Скандалите са нормална част от всеки един брак. Съжителството с друг човек неизбежно води до различия в мненията, недоразумения и наранени чувства. Има огромна разлика в нормалните скандали, които водят до израстване и в тези, които оставят трайни следи. Следните съвети ще ви помогнат да се карате минимално:

1. Преценете настроението на половинката си.
Някои жени стават доста раздразнителни и емоционални по време на менструалния си цикъл. Мъжете също имат периоди, в които не са особено разумни. Някои мъже стават раздразнителни, когато не са яли, не са правили секс от доста време или са стресирани в работата. Избягвайте дискусиите на чувствителни теми в такива моменти. И когато половинката ви каже, че не се държите като себе си, не се засягайте, а приемете, че е възможно да е така.

2. Знайте кога да се предадете.
Няма много неща, за които да си струва да се карате. Подбирайте си битките разумно. Спомнете си последния си скандал. Още ли ви се струва релевантен? Изобщо спомняте ли си го? Ако не трябва да си загърбите достойнството, е по-добре да се предадете в името на общото благо. Ако знаете, че нещо е много важно за половинката ви, но не чак толкова за вас, просто отстъпете. Така ще демонстрирате, че щастието на другия е по-важно за вас.

3. Покажете ранимост, вместо гняв.
Гневът е следващата емоция, която се появява след разочарованието. По-вероятно е половинката ви да реагира със съчувствие и разбиране, когато знае защо сте ядосани. Със сигурност ще предпочетат да ви подкрепят, отколкото да започнат да ви обвиняват и да ви крещят.

4. Помислете за гледната точка на половинката ви.
Много често по време на скандали, спираме да слушаме какво говори другия и просто чакаме да млъкне, за да го контрираме. Това изнервя и двете страни и води до обвинения. Спрете да отвръщате и се замислете какво точно казва другия. Може да има доста добро решение на проблема.

5. Гледайте на нещата обективно и с чувство за хумор.
Не се взимайте твърде насериозно. Твърде често влагаме много емоции в скандали, които не са от значение. Може да е досадно, когато мъжът си оставя чорапите по пода или когато жената мрънка заради свекърва си, но това не са неща, заради които си струва да се развали един брак. Когато осъзнаете, че водите същите скандали, които са водили двойките от десетилетия насам, е по-вероятно да ви стане смешно и да се сдобрите.