Да, супер модерно е да си широкоскроена мацка, която барабар с мъжете коментира дупетата на сервитьорките и прави комплименти публично на други жени, но нека си признаем, че всичко това е един огромен фалш и лъжа.

Истината е, че жената не търпи други жени наоколо, особено по-хубави от нея. Това е световноизвестен факт, откакто хората съществуват и всякакви напъни да се отрече, са обречени. Защо да се лъжем?

Това, естествено, не прави дамите лоши хора. Всичко е природа и никой не обича конкуренция за сърцето на любимия. Или просто за погледите на абсолютно непознати мъжки екземпляри в случайна дискотечница в петък вечер някъде в Студентски.

Ето защо нещата, които мразим в другите жени, всъщност са тези, които обичаме в себе си. Скандал! 5 от тях са:

Как е толкова слаба?

Светът се кланя на бразилски дупета и си имплантира чужди тела в задните части, но тук сме си патриархални и на почит все още е традиционната вталена женска фигура. Това не означава плоско дупе, разбира се, но и не толерира прекалената паласка, прещипана от потниче в далеч по-малък размер. Ето защо, винаги когато на хоризонта се появи някоя мадама с перфектна фигура, това внася смут и огорчение в душите на останалите дами в компанията. Естествено това е умело прикрито. Кой ще тръгне да се излага? И все пак боли...

Каква е тази рокля?

Ок, роклята, сама по себе си, нищо не е, ако мацката не отговаря на критериите от точка А. Въпреки това шопингът е като вечна война за женската част от човечеството. Молът е бойното поле, където всеки се бори за по-добри промоции, отстъпки и текстил. Може би единственото по-гадно нещо от това някоя да се появи в мечтаната от теб рокля на партито е да се появи в същата. И да й стои по-добре. Ако не пиете алкохол, това може да навреди сериозно на вас и другите около вас.

И какво като е на 20?

Какво ли? Ами, всъщност, нищо... Освен че това те вбесява. Всъщност, факт е, че една жена се чувства все повече в кожата си с времето, както много дами споделят, но винаги копнежът по гладката кожа на абитуриентка и прекрасната визия без грим си остава наличен. Спокойно, повечето тийнейджърки са си махнали веждите, изгорили косите и запушили порите от 11 годишни, така че за секси физиономия навярно се изисква и малко горчив опит, натрупан с годините.

Няма ли да млъкне?

Не стига че носи любимия ти парфюм, по който мъжът до теб полудява, а и говори за книги. Колко пък да е прочела с тези вафли на косата? Айде, сега... Всъщност, горчивата истина, която не отричаме, когато става дума за нас самите, а напротив – потвърждаваме, е че може да си и хубава, и умна. Едновременно. Възможно е дори да си кифла и пак умна. Изобщо нещата не се изключват взаимно. Както не са и взаимозависими. На едно място природата е дала повече, на друго - по-малко. Такъв е животът. Но няма страшно. Тя сигурно те мрази, заради обиците и онова, което каза за кризата в Гърция, за която все забравя да прочете. Има баланс.

И това наистина е смешно?

Мъже разказват тъпи вицове и пускат просташки шеги, на които жени се заливат от необуздан истеричен смях. От своя страна господата умират от щастие и продължават плеядата от безсмислени слова до безкрай, за да си тръгнат едва едва с натежалото си до непосимост его, впечатлени до умиление от прекрасните дами до себе си. Които не са казали нищо цяла вечер. Дам, случва се.

И нека да забравяме, че сме посестрими и хейтът, който друга е отнесла от теб, ти ще отнесеш от трета в една или друга точка от времето и пространството. Което си е комплимент. От висша степен. Никой не мрази грозните жени.