Ако сте решили този път да избягате от романтично-лигаво-комерсиалната страна на празника и да изненадате половинката с подарък за душата, то ето нашите предложения за 5 заглавия, които излязоха на пазара тази година.

Цена 15 лв.

Издателство Colibri

1. "Любов"

Палава книга с уникален любовно-еротичен сюжет – от събуждането на пола и експлозията на първото сексуално привличане, през любовните преживявания на зряла жена във времето на сексуалната революция, до мъдрото прозрение за изкуството да се остарява „сочно”, това четиво създава цялостен образ на любовта, капризно изменчива и неподвластна на времето. Ако някой може да пресъздаде страстта с хумор, размах и лекота, това е магьосницата Исабел Алиенде.

Сравнявана с Маркес и други бележити представители на магическия реализъм, Исабел Алиенде започва литературната си кариера случайно, за да се превърне в най-продаваната латиноамериканска писателка на всички времена. 

Цена 15.99 лв.

Издателство Софтпрес

2. „Седем писма от Париж“

Това е история за две десетилетия, седем любовни писма и една отдавна забравена любов…

Колко често, поглеждайки към миналото, си задавате въпроса: „Какво би станало, ако...“? В навечерието на четирийсетия си рожден ден някога успешната рекламна дизайнерка Саманта е безработна, с купища дългове и провален брак. Ситуацията изглежда напълно безнадеждна до момента, в който Сам не открива седем забравени любовни писма, които е получила преди двайсет години.

Цена 5.99 лв.

Издателство Апостроф

3. „Великите любовни истории“

В навечерието на Свети Валентин излиза изключителен сборник с най-романтичните разкази за любовта на най-ярките личности от историята. Във „Великите любовни истории“ на Христина Мираз са представени епичните любови, които променят животи, пренаписват историята и дори предначертават картата на света. Истории, в които любовните чувства покосяват по-безмилостно и съдбовно от всяко оръжие, защото на война и в любовта всичко е позволено.

В тази книга ще се срещнете с най-забележителните фигури, живели някога и обичали със страст и всеотдайност, каквато въображението трудно може да си представи. Тук са най-съкровените емоции на Клеопатра и Марк Антоний, последната кралица на Испания, наричана Хуана Лудата, Елизабет I, Сюлейман Великолепни и Хюрем, както и най-прочувствената приказка за създаването на величествения храм на любовта – Тадж Махал.

Цена 15 лв.

Издателство Colibri

4. „Любовта единствена“

„Любовта единствена“ разкрива мистериозната и покъртителна връзка на една девойка с благороден произход и нейния учител, господин Дьо Рамон. Изгубила майка си съвсем малка, Луиз-Катрин д’Албрехт е отгледана от баща си в строгост и студенина. Тя е едва петнайсетгодишна, когато много по-възрастният господин Дьо Рамон събужда първите й физически трепети. Двамата се събират и разделят и изживяват „съвършената“ любов, преди той да я напусне завинаги, а тя да изгуби детето си и да се отдаде на самотно и аскетично съществуване.

Романът донесе на авторката Лоранс Плазне престижната Награда за литература на Европейския съюз през 2012 година. 

Цена 14.95 лв.

Издателство Хермес

5. „Един + един“

Една безкрайна оптимистка...

Изоставена от съпруга си, Джес е принудена сама да води битка за оцеляване. Тя работи на две места, за да издържа дъщеря си Танзи и сина си Ники. Джес прави всичко по силите си, но парите все не й стигат. И въпреки че е оптимист по природа, понякога се чувства като най-самотния човек на света.

+ един отчаян непознат...

Ед се намира в труден период от живота си. Заради една глупава грешка той е напът да загуби всичко: работата, състоянието, дома и дори свободата си. Ед е обвинен в злоупотреба с вътрешна информация и заплашен от седем години затвор. Въпреки че се старае да постъпва правилно, той се чувства като пълен неудачник.

= една случайна среща...

Джоджо Мойс, обявена от медиите на Острова за „най-добрата съвременна британска авторка“, отново изненадва читателите.