Ще ви подскажем няколко неща, които никога и в никакъв случай не бива да правите за мъж!

1. Да го подпомагате финансово

Дори ако мъжът се оплаква от финансови затруднения, не е необходимо да му помагате с пари, не е нужно да си търсите втора работа, за да го измъкнете от тази ситуация. Това ще бъде голяма грешка, от която са пострадали много жени.

2. Да му подарявате скъпи подаръци

Забравете за това! По-добре е да дадете на един мъж повече топлина, вяра и възхищение! Не се опитвайте да впечатлите един мъж с великолепен подарък, това ще направи връзката ви комерсиална.

3. Да го съжалявате

Някои мъже много обичат да се оплакват. И жените мислят, че ако изслушат болката и му съчувстват, отношенията им ще станат по-дълбоки. В края на краищата, при нас жените е точно така! Но при мъжете това не работи. Просто той редовно ще ви залива с житейските си проблеми, ще ви ползва за „носна кърпичка”, а после ще излиза с други жени. Ето защо, когато мъжът ви е в депресия, не е необходимо да му ‘вадите думите от устата с ченгел” или да го съжалявате. Съжалението ще го довърши съвсем. Дайте му време и го оставете на мира. Той ще реши всичко. И колкото по-спокойна сте, толкова по-бързо той ще се справи и ще стане по-уверен в себе си. Ако съпругът ви споделя за своите трудности, вашата подкрепа може да бъде в задаване на въпроси (но не и съвети), питайте по-скоро като любопитно момиче, а не като професионален треньор. Много е важно вашите въпроси да бъдат призив към неговата воля, сила, интелигентност.                                                                        

Задавайте въпросите спокойно и оставете всички решения на мъжа. По този начин показвате, че го подкрепяте и вярвате, че може да се справи сам. Предизвикателствата на живота са нужни на мъжа, решаването на проблемите са ключ към неговото формиране като личност и като човек.

4. Да му давате съвети и насоки

Забравете за това. Дори ако мъжът пита какво трябва да направи, просто му кажете, че той знае по-добре. Оставете отговорността на него, той се нуждае точно от това.

5. Да го вдъхновявате

Много жени се опитват да предложат книга, да препоръчат филм. Обикновено следва отказ и провал. Много по-добре е да бъдете щастливи и радостни, да станете "светулка", докато околните сами не започнат да питат какво правите, че изглеждате така. Но, ако мъжът поиска от вас да му дадете някои познания за духовността, не е необходимо да поемате ролята на Гуру и да го обучавате. След това, разбира се, той ще ви уважава като учител, но съвсем ще забрави, че сте жена. Ето защо е по-добре да му кажете мило: "Скъпи, не мога да ти обясня, защото самата аз разбирам малко. Слушах тази лекция. Ако проявяваш интерес, чуй я и ти." По този начин, няма да му натяквате своя интелект. Това е женската мъдрост.

Вариантите да подкрепите любимия човек са много. Най-важното е да го правите в състояние на вътрешен мир и с подходящата нагласа. Правилното разсъждение е: "Той, разбира се, може да се справи сам. А аз ще се радвам да му помогна с нещичко. "

Ако приемете нагласата на спасител: "Той не може да се справи без мен, само аз мога да му помогна", почти винаги ще се получи така, че веднага след като го извадите от "дупката", той веднага ще попадне в друга.
                                                                         

Автор: Юлия Судакова