Всеки знае, че връзките са изпълнени с трудности, без значение колко много обичаме човека до себе си. Независимо колко си пасваме, винаги има неща, които да изложат връзката ни на риск. Ето и списък с пет лесни стъпки, които да вземете предвид, когато нещата се усложнят:

1. Не очаквайте от партньора си да бъде пълно копие на вас самите

Почти невъзможно е да срещнете човек, който да харесва всички аспекти от личността и характера ви. Вероятно това е причината, поради която Господ е измислил приятелите, хобитата и интересите. Няма нищо лошо, ако партньорът ви не споделя любовта ви към модата, йогата или сладките котенца, които гледате ежедневно в YouTube. Важно е да имате самостоятелна версия на себе си извън връзката, за да избегнете ужасния сценарий, в който да няма какво повече да си кажете помежду си. Също така независимо колко обичате партньора си, съществува неписан закон, че колкото повече време прекарвате заедно, толкова повече ще ви дразни. Така че наслаждавайте се на моментите, които споделяте далеч един от друг, тъй като те всъщност могат да укрепят връзката ви.

2. Пазаруването е опасна тема

Мъжете по правило не са много запалени по пазаруването, докато повечето жени го обожават. Затова дами, ако партньорът ви не си пада по безцелното обикаляне на магазините, не го принуждавайте да идва с вас. След 30 минути те ще се облегнат на стената и ще започнат да гледат отегчено и да си пишат с приятелите си. Вие пък ще им се ядосвате за това, че не ви дават изчерпателно и откровено мнение за това как ви стоят дрехите. Просто приемете, че на тях изобщо не им е приятно да пазаруват и следващия път отидете на шопинг с приятелките си.

3. Не задавайте въпроси от сорта на „Как ми стои тази рокля?“ и „Дупето ми изглежда ли прекалено голямо в тези дънки?“

Опитайте се да си изградите независима оценка за това какви дрехи ви подхождат и ги носете със самочувствие, независимо от това, което биха ви казали другите. Няма значение дали дупето ви е голямо, а и благодарение на Ким Кардашиян, повечето хора намират тези форми за привлекателни. Да попитате партньора си за тези неща е все едно да си играете с огъня, тъй като той никога няма да знае как точно да ви отговори. Ако е искрен и ви каже, че изглеждате превъзходно, вие няма да му повярвате. Ако излъже и каже същото, отново няма да повярвате. А ако посмее да ви каже, че НЕ изглеждате добре... Господ да му бъде на помощ!

4. Приемете, че мъжете и жените виждат някои неща по съвсем различни начини

Вземете например домакинската работа. Някои жени обожават да четат феминистки статии за това как у дома трябва да има равенство, но бруталната реалност е, че домакинството просто не е приоритет за повечето мъже. Казвам повечето, защото съм наясно, че има и редки изключения, които всъщност обичат да чистят и готвят вкъщи. В крайна сметка ако се опитвате да научите мъжа до себе си да бъде чист и подреден, просто си губите времето. Най-добре е да приемете факта, че те не са такива чистници като жените и да запазите спокойствие следващия път, в който откриете, че вашия партньор е хвърлил мръсните чорапи на пода. И ако искате той да свърши нещо, не очаквайте да се досети сам, а просто го помолете. А ако вие сте неподредената половинка, се замислете дали не е редно поне няколко пъти в месеца да поемате нещата в свои ръце и да свършите нещо, без да чакате партньора си да ви помоли?

5. Мъжете не са от Марс, а жените не са от Венера. Всички ние обитаваме Земята – планетата, на която абсолютно никой не го бива в комуникацията

Признайте си – колко пъти тайничко сте побеснявали за нещо, което вашият партньор е направил или за нещо, за което сте смятали, че той трябва да се досети? Никой не може да чете мисли и не очаквайте, че човека до вас постоянно ще бъде наясно с това какво ще ви направи щастливи и какво ще ви натъжи. Просто им го кажете. Трябва да бъдете достатъчно ясни и да покажете на половинката си как се чувствате. Опитвайте се да избегнете пасивно-агресивните отмъщения, като например да „забравите“ да платите кабелната точно когато има мач, който той не иска за нищо на света да пропусне. Говорете! Със сигурност ще помогне и на двама ви.