удоволствие, не се спирайте. 

4. Страхотният секс е релаксиращ

Някои хора си мислят, че страхотен секс означава да хвърлите партньора си на леглото, да разкъсате дрехите му, да го правите в 16 различни пози, сменящи се през 30 секунди. Абсолютно не! Понякога най-страхотният секс е този, който е бавен, релаксиращ и в една поза, в която двамата можете да се наслаждавате на всеки сантиметър от тялото на другия. Всъщност това е доста трудно занимание. Тъй като по време на секс изпитваме радост, екстаз и щастие е много трудно да стоим неподвижно. Това са емоции, с които тялото ни трудно свиква и дори на моменти ни е некомфортно. Затова следващият път, когато правите секс, опитайте да не скачате от леглото веднага, след като свършите, а останете неподвижно и се насладете на емоциите си.

5. Страхотният секс е личен

Страхотният секс означава да получите заедно оргазъм докато се гледате в очите? Не съвсем. Колкото и егоистично да звучи, един човек изпитва истинско удоволствие от секса и емоциите си, когато го прави сам за себе си. Пък и взирането в другия може да действа разсейващо. За това не се притеснявайте да затворите очи и просто да се насладите на усещането. Пък и така ще можете наистина да разкриете удоволствието, което ви носи партньора ви, а кой не иска да знае, че кара друг човек да се чувства щастлив?