Несъмнено е много вълнуващо, когато най-накрая получите предложение за брак. Първата ви реакция е да споделите с близките си, след това мислите за сватбата и приготовленията, но сещате ли се да обсъдите животът си като мъж и жена? Еднакви ли са целите ви за бъдещето? Трябва да обсъдите и съвместният ви живот. Когато обсъдите всичко предварително, после ще ви е в пъти по-лесно. Това са 5-те теми, които трябва да обсъдите, преди да направите голямата крачка.

Миналото

Трябва да споделите миналото си. Много хора нямат от какво да се тревожат, но някои имат. Замислете се дали има нещо, което би могло да стане проблем в бъдещето. Така ще опитате да избегнете тревоги, които могат да се появят напред.

Цели

Уважавате ли целите на другия? Готови ли сте да ги подкрепяте? Лесно ли ще се изпълнят, когато сте женени? Ако отговорът на тези въпроси е "да", значи с половинката ви сте готови да работите като екип. Ако не е така, трябва да направите преоценка на връзката си.

Жилище

Щом се ожените, започвате да спестявате пари за апартамент. Когато спестите достатъчно, започвате да търсите. Вие предпочитате един квартал, а половинката ви - друг. Вие може да искате да сте близко до семейството, а половинката ви - да сте далеч. Ако никога не сте обсъждали това, ще назрее напрежение. Изработете компромисен вариант, който удовлетворява и двама ви.

Деца

Вие може да знаете, че искате да сте родител, но сигурни ли сте за половинката си? Може в миналото да е казвала, че иска, но наскоро да е размислила. Не повдигнете ли въпроса навреме, може да получите най-голямата изненада в живота си - половинката ви да не иска деца. Да си родител не е за всеки. Обсъдете въпроса, преди да си кажете "да".

Финанси

Често парите са причина за проблеми в брака. Ако вие изкарвате повече пари от половинката си, се очаква да плащате повече от сметките. Може да искате да си имате собствена банкова сметка, но половинката ви да желае тя да е обща. Желае да контролира семейния бюджет, но вие не искате да е изцяло в чужди ръце. Разговорът за финансите е много важен. Трябва да имате финансов план, за да няма изненади в бъдещето.

Бракът е нещо сериозно. Разговорът преди да решите да ставате семейство, е задължителен, за да може потенциално да избегнете проблемите.