Интимността в брака често не се обсъжда или за нея се говори с нелепи шегички. "Вече не правим секс, но пък кои ли женени хора правят?" Всяка двойка минава през период, в който интимността е намалена. Не винаги е лесно да започнете отначало, но сте длъжни да опитате. Ето няколко похвата, които ви препоръчваме.

1. Признайте, че е странно.
Трябва да говорите възможно най-открито за проблема. Ето ви съвети как да го направите.

- Говорете за това, което ви харесва и защо имате нужда да се случва отново.
- Слушайте внимателно и оставете половинката да ви споделя.
- Бъдете възможно по-позитивни.
- Говорете само по темата и бъдете кратки. Не обсъждайте други неща.

2. Планирайте го.
Преди да кажете, че това е крайно неромантично, прочетете този параграф. Началото на интимността може да е застрашителна, особено ако единият е отказвал в миналото. Понякога страхът от отказ е толкова голям, че човекът предпочита да не опитва, отколкото да му бъде отказано. Ако сте планирали да правите секс в събота, започнете с флиртуването още от четвъртък. Очакването ще направи нещата още по-секси.

3. Не бързайте.
Колкото и да искате да се случи по-скоро, не трябва да избързвате, за да сте максимално отпуснати. Направете нещата, които сте правили в началото на връзката си. Ако сте планирали кога да се случи, няма нужда да бързате. Важно е и двамата да се чувствате напълно готови за това.

4. Създайте атмосфера.
Физическата интимност е сензорна. Гледка, звук, докосване, вкус, аромат. Стаята чиста ли е? Вие чисти ли сте? Измихте ли си зъбите? Понякога и малко от любимият парфюм помага. Музиката също е много важна част. Изберете нещо, което харесва на двама ви, намалете светлината и се отпуснете.

5. Сексът не е единственият вид физическа интимност.
Когато дълго не сте правили секс, дори най-малкото докосване се възприема като желание за секс. И двата пола обичат да ги докосват, трябва да го правите не само в спалнята. Това ще подобри сексуалният ви живот.

Спокойно, това е нормално.
Много двойки се притесняват дали това е "нормално". Няма такова понятие. Важно е какво устройва вас. Трудно е и двамата постоянно да сте в настроение за секс. Трябва да работите взаимно, за да разрешавате подобни проблеми. Така отношенията ви ще станат още по-прекрасни.