Всеки един от нас иска да бъде щастлив и да има по-добър живот. Днес обаче, ние хората сме толкова фокусирани върху собствените си цели, че често забравяме за нещата, които биха били направили света около нас едно много по-щастливо място. Независимо от възрастта, пола и националността си, може да направите планетата ни по-добро място за живеене. И въпреки че няма как да постигнете това сами, може да дадете един добър пример и да вдъхновите другите да ви помогнат в това начинание. Не мислете, че вашите малки опити и усилия няма да направят нищо. Истината е, че много хора мислят по този начин и това е основната причина, поради която ние живеем в модерен свят, предимо изпълен с егоистични хора и такива, които нямат доверие в нищо и никой. Не се страхувайте да изразите себе си и не се страхувайте да следвате собствените си правила. Помогнете на вашите деца да растат в едно щастливо общество. Ето и някои от най-добрите неща, които можете да направите днес за по-добър свят:

1. Бъдете мили

Не позволявайте гневът и омразата да надделяват в ежедневието ви. Вие не знаете мислите и чувствата на околните. В крайна сметка има хора, които могат да мислят, че сте лош човек, а други да вярват в добротата ви. Бъдете мили с хората и те ще бъдат по-добри и любезни с вас. Не е нужно всички да изпитват любов към вас, понякога уважението е пътят към любовта и щастието. Отървете се от чувствата на омраза и ще се чувствате много по-щастливи.

2. Помагайте

Нека да бъдем честни, не е лесно да се помогне на някого безплатно. Трябва да си наистина добър човек, който да има желанието да работи като доброволец. Подпомагане на хората в нужда, животни в нужда и природата е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да стане светът по-добър и по-щастлив, като място за живеене. Помагайте на бездомните животни и птици всеки ден, помогнете на вашите съседи, просто станете доброволец поне веднъж в живота си, опитайте се да правите дарения, ако можете да си го позволите, разбира се. Опитайте се да направите всичко възможно, за да помогнете на този свят да стане по-добър. Не е нужно да сте богати, за да помагате на другите, макар за съжаление да има много бедни хора, които правят много по-добри дела, отколкото познатите ни, които имат значително по-големи възможности.

3. Направете комплимент на познат

Както споменахме по-горе, не е нужно да бъдете богати, за да направите този свят по-щастлив и добър. Просто се усмихнете на непознат или направете комплимент на приятел. Когато правите комплимент обаче, се уверете, че той е напълно искрен. Ако не ви харесва прическата на приятелката ви, ще е по-добре да не казвате нищо. Ако все пак решите да направите комплимент заложете на "Изглеждаш невероятно днес" или просто „Имаш хубава усмивка“. Бъдете сигурни, че денят на вашия приятел вече ще бъде по-щастлив, а той по-уверен. 

4. Поддържайте природата чиста

Светът никога няма да бъде по-добро място за живеене, ако ние не се грижим за природата. Ако имате възможност посадете цветя и дървета, усещането е наистина страхотно. Не оставяйте боклук в парка и гората и не го хвърляйте във водата. Вдъхновявайте и други да пазят средата около себе си чиста и учете децата си да се грижат за нея. Всеки път, когато имате възможност, рециклирайте неща и се опитвайте да купувате само такива продукти, направени именно от рециклирани материали.

5. Спрете да се конкурирате

Много хора прекарват живота си в стремежа си да бъдат по-добри от своите приятели, колеги или съседи. Те работят здраво и мечтаят да си купят по-добра кола, по-голяма къща, по-скъп телефон или по-скъпа дреха, защото  искат да бъдат по-добре от другите около тях. Ако попаднете на такъв приятел, опитайте се да спрете лошия му навик да се конкурира с вас и околните. Това е пречка да се чувствате щастливи и да живеете живота си пълноценно. Ние всички сме хора и понякога правим грешки. Ако някой е по-успешен от теб, това не е краят на света. Бъдете щастливи за тях, наистина щастливи. Вие определено ще станете успешни, но ще го направите заради самите себе си. Няма нужда да доказвате на другите, че вие сте по-добре, дори ако те се опитват да се конкурират с вас.