Днес, 8 февруари, започва Годината на Червената огнена маймуна. Вече ви разказахме как да определите своята зодия според китайския хороскоп (можете да го направите TУК) и какво да очаквате през тази година (вижте подробности ТУК).

Сега ще споделим с вас 5 начина, с които да привлече късмета на своя страна.

1. Обърнете внимание на семейството си.

Според древния хороскоп Маймуната обича дома и семейството. Затова, за да сте в унисон с нейната енергия (а и с вашата!), започнете да обръщате повече внимание на хората до себе си. Няма значение дали това ще бъде разходка за ден извън града или посещение на любима сладкарница за похапване на лакомства. Важното в този ден е да забравите за служебните ангажименти, за хилядите задачи и да покажете на хората, които обичате, че... наистина ги обичате.

2. Разчупете оковите на съзнанието си.

Маймуната не обича правилата. Вдъхновете се от примера й, престрашете се да нарушите собствените си граници. Как? Помислете да нещата, които искате да направите, но не ви достига смелост – защото някой ви е казал, че не са подходящи за възрастта и положението ви, че са твърде безотговорни, че са нереалистични... Не живейте според чужди правила. Още тази седмица решете каква промяна ще направите със себе си. Заради себе си. Може би ще смените драстично прическата си? Или ще се запишете на уроци по танци? Или ще си купите онази екстравагантна рокля?... Каквото и да е, не отлагайте! Действайте!

3. Бъдете цветни. Бъдете ярки.

Маймуната обича цветовете. Така че, забравете за неутралните тонове. Време е да изпъкнете. И в буквален, и в преносен смисъл. Червено, синьо, жълто, лилаво, златно... Това са цветовете, които ще отворят сетивата ви и ще ви помогнат да се слеете с общата енергия. Купете си нови дрехи. Или аксесоари. Чинии, чаши, вази... Каквото си искате! Или просто сменете тефтера, на който пишете, с нов в някои от тези цветове. Ще видите, положителното им влияние върху вас, върху настроението, самочувствието и продуктивността ви ще е по-голямо, отколкото в момента си мислите! Струва си да опитате, нали?

4. Радвайте се на малките неща.

Маймуната винаги намира с какво да се занимава. Бъдете като нея. Обръщайте внимание на малките неща. Наслаждавайте им се. Пълноценно. Всеки ден правете поне по едно нещо, дребно нещо, което да ви напомня колко хубав е всъщност животът. Потопете се в него и се абстрахирайте от всичко останало. Не мислете за нерешените задачи. Има време да ги решите. Не мислете за предстоящите ангажименти. Има време да ги посрещнете. Мислете за мига. За това, което правите в момента. Няма значение дали става дума за половин час, през който ще прочетете няколко страници от любимата си книга или ще послушате любимата си песен. Просто се наслаждавайте. И забавлявайте! 

5. Бъдете бляскави.

Маймуната обича всичко, което блести. Затова, експериментирайте, без да се притеснявате, с бижута и аксесоари. Бляскав грим и блестяща блуза... Часовник и пръстен... Или може би просто блестящ портфейл в чантата? Формата няма значение. Важно е посланието. Блясъкът е символ на успеха. И привлича успеха. Не забравяйте и аксесоарите у дома. Декорирайте смело. Нека блясъкът да бъде около вас. И върху вас. За да го усетите и във вас. Защото... може да не виждате короната върху главата си, но тя е там. Затова изправете раменете си и гордо и уверено тръгнете по бляскавия път пред себе си.