Колкото и да се правиш, че не ти пука за бившия, истината е, че известно време след като скъсате, в главата ти се композират всякакви невероятни сюжети за живота му без теб. Повечето дами са склонни да слагат маската на „единствената и неповторимата“ и привидно са убедени, че едва ли скоро ще бъдат заменени от нещо по-добро в живота на мъжа, с когото са се разделили. Доста злобно, всъщност. И все пак - нормално.

Истината обаче е, че това е просто защитна реакция и животът на всеки в крайна сметка продължава напред, нови хора се появяват, нови радости са на лице и всичко се нормализира с времето. Преди това да се случи при теб обаче, ето пет неща, които тайно се прокрадват в съзнанието ти при въпроса „А какво ли прави сега?“:

Всичко, което си го карала да прави преди това, но не е искал

Круиз из гръцки острови, скучни вечеринки с настолни игри, пикник в неделя, преглед при зъболекар. Няма значение за какво става дума, но изведнъж всичко, за което той се е дърпал някога в не един и два ваши спорове, се е превърнало в неизменна част от ежедневието му, броени месеци след вашата раздяла. Това е първа точка в нещата, които твоя бивш приятел прави веднага след като връзката ви официално е приключила. Или поне така ти се струва... 

Тройка

Спомняш си как веднъж те подпита уж на шега дали би имала нещо против след 20 години брак и 4 деца да експериментирате с още една дама в леглото. После си спомняш как след този въпрос не си говорихте 3 дни, а той те убеждаваше, че това е просто хипотеза. Е, хипотезите се сбъдват. Партита, разгулен нощен живот, леки наркотици и още по-леки жени. Нормалните неща като за след излизане от мъчителната сериозна връзка. С теб. Наздраве!

Впечатление

Изведнъж от обикновен мъж, бившият ти се превръща в междугалактически секссимвол, за когото хиляди жени от различни краища на планетата спорадично късат ризи и берат души. Нови дрешки, нова работа, ново амплоа. Изобщо нещата стават все по-неузнаваеми, докато накрая не започнеш да вярваш в конспирации и да се чудиш дали не са дошли някоя нощ с големия си кораб и не са го подменили. Може би са те.

Става красив, богат и известен

Да. Допълнение към предишната точка. Както е най-големият мързел и нехранимайко на света (или поне това му повтаряше в последните 2 месеца от връзката ви), изведнъж като с магическа пръчка всички белези на деградация у тази личност изчезват и той става номер едно във всяко едно отношение. Започва частен бизнес, тръгва на фитнес с инструктор, включва се в благотворителни кампании, касаещи живота на стотици малки котенца от провинцията... Решаваш да му предложиш отново приятелство във фейсбук, но от фенки вече профилът не приема заявки.

Среща любовта на живота си

След като от обикновен човек се превръща в супермен, 19 годишна испанка от български произход, дошла да упражнява езика си в реални условия, го среща случайно, докато той помага на баба да пресече Цариградско, тъй като подлезът е наводнен. Спонтанно установяват, че са един за друг и заминават на екскурзия в Пуерто Рико за месец, където той й предлага брак и заживяват дълго и щастливо...

Ами, не, едва ли нещата се случват точно така, просто защото бившият ти не е холивудска звезда. Засега. Но можеш да му пожелаеш да бъде. И вместо да си губиш времето в егоцентрични анализи на чужди животи, от които вече не си част и да се успокояваш с идеята за това колко си секси въпреки всичко, можеш просто да продължиш напред. С усмивка и малко автоирония. Без тях и най-секси дупето увисва.